Gå til innhold

USB/FW vs Ethernet vs SATA eksterne disker


Anbefalte innlegg

Har kikket en del på eksterne disker av merket Lacie.

 

Jeg har fra för en ekstern Lacie med USB/FW400/FW800 og er nå fornöyd med den etter at den har värt på ferie til Frankrike i 8 dager.

 

Lacie har eksterne lösninger både med FW/USB2 og ethernet og SATA. Jeg er derfor litt nysgjerrig på om jeg kan spare litt tid med å gå fra min USB2 disk til f.eks. SATA. Nå er jeg rimelig sikker på at det sparer tid, men hvor mye ...

 

F.eks. om man jevnlig gjör backup av ca 35 GB data m.h.a. Norton Ghost til Lacies eksterne 250 GB USB2 disk, og dette tar ca 1 t 15 min, hva blir backuptiden for SATA, trådlös ethernet og ethernet med kabel? Går det an å svare på et sånnt spörsmål? I så fall er jeg takknemlig!

 

Jeg sparer sikkert tid på å velge FW400 på min disk også, men jeg liker egentlig at disken ikke starter sammens med maskinen, hvilket den ikke gjör med USB2.

 

 

Mvh

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg ville absolutt valgt S-ATA, trådløst eth. er sirup i forhold til noe annet. Både FW og USB2 er mye raskere enn vanlig Cat.5 ethernet (100mbit) -- h.h.v 400 og 480mbit.

 

SATA er en standard som er utviklet ene og alene til datastrøm i store mengder i høy hastighet, så jeg ville nok valgt den standarden kontra noe annet.

Lenke til kommentar

Stort takk gutter,

 

om man rent av tar ytelsesforskjellen mellom USB2 og SATA i tabellen så blir det ytelsesfaktoren 56.2 / 26.5 = 2,12 (write).

 

Med andre or så blir da backuptiden for 35 GB ca 35 minutter istedenfor 1 t 15 min. Nå er ikke dette hele sanningen da jeg også gjör verifiering av data etter overföringen, men likevel en ganske betydelig forskjell!

 

Litt snodig er det dog at om man beregner 35 GB med USB2s overföring på 26,5 MB/s så får man teoretisk backuptid (uten verifiering) på ca 22 minutter. Det vil si at jeg idag ikke når opp til hastigheten som tabellen viser til, men snarere ligger på halve den hastigheten. Har jeg tenkt feil....?

 

Hmmm....

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...