Abruzzi Skrevet 5. august 2005 Del Skrevet 5. august 2005 Kan noen kommentere HW Mythbusters siden jeg lagde. Noe å jobbe med eller kast? Lenke til kommentar
Psykopatisk Kaffelefse Skrevet 5. august 2005 Del Skrevet 5. august 2005 Kan noen kommentere HW Mythbusters siden jeg lagde. Noe å jobbe med eller kast? Ta det opp i web-delen av forumet, så kan de gi slakt på design/kode Uansett: 1. oppdatering: Etter 15 min kjente jeg på vannet med fingen. Det kalde var mye kaldere enn det varme vannet, men det varme vannet var ganske kaldt også. 2.oppdatering: Etter 25 minutter har det dannet seg ett tynt lag med is på det kalde vannet, mens det varme vannet er uforandret. Allerede nå virker det som myten er knust, men vi venter til isbitene er ferdig før vi dømmer. 3.oppdatering: Etter 30 minutter er hele overflaten på det kalde vannet dekket av is, mens det ikke er antydinger til en liten iskrystall på det varme vannet. Myth Busted? 4.oppdatering: Endelig, etter 40 minutter, har det begynt å danne seg is på det varme vannet. Men det kalde vannet har allerede fått en ganske hard isoverfalte, så nå må det begynne å skje ting med det varme, hvis ikke er det Myth Busted! 5. Oppdatering: Etter 2 timer har begge typer vann blitt isbiter, men de kalde isbitene er framdeles litt hardere enn de varme. Når det gjelder krystallklar-myten, de kalde isbitene er ikke krystallklar, mens de varme er. Sjekker igjen om en time, da bør de være klar for ett endelig resultat! Lenke til kommentar
Simen1 Skrevet 5. august 2005 Del Skrevet 5. august 2005 Hvis man koker vannet grundig før det kjøles ned og helles i en isbitform så blir det nesten ingen bobler i isbitene. Dette er en myte jeg tror på. Det er vel slik de lager de perfekte isbitene som man ser i cola-reklamer. Forklaringen skal være at man koker ut gass som er oppløst i vannet. (omentrent som å fjerne CO2 i brus ved å la korka være åpen til brusen er "død".) Det stemmer ikke, så vidt jeg vet. "Perfekte isbiter" lages med spesielle maskiner som lager isbiten innenfra og ut, i stedet for utenfra og inn som frysere. Akkurat det har jeg vanskelig for å tro. Hvordan i all verden skal man klare å kjøle den fra innsiden? Maskinene du prater om fryser vel isbitene fra undersiden og heller av det overskytende vannet når ca 1/3 er størknet (uten bobler) og resten av vannet er mettet på gass (like før det kommer bobler i isen). Det er disse 1/3-bitene som blir til perfekte reklame-isbiter. Men myten går altså på at det skal gå an å koke vannet for å fjerne gassen fra vannet så man unngår gassmetning og dermed bobler i isen. Jeg venter i hvertfall spent på Psykopatisk Kaffelefse sin endelige konklusjon. Lenke til kommentar
ATWindsor Skrevet 5. august 2005 Del Skrevet 5. august 2005 Hvis man koker vannet grundig før det kjøles ned og helles i en isbitform så blir det nesten ingen bobler i isbitene. Dette er en myte jeg tror på. Det er vel slik de lager de perfekte isbitene som man ser i cola-reklamer. Forklaringen skal være at man koker ut gass som er oppløst i vannet. (omentrent som å fjerne CO2 i brus ved å la korka være åpen til brusen er "død".) Det stemmer ikke, så vidt jeg vet. "Perfekte isbiter" lages med spesielle maskiner som lager isbiten innenfra og ut, i stedet for utenfra og inn som frysere. Akkurat det har jeg vanskelig for å tro. Hvordan i all verden skal man klare å kjøle den fra innsiden? Sprøs vel litt med hva man mener med "innenfra", men kan det ikke tenkes at man har en kald kule, eller stang eller noe i den duren, og legger på vann, når det fryser, så legger man på et nytt lag osv osv? AtW Lenke til kommentar
Abruzzi Skrevet 5. august 2005 Del Skrevet 5. august 2005 Kan noen kommentere HW Mythbusters siden jeg lagde. Noe å jobbe med eller kast? Ta det opp i web-delen av forumet, så kan de gi slakt på design/kode Trenger ikke det. Bare lurte om det er noe vi kan bruke til å lagre alle mytene og slik vi får inn her. Gleder meg til å høre resultatet av prosjektet ditt. Lenke til kommentar
Simen1 Skrevet 5. august 2005 Del Skrevet 5. august 2005 Jeg fant en forklaring her: Clear ice cubes Og et bilde Også står det litt om vanlige ismaskiner her: How Icemakers Work Lenke til kommentar
