Gå til innhold

Lei av bråkete vifte på din Zalman 7700?


Anbefalte innlegg

Moddet akkurat min Zalmankjøler med ny stillegående thermaltake 120mm vifte.

 

Den orginale viften er av god kvalitet, men er ikke spesielt støysvak!

Resultatet ble veldig bra, kjøler bedre og gir mye mindre støy :thumbup:

 

Kortet også ned ledningene til thermaltake viften

post-12-1121168432_thumb.jpg

Endret av ArcticOC
Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...
Videoannonse
Annonse

Har du superhøring eller..? :p

 

Har en 7700Cu og kan ikke høre den i det hele tatt...selv på fullt! Klokker med den og alt. Er ikke noe i veien med den så skjønner ikke hva man skal kaste bort enda mer penger og tid på å modde den til at den skal bli enda stillere...men for all del jeg skal ikke stå i din vei, men min tid er nok spart til noe annet enn akkurat å modde en ultra stille vifte til noe enda mer stille..

Lenke til kommentar
Har du superhøring eller..? :p

 

Har en 7700Cu og kan ikke høre den i det hele tatt...selv på fullt! Klokker med den og alt. Er ikke noe i veien med den så skjønner ikke hva man skal kaste bort enda mer penger og tid på å modde den til at den skal bli enda stillere...men for all del jeg skal ikke stå i din vei, men min tid er nok spart til noe annet enn akkurat å modde en ultra stille vifte til noe enda mer stille..

Samme ekle lyden på alle tre 7700 jeg har hørt til dags dato. Klart du ikke legger merke til lyden av vifta, du har vel så mange andre vifter som overdøver den uansett :p

 

Jeg har ingen andre vifter i kabinettet mitt, så da legger man fort merke til sånt.

Hvis du tar deg en tur innom silentpcreview ser du fort at det faktisk er ganske mange andre som er veldig enig med at den Zalman vifta ikke akkurat er støysvak :hmm:

 

Besøk denne linken så skjønner du hvor nøye jeg er på støy: http://forum.hardware.no/index.php?showtopic=378691&st=1563

Lenke til kommentar

Joda ArticOC jeg har mer vifter i kabinettet og jeg hører selvfølgelig vifta, men det er jo ingenting samenlignet med f.eks. stock vifta jeg hadde før. Hadde jeg hatt kunnskapen og litt mer penger å rutte med i akkurat det øyeblikket jeg kjøpte ny kjøler hadde jeg gått for en XP120 med en modd så jeg kan bruke den på 478.

 

Men til å være 500 spenn er det en bra kjøler å du får det du kjøper. Thermalright XP120 er litt dyr pris/ytelse, men det kommer an på vifta du setter oppå. Kan heller anbefale XP120 til de litt mer serøse og viderekomne, men 7700 serien er fantastisk som en slags første/introduserende vifte til overklokking!

Lenke til kommentar

Byttet ut viften på min Zalman 7700-AlCu for en stund siden med en Papst 26 dB vifte fordi jeg syntes orginalvifta støyer for mye. Fikk ideen etter å ha sett denne tråden på SPCR forumet.

 

Har også sett at det er flere på SPCR forumet som klager på viftene til Zalman. Kritikken ser ut til å gå på at de ikke alltid er skikkelig balansert, og dermed skaper en del støy.

Har selv to 7700-AlCu kjølere, og det er akkurat samme bråket på begge to. De fungerer greit når jeg kjører dem under 1200rpm (koblet til en Zalman ZM-MFC1 viftestyring og med turtallsavlesning på hovedkortet), men over det bråker de mere enn jeg takler.

 

Edit: La til bilde.

post-12-1122995633_thumb.jpg

Endret av andreg
Lenke til kommentar

Jeg må nesten bøye meg i støvet nå...

 

Jeg koblet ut alle vifter bortsett fra strømforsyninga og skjermkortet og selv om skjermkortet har en 40mm som suser som en flypropell så kunne jeg tydelig høre hva dere snakker om. Jeg kunne klart høre en hvis "tikke" lyd som du kaller det.

 

Men er det noe vanskelig og modde en ny vifte? For jeg sitter nå og vurderer seriøst om jeg skulle gjort det. Alstå en 1kg stor kjøleribbe er ikke noe jeg kaster bort. Den funker suverent, men tror nesten jeg kan få bedre ytelse av en bedre vifte. Kan dere si noe om det? Altså om dere merket noen forskjell bortsett fra lyd nivå? For da hadde det jo vært enda en grunn til å skifte. Tenker jeg satser på den papst vifta.

 

EDIT: Så at trådstarter har kommentert at det blir bedre effekt i første post :D

Endret av Jolt
Lenke til kommentar

Var en grei sak å bytte vifte synes jeg, og det er til tross for at jeg ikke er den mest praktisk anlagte i verden.

Jeg gjorde mye det samme som er beskrevet her.

Papst viften må borres på undersiden av selve viften, men det er ikke noe problem sålenge man er forsiktig med å ikke borre for langt.

 

Med 26dB viften har jeg mine tvil på at ytelsen er forbedret. Støynivået er imidlertid redusert, så formålet mitt med modifiseringen er oppnådd.

Har tenkt på å teste med en Papst 32dB vifte jeg har liggende også, men har ikke giddet ettersom den ikke har turtallsavlesning...

Lenke til kommentar

Ser ikke noe problem med å ha flere vifter sålenge de er stillegående nok.

Er totalt 6 vifter i kabinettet mitt, de 5 som kan sees på bildet + 1 vifte i fronten.

Bortsett fra den i PSU'en (en OCZ modstream med 12cm vifte) er alle koblet til Zalman ZM-MFC1 viftestyringen jeg nevnte tidligere, og er satt ned til et veldig behagelig lydnivå (iallefall i mine ører).

 

WD disken er den største støykilden i maskinen min faktisk...

Lenke til kommentar

Veldig bra tråd. Masse god info og topp linker :thumbup:

Lurte i begynnelsen om det er jeg som er hyperfølsom for lyd, det stod tross alt "Ultra quiet cooling" på esken :hmm:

Må legges til at det ikke er rart Nexus viften er roligere enn Zalman på 12V, Nexus går på 1000 rpm mens Zalman på ca 1700 rpm.

 

Så jeg tror jeg går for Papstviften i første omgang, og heller kjører ned hastigheten med viftestyringen.

 

Er det Papst som er "Rolls Royce" bland rolige vifter, eller finnes det bedre?

 

Jeg ligger på ca 46 grader Idle på min Prescott 3,2 Ghz (26 grader på HK, 1300 rpm) med denne kjøleren. Hva er deres erfaringer med Prescott?

Endret av TheDuke
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...