Gå til innhold

Spirritisem. Fleip eller Fakta?


BigJackW

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Ja den flytter på seg sjølv.

 

Herregud, hva baserer du dette utsagnet på? Det befinner seg i alle fall på veldig tynn is.

 

Om det "utenomjordiske" virkelig ville ha kontakt med oss, hadde det da ikke vært bedre om de flyttet glasset uten at noen hadde de bedrageriske fingerene sine på glasset?

 

Uansett, Nokon kjem aldri til å tru på spiritisme, andre veit betre.

 

Hva er det du vet bedre enn oss sa du? For meg høres det ikke ut som om du vet noen verdens ting. Du bare tror.

Endret av Eyzteinn
Lenke til kommentar
Folk kan nå tro hva de vil om dette, men jeg er overbevist, blir bare for dumt at det ikke finnes litt mere mellom himmel og jord enn det vi kjenner til.

Såklart det forefinnes mer mellom himmel og jord enn vi mennesker til dags dato er bekjent med - det ses jo blant annet svært lett ved det faktum at selv våre vitenskapelige grunnleggende og veletablerte teorier på langt nær er fullstendige, og at vi er milevis ifra å kunne besvare de store spørsmål i livet. Det er helt åpenbart at vi har meget igjen å lære.

 

Men dette er dog intet bevis/indikasjon på at spiritisme nødvendigvis må være plausibelt, det er jo langt mer troverdig/sannsynlig at det hele kan tilbakeskrives som ren suggesjon. En forklaring som krever mindre antagelser, er mindre innviklet og som kan underbygges av empiriske undersøkelser, er som regel den riktige.

 

For å eksemplifisere: Dersom en finner en død mann hengende i et tre, kan en jo muligens treffe den slutning at han ble bortført av romvesner og til sist hengt død i treet som et tegn. En annen mulighet er kanskje at mannen var fallskjermhopper, og døde grunnet sen utløsning av fallskjermen. Her er den siste forklaringen å foretrekke, idet den er enklere og ikke gjør for mange antagelser. I den første forklaring antas det at romvesner har besøkt jorden, og har til hensikt å drepe jordboere - to formodninger som vanskelig kan la seg bevise - ingen har noensinne kunnet bevise at besøk av utenomjordiske vesner faktisk har funnet sted på jorden, ei heller at de - i så fall - har fiendtlige intensjoner.

 

Dette betyr imidlertid ikke at den siste forklaringen er uriktig - kun at sannsynligheten er betraktelig lavere enn en forklaring som ikke involverer like mange antagelser. Likeledes innebærer den spiritistiske forklaring langt flere antagelser og færre konkrete bevis enn, eksempelvis, den vitenskapelige - at det rett og slett er suggesjon og underbevisstheten som spiller inn. Således anser jeg denne forklaringen for mer usannsynlig, inntil den dag det foreligger objektiv bevismateriale for det motsatte.

Lenke til kommentar

Så på discovery Channel engang, en dame og noen venninner hadde tullet med det, da de kom i kontakt med ånden til en mann, denne mannen var vist kaptein på et luftskip (stor ballong dings) og ga masse information osv. Damen gikk med denne infoen til noen, husker ikke hvem. Men ut av denne information så fant de årsaken til hva som gikk galt da skipet "styrtet" og tok ett antal liv, inkludert denne mannen de hadde kontakt med. Ekkelt.

Lenke til kommentar
Hoho, hvem tror på julenissen da? Han er vertfall like ekte som spiritismen.

Julenissen finnes her på forumet. :ermm:

å herre!...

Jo, han gjør faktisk det. Det er guden min, respekter relegionen min er du snill.

Ellers så vill (muligens hvis han føler for det) hans vrede velte over deg!

 

 

On Topic: Spiritisme tror jeg ikke mye på nei... :shrug:

Lenke til kommentar

Joda, Holger, jeg sier det bare er tull og tøys, og hvem skal ikke dø ? :)

 

Jeg har prøvd det noen ganger for en stund tilbake, ilag med noen andre. Mhm.. Den "rørte" seg, men så satt det jo 3-4 andre å holdt på dingsen også da, så en av de drev den nok med seg :)

Lenke til kommentar

if you have an opinion, back it up with reason!

 

hihi :)

 

ontopic - Jeg har selv aldri prøvd det, men har en følese av at det er endel fantasi blandet inn, men også noe ekte saker. Har hørt mange historier, blandt annet en av et søskenpar som prøvde å tilkalle satan. Huset dems brant ned. Folkene er ekte (de bor ganske nærme) Men om det er sant vet jeg ikke. håper det, ellers er verden ganske kjedelig.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...