Gå til innhold

Spørmsmål om strøm i PC'en.


Anbefalte innlegg

Håper noen kan hjelpe.

 

Med min sedvanlige flaks tilstede slo lynet ned nært huset, og grillet alt av telefonutstyr, hovedkortet mitt og den lille dingsen som skal styrte strømmen til pumpen til vannkjølinga samt om viftene skal gå på 5 eller 12 volt. Denne er koblet før inngangen til strømforsyninga, og gjør det sånn at kjølesystemet ikke starter før jeg slår på maskina i front.

 

Det jeg har er av denne typen:

http://www.komplett.no/k/ki.asp?sku=310130&cks=PRL

 

Dette virker jo selsagt ikke mens jeg venter på å forhåpentligvis få en ny styreenhet. Derfor tenkte jeg på: Hvis jeg får nytt hovedkort før jeg får den styreenheten må jeg jo ha tingene oppe og gå. Derfor lurte jeg på om det går å koble ledningene fra pumpa (vanlig lampett-type) rett til strømuttakene fra strømforsyninga? I så tilfelle, hva er pluss og hva er minus på en slik kontakt? Det er jo en gul, en rød og to svarte ledninger.

 

Hvis dette går, kan jeg klare meg uten viftene i en tid? Hvis jeg kjører tre 120mm vifter på 12 volt høres det ut som et helikopter. Romtempen er ca 20 grader, og radiatoren og reservoar/pumpe er utenfor kabinettet.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Rød er pluss 5 Volt.

Kjenner ikke den vannkjølinga di. Hadde vannkjøling før, den pumpa gikk på 220V. Brød meg ikke om noe styring, var koblet slik at pumpa gikk når det var 220V koblet til PCen. Det viktigste er jo at pumpa går, ikke at den kan stoppes. Men min PC er jo på hele tiden, da.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...