Gå til innhold
Trenger du hjelp med internett og nettverk? Still spørsmål her ×

Jeg er i gang med å skaffe meg ADSL??


Anbefalte innlegg

Jeg er i gang med å skaffe meg ADSL, her jeg bor står valget mellom Bluecom og Telenor. Det jeg lurer på er hva dere ”brukere” mener om Bluecom/Telenor. Skal ha 3 maskiner i nett pluss en FTP Server...

 

Ikke bare les dette evne men skriv et par ord også!!!

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Et par ord :lol:

 

Neida. Selv har jeg Telenor. Er bra fornøyd, men begynner de med volum-taksering nå så er det ikke lengre aktuelt. Har hørt mye bra om Bluecom, men syns kanskje det er litt dyrt (nyter selv godt av studenttilbud hos Telenor). Hadde Bluecom hatt dette (kanskje de har, noen som veit?) så hadde ejg nok bytta etterhvert.

 

Håper dette hjalp litt ihvertfall. Ellers er et lite tips å søke gjennom forumet og lese om erfaringer gjort av andre brukere. Da kan du danne deg et bilde av hvordan de to levrandørene er..

 

Ha en ellers fin sommer....!

Lenke til kommentar

telenor har dynamisk ip så det blir litt mer styr å stte opp ftp server da. Har selv telenor og det fungerer helt greit. Eneste som er dumt er at de bruker PPPoE protokollen der man må ringe opp osv. Det er også litt styr med å dele adsl linja mellom flere pc'er. Har ikke så mye nedetid og er relativt stabilt. Men når/dersom telenor begynner med volumtaksering/tellerskritt bytter jeg med en eneste gang. Da blir det NGT 2048/512 til 450kr mnd :grin:

Lenke til kommentar

Selv har jeg Bluecom, og er veldig fornøyd med det. Den aller største fordelen jeg ser, er at Bluecom ikke bruker PPPoE, du får ganske enkelt IP fra en DHCP-server. Det betyr at du har den samme IP-en helt til du skrur av modemet, eller evt. maskinen som er koblet direkte på modemet. Jeg er ikke sikker på dette, fordi jeg aldri har prøvd [edit: bare for å oppklare: jeg er ikke sikker på at IP-en blir den samme om du slår av maskinen bak modemet, men dersom du f.eks. har en router eller server som står på hele tiden, er det eneste som kan få deg til å skifte IP et strømbrudd.] :smile: Dessuten kan jeg nevne at helt siden jeg fikk ADSL har jeg ligget ca. 30 kbps over det jeg betaler for (384 kbps), og det var før Telenor skrudde opp farten sin her jeg bor. Jeg kjenner nemlig flere som har Telenor, som ikke fikk det de betalte for på f.eks. ITAvisen før i mai-juni.

 

Alt i alt, dersom jeg skulle valgt om igjen, hadde jeg valgt Bluecom igjen. :smile:

 

[ Denne Melding var redigert av: Haaland på 2002-08-03 23:52 ]

Lenke til kommentar

Har hatt Bluecom i snart et år nå, og har hatt den samme IP'en som dag en. Her har maskinen vært nede og koblet opp hos andre, samt ADSL-boksen koblet ut også. Lengste nedetid var litt over 24 timer. Så IP-er ikke noe å bekymre seg for hos disse.

 

Til slutt: Hold deg unna TeleNor.

Lenke til kommentar

Hvorfor ikke NextGenTel? Billigere og raskere enn Telenor. Ikke volumbasert prising, lettere å sette opp nettverk da du ikke behøver å ringe opp for å koble deg til. Det er bare å koble modemet til en HUB, og hver av maskinene til HUB'en så er maskinene på nett uavhengig av hverandre.

 

Anbefaler NGT hvis de kan levere hos deg.

Lenke til kommentar

Quote:


Den 2002-08-04 13:17, Afseth skrev:

Hvorfor ikke NextGenTel? Billigere og raskere enn Telenor. Ikke volumbasert prising, lettere å sette opp nettverk da du ikke behøver å ringe opp for å koble deg til. Det er bare å koble modemet til en HUB, og hver av maskinene til HUB'en så er maskinene på nett uavhengig av hverandre.


Anbefaler NGT hvis de kan levere hos deg.


 

Grunnen til at han ikke velger NGT har vel litt med at han ikke har mulighet til og velge det, Ps les hva han spør om.

 

Med Bluecom kan man også bare sette adsl modemet rett i en hub eller lignene trenger ikke og ringe opp noe eller legge inn noe softw. for og få det til og virke. Bluecom sier at de ikke kommer til og gjøre som telnor, Har Bluecom selv, 704 linje som ligger på 745 så det er vel bra, det med ipaddr stemmer som han ene over meg sa, beytter ip skjelden, de 14 mnd jeg har hatt bluecom tror jeg har bytta ip kun 2-3 ganger, stabile linjer med lav ping i spill...

Lenke til kommentar

Quote:


Den 2002-08-04 14:44, Powerpc skrev:

Quote:


Anbefaler NGT hvis de kan levere hos deg.


Med Bluecom kan man også bare sette adsl modemet rett i en hub eller lignene trenger ikke og ringe opp noe eller legge inn noe softw. for og få det til og virke. Bluecom sier at de ikke kommer til og gjøre som telnor,

 

I såfall anbefaler jeg også Bluecom. Er noe dr*t og måtte drive og ringe opp hele tiden, også må man passe på å dele internett mellom en maskin som må stå på for at andre maskiner skal være på nett osv... blir mye krøll og tull av sånt. Dette slipper du da med NGT og også Bluecom visstnok.

 

Telenors system er helt på trynet. Hvorfor har de ett så tungvint system når andre (som NGT og Bluecom) har ett så enkelt system?

 

[ Denne Melding var redigert av: Afseth på 2002-08-04 16:10 ]

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...