Psykopatisk Kaffelefse Skrevet 5. august 2005 Del Skrevet 5. august 2005 (endret) Da legges konklusjonen fram: Varmt vann fryser ikke raskere enn kaldt vann. Myth busted! Når det gjelder kyrstallklare isbiter er jeg litt usikker. Alle de kalde isbitene er ikke klar, men har sånn vanlig isbit-konsistens Men, en av de varme isbitene er krystallklar, resten er som de kalde. Er derfor litt usikker på om det er mulig å få krystallklare isbiter med å koke vannet før man fryser det ned. Men jeg vil gjerne prøve en gang til for å være sikker. Hvis Simen1 kunne gitt meg en detaljert framgangsmåte (koking, nedkjøling osv) gir jeg det ett nytt forsøk! Endret 5. august 2005 av Psykopatisk Kaffelefse Lenke til kommentar
Kurt P Skrevet 5. august 2005 Del Skrevet 5. august 2005 Har det noen gang vært noen myte at man ikke kan bli full på lettøl (2,3 %) Trodde det var snakk om alkolfri øl jeg.. Helt til jeg så at det var 2,3.. Selvfølgelig blir man full på det med mindre man drikker veldig sakte da. Det er jo bare halvparten så lite alkhol som i en vanlig øl. Klart man bli full hvis man går inn for det. Ingen som mener det samme som meg? hvorfor i all verden skulle dette være en mythbusting? tåpelig ! Lenke til kommentar
Psykopatisk Kaffelefse Skrevet 5. august 2005 Del Skrevet 5. august 2005 Har det noen gang vært noen myte at man ikke kan bli full på lettøl (2,3 %) Trodde det var snakk om alkolfri øl jeg.. Helt til jeg så at det var 2,3.. Selvfølgelig blir man full på det med mindre man drikker veldig sakte da. Det er jo bare halvparten så lite alkhol som i en vanlig øl. Klart man bli full hvis man går inn for det. Ingen som mener det samme som meg? hvorfor i all verden skulle dette være en mythbusting? tåpelig ! Joda, er forsåvidt enig. Har aldri hørt en myte om at man ikke kan bli full på lettøl. Men uansett, var gøy å følge med Lenke til kommentar
euroshopper Skrevet 5. august 2005 Del Skrevet 5. august 2005 Har dere hørt om at man sparer batteri hvis man demper ned lyden på Gamboy color? Er det sant? Lenke til kommentar
kenneth11 Skrevet 5. august 2005 Del Skrevet 5. august 2005 Har dere hørt om at man sparer batteri hvis man demper ned lyden på Gamboy color? Er det sant? Hørt rykter ja, har fortsatt Game Boy Coloren min, men gidder ikke teste Merka aldri forskjell Lenke til kommentar
Zlatzman Skrevet 5. august 2005 Del Skrevet 5. august 2005 Jeg fant en forklaring her:Clear ice cubes Og et bilde Også står det litt om vanlige ismaskiner her: How Icemakers Work En ting jeg har merket meg er at isbiter som lages hjemme er is tvers igjennom, mens isbiter man ofte får på restaurant har et stort hull på den ene siden. Kan det være at det er der fryseanordningen sitter? Lenke til kommentar
Simen1 Skrevet 5. august 2005 Del Skrevet 5. august 2005 ZLatzman: Det kan hende ja. Det er vel flere metoder for å lage slike isbiter, både den med rettet kjøling fra undersiden og den med kjøling fra en stang i midten og ut. Uansett metode så tror jeg de bruker vanlig vann fra springen og dermed må kaste 2/3 av vannet (det som er mettet på gass). Koking av vann før frysing er vel mer energiinneffektivt. Psykopatisk Kaffelefse: Var ikke "skyen" inni de kokte isbitene mindre en gang? På en av sidene jeg googlet nå nettopp sto det at vannet burde koke 5 minutter for å være sikker på å få ut all den innesperrede lufta. (I teorien kan sikkert vakuum også brukes for å få ut denne lufta, men det er sikkert alt for komplisert å teste ut i praksis). Som i skikkelige vitenskapelige eksperimenter så fikk jeg lyst til å utføre et kontrolleksperiment jeg også. Men jeg får dessverre ikke rapportert om resultatet før i morgen siden jeg skal på vorspiel snart. Lenke til kommentar
