Gå til innhold

A8N Sli System Fan. Bytte tips?


LOBOS

Anbefalte innlegg

Jeg har et A8N Sli Delux HK.

Den funker helt fint og det er ingen store problemer, men i det siste så har det seg slik at system fanen på HKet skraper borti "noe" som gjør at den lager en plagsom lyd.

 

Er det noen med erfaringer med dette kortet og dette problemet som har byttet til noe som ikke bråker, men har like god eller bedre kjølings evne?

 

System tempen min er 39C.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Du kan jo se hva Netshop skriver om saken. Så lenge de anbefaler det så burde det vel gå greit. Husk bare å ha gjennomlufting av kabinett så går det vel bra med de temp vi har her til lands :whistle:

 

http://www.netshop.no/aspx/prdinfo.aspx?plid=5206

 

PS. For øvrig forstår jeg ikke hvorfor folk kjøper disse HK med vifte så lenge det finnes vifteløse alternativer. Det skal ihverfall ikke jeg etter å ha skiftet vifte på mitt NF7 3 ganger.

Lenke til kommentar

Ja, det er svært mange som har opplevd det samme som deg. Du finner en egen (og etter hvert lang) tråd om akkurat det problemet her; Asus A8N-sli og støy

Forresten veldig interessant at Netshop sier det de gjør, betyr det at garantien opprettholdes om kortet kommer derfra? Dette er det da i så fall tydeligvis litt delte meninger om blandt netshop'ene.

 

Som du ser av de andre trådene LOBOS, er det veldig mange som uten problemer har brukt den Zalman passiv kjøleren. Men siden du spør om noe annet som kjøler "like bra, eller bedre" vil jeg påstå at Zalman'en ikke gjør det. Men den kjøler nok tilstrekkelig forutsatt at du har litt luftsirkulasjon i kabinettet.

Og bare for å ha nevnt det enda en gang; de 39 gradene du leser av, er ikke der den viften sitter.

bengh Skrevet 25/07/2005 : 11:10

PS. For øvrig forstår jeg ikke hvorfor folk kjøper disse HK med vifte så lenge det finnes vifteløse alternativer. Det skal ihverfall ikke jeg etter å ha skiftet vifte på mitt NF7 3 ganger.

Nei det kan du jo godt si, det har vel noe med og gjøre at det såvidt jeg vet bare finnes et NF4-sli kort så langt med passiv NB kjøler, og det koster vel mer enn det smaker for mange. Dette (Premium) har jo heller ikke vært å få særlig lenge.

Hva vil du anbefale i steden for A8N-sli Deluxe?

Lenke til kommentar

Var klar over "risken" til dette problemet når jeg kjøpte kortet. Så det kom ikke som en bombe, men siden det var et kjent problem regenet jeg med at mange andre hadde vært borti det og fått gode løsninger på problemet.

 

Helidgvis for meg har vifta nå sluttet å lage ulyden... ja, den funker fortsatt i samme hastighet osv. :), men om problemet skulle komme tilbake har jeg et par løsnings vifter/heatsinks jeg kan sjekke litt næremere.

Takker for svar.

 

Når det står System Fan Motherboard 39C og manualen sier at Bios også måler Chipset temp så vill nok jeg mene det er sytesm chipen på HKet som blir målt.

 

Vifter på HKer ekke så gærnt stort sett synes jeg. Det ekke mange ganger jeg har vært borit dette problemet. Jeg tror også forøvrig at de fleste HK (ikke klokket) klarer seg fint uten SyS fanen på. Mitt eldre 8INXP klarte det fint i alle fall.

Lenke til kommentar
LOBOS Skrevet 25/07/2005 : 22:42

Når det står System Fan Motherboard 39C og manualen sier at Bios også måler Chipset temp så vill nok jeg mene det er sytesm chipen på HKet som blir målt.

Jeg tror også forøvrig at de fleste HK (ikke klokket) klarer seg fint uten SyS fanen på. Mitt eldre 8INXP klarte det fint i alle fall.

Ja, for all del, du må jo tro og mene hva du vil, men jeg vil IKKE anbefale deg og skru av Chipfan på dette hk, den blir svært varm veldig fort. Men om du likevel vil gjøre det kan du samtidig ganske lett merke at MB tempen ikke er der. Du vil sannsyneligvis få 40-45 grader MB temp, samtidig som du brenner deg på chipen.

Hvor står det forresten i manualen at det er chipset temp, jeg har ikke sett annet enn Motherboard.

 

Men uansett, det at den lyden kommer og går er også vanlig, og om du ikke plages av viftelyden (så lenge den ikke skraper) er de fleste webshoper også såpass klar over dette problemet at du nok kan få tilsendt en ny vifte. Uten og behøve og ta ut HK, sende i posten osv. Jeg fikk ny fra Komplett uten spørmål, og det har en del andre også gjort vet jeg. Det kan jo være greit og bytte den uansett hvis den er litt "tvilsom".

 

Det finnes jo også andre sånne små vifter, men jeg har ikke oversikt over hva som da evnt passer. (Men har en løs vifte her som jeg godt kan ta mål av, om du ønsker det) :)

Endret av pcp160
Lenke til kommentar

Da jeg har "vokst" fra gaming ser jeg ikke poenget i SLI og da er det mange vifteløse alternativer å velge blandt.

 

For øvrig kan en bråkete vifte gjøres stille igjen for en periode ved å smøre vifta. Dette gjøres ved å ta ut vifta, fjerne klistrelappen og legge en mengde lagerfett lik et fyrstikkhode ved viftens aksling og sette på lappen igjen. Det som ofte skjer er at lagringen går tørr og da bråker vifte noe jævelig! Litt fett gjør som sagt susen her og :tease:

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...