Gå til innhold

Stille studentlaptop til programmering og design


Anbefalte innlegg

Eg skal byrje på nytt studie til hausten som heiter multimedieteknologi og design. Til dette trenger eg ein ny laptop.

 

Studiet har ein del programmering, "video og lyd", og 3D-modellering og animasjon. Det er hovedsakleg dette eg trenger pc til. Viss den også klarer spel, så er det ein kosleg bonus.

 

Laptopen eg har ønsker eg å bytte ut fordi den bråker som berre pokker. Vifta går konstant, og i blant dør den pga. overoppheting.

 

Igjennom skulen har eg fått eit studenttilbod eg vurderer å benytte meg av, men eg ønsker å finne ut meir før eg eventuelt slår til.

 

Viss nokon kan kome med input om dei forskjellige maskinane eller eventuelle andre alternativer eg bør vurdere så hadde eg satt stor pris på det. I tillegg hadde eg vorten glad om nokon kunne oppdatert meg på kva prosessor som er bra. Eg har ikkje særskildt peiling på forskjellen mellom centrino, celeron eller amd sempron.

 

 

Tilbodet gjelder desse pc'ene:

ACER TravelMate 4151LMi

 

ACER Aspire 3002LMi

 

ACER TravelMate 2312LCi

 

 

 

Krav:

- Stille

- Min. 14" skjerm (12" trur eg vert for lite når eg skal bruke den til programmering)

- Max. 3 kg tung (viss det er litt over, så kan det eventuelt argumenteres for viss det er ei god datamaskin). Eg skal sannsynlegvis pendle 3 timer om dagen med buss.

- Min. 30GB harddisk

- Bra batterilevetid

 

Andre ting eg ønsker:

- God skjerm

- Trådlaust nettverk, innebygd

- Dual DVDbrenner

- Godt nok bygd til å tåle masse reising

- Minst 512 MB ram

 

Dette er det eg kjem på akkuratt nå. Ellers så er jo sjølvsagt ting som "god ergonomi", "kan brukes til spel", osv. også positivt, men det som er skrive under "krav" er viktigst.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hei hei..

 

Om jeg skulle anbefal en MEGET stille og driftsikker laptop kan jeg anbefale deg å ta en titt på Powerbook serien til apple. Jeg har selv en 15" med 2gb ram. Om du ønsker å spare noen lapper på denne maskinen anbefaler jeg deg å melde den inn i ADC (Apple Developer Connection) med en student konto. Det koster deg 99$ i året og gir deg tilgang på masse snadder og "development tools", i tilleg får du 20% avslag på kjøp av 1 apple system. Når det gjelder spill, så kjører jeg WoW med medium instillinger på grafikken og får ca 15-20 fps i Ironforge og større instances med mye stress ( Alterac valley etc+) ellers har jeg i gjennomsnitt rundt 35-40 fps.

 

Mvh Jon.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...