Psykopatisk Kaffelefse Skrevet 5. august 2005 Del Skrevet 5. august 2005 ZLatzman: Det kan hende ja. Det er vel flere metoder for å lage slike isbiter, både den med rettet kjøling fra undersiden og den med kjøling fra en stang i midten og ut. Uansett metode så tror jeg de bruker vanlig vann fra springen og dermed må kaste 2/3 av vannet (det som er mettet på gass). Koking av vann før frysing er vel mer energiinneffektivt. Psykopatisk Kaffelefse: Var ikke "skyen" inni de kokte isbitene mindre en gang? På en av sidene jeg googlet nå nettopp sto det at vannet burde koke 5 minutter for å være sikker på å få ut all den innesperrede lufta. (I teorien kan sikkert vakuum også brukes for å få ut denne lufta, men det er sikkert alt for komplisert å teste ut i praksis). Som i skikkelige vitenskapelige eksperimenter så fikk jeg lyst til å utføre et kontrolleksperiment jeg også. Men jeg får dessverre ikke rapportert om resultatet før i morgen siden jeg skal på vorspiel snart. Da prøver jeg en gang til Så får du prøve også, så sammenligner vi imorgen... Lenke til kommentar
aklla Skrevet 5. august 2005 Del Skrevet 5. august 2005 En ting jeg har merket meg er at isbiter som lages hjemme er is tvers igjennom, mens isbiter man ofte får på restaurant har et stort hull på den ene siden. Kan det være at det er der fryseanordningen sitter? det er for å få mest overflate på isbiten, så drikken blir fortere kald... jada, har snakket med proffe om det før... Lenke til kommentar
GolfBag Skrevet 5. august 2005 Del Skrevet 5. august 2005 Og ennå en myte som jeg skulle blitt sjekket nøyere ut: Hvis man åpner en kald cola og lar korka stå åpen så holder kullsyra (CO2) seg mye lengre enn hvis man åpner en varm cola. I ekte Adam og Jamie - stil kan vi jo teste det vi allerede vet svaret på... eller så kan jeg fortelle dere at gassers oppløselighet i vann er større ved lavere temperaturer. Altså stemmer dette. Lenke til kommentar
endrebjo Skrevet 5. august 2005 Del Skrevet 5. august 2005 Det med at varmt vann fryser fortere enn kaldt vann, gjelder når man kaster det opp i luften på en kald vinterdag. Da vil det varme vannet fordampe såpass at det vil bli mye lettere å fryse ned enn den samlete klumpen med kaldt vann. Lenke til kommentar
GolfBag Skrevet 5. august 2005 Del Skrevet 5. august 2005 Da legges konklusjonen fram:Varmt vann fryser ikke raskere enn kaldt vann. Myth busted! Når det gjelder kyrstallklare isbiter er jeg litt usikker. Alle de kalde isbitene er ikke klar, men har sånn vanlig isbit-konsistens Men, en av de varme isbitene er krystallklar, resten er som de kalde. Er derfor litt usikker på om det er mulig å få krystallklare isbiter med å koke vannet før man fryser det ned. Men jeg vil gjerne prøve en gang til for å være sikker. Hvis Simen1 kunne gitt meg en detaljert framgangsmåte (koking, nedkjøling osv) gir jeg det ett nytt forsøk! Luft vil løses opp i vannet mens det kjøles ned... derfor må man ikke gi det tilgang på luft... Løsning: Varmt vann i isbit-poser eller et improvisert lokk over isbitformene dine. Lenke til kommentar
Psykopatisk Kaffelefse Skrevet 5. august 2005 Del Skrevet 5. august 2005 Da legges konklusjonen fram:Varmt vann fryser ikke raskere enn kaldt vann. Myth busted! Når det gjelder kyrstallklare isbiter er jeg litt usikker. Alle de kalde isbitene er ikke klar, men har sånn vanlig isbit-konsistens Men, en av de varme isbitene er krystallklar, resten er som de kalde. Er derfor litt usikker på om det er mulig å få krystallklare isbiter med å koke vannet før man fryser det ned. Men jeg vil gjerne prøve en gang til for å være sikker. Hvis Simen1 kunne gitt meg en detaljert framgangsmåte (koking, nedkjøling osv) gir jeg det ett nytt forsøk! Luft vil løses opp i vannet mens det kjøles ned... derfor må man ikke gi det tilgang på luft... Løsning: Varmt vann i isbit-poser eller et improvisert lokk over isbitformene dine. Kanskje det funker ja, det andre forsøket hadde samme resultat som det første. Skal se hva jeg får til Lenke til kommentar
Erren Skrevet 5. august 2005 Del Skrevet 5. august 2005 Har dere hørt om at man sparer batteri hvis man demper ned lyden på Gamboy color? Er det sant? Hørt rykter ja, har fortsatt Game Boy Coloren min, men gidder ikke teste Merka aldri forskjell Jeg har to Game Boy Color liggende og melder meg frivillig til å teste myten Er hardbarka Mythbusters-fan! :!: Adam Savage og Jamie Hyneman er jo bare best! Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå