bfisk Skrevet 11. juli 2005 Del Skrevet 11. juli 2005 Hei! Javel, javel. 2 uker alene hjemme, og huset står fremdeles. I sommervarmen tar vi nemlig køva (kurven, altså) under æmen (armen), og drar te mædø (lokal øy, red.anm.), natølivis, evt til Lillesand, der jeg jobber. Jeg har i bunn og grunn ikke vært stort hjemme disse to ukene. Men mat må'n ha, sa gubben. Og bestikk, og melkekartonger, og slikt. Det blir litt søppel uansett. Strategien min var å samle alt av forskellige typer søppel på kjøkkenbenken, og så vaske og ta det ut når mamma kommer hjem snart. Not clever. Etter to uker kunne jeg ikke lengre se kjøkkenbenken. Stablinga i seg selv var tøff nok, men i denne varmen, var ting begynt å mugne. Ikke bare litt. Lukta jeg begynte å merke for en uke siden, noe ala spy, var i dag så kraftig at jeg lukta det godt før jeg hadde låst opp døra. Ytterdøra. Fy faen! Etter en liten utgravning finner jeg et lag grønnhvit masse i bunnen av kummen. Den løser seg ikke i kaldt vann, ikke i varmt vann, ikke uten zalo, og desverre ikke heller med. Muggsopp! Laget var omlag tre millimeter tykt på det tjukkeste, bredte seg ut over og delvis opp veggene i kummen, og var enkelte steder så tørt at jeg kunne hakke på det med en skje uten at det tok skade, og enkelte steder så fuktig at det omtrent var trådet. Fytti grisen for en lukt! Heller ikke kyllingfilétene en kompis glemte hos meg for et par dager siden, som hadde ligget i sola, lukta særlig godt. De lukta faktisk så ille at jeg holdt på å spy. Ikke som i klisjéen, men som i harde, kalde, illeluktende fakta. De inntil to uker gamle melkekartongene lukta ikke så ille, men heller ikke godt. Juicekartongene som hadde stått i sola, med rester i bunnen, viste meg noe artig: Der korken hadde stått på, hadde limet rundt den, gått i oppløsning. Der korken var av, hang plasten som heia. Av andre gufne ting kan det nevnes en tallerken crusli med melk jeg burde spist opp for en uke siden. Jeg var fyllesjuk, så jeg satt den på kjøkkenet og lot vær. Den var nå ca like tørr som gråstein, og før jeg helte på kokende vann med en god sprut zalo, var det umulig å få løsna på jævelskapet uten skrutrekker, typen stor. Guffen var også den ukegamle skjemte potetsalaten. Det var fra da jeg fremdeles hadde reint bestikk, og kunne spise hjemme. Som noen sikkert forstår, har de siste måltidene vært på Statoil. Så, etter å ha kasta all søpla, gravd løs muggen osv, og satt alt i bløt i varmt vann og en god mengde zalo, etter å ha skylt å gravet etter beste evne, står nå dørene på vid vegg for å gjennomlufte. Det lukter fremdeles dritt i hele huset, men look at the bright side: Å holde orden ville tatt sikkert 30 min pr. dag. I stedet bruker jeg netto ca 2 timer pr 2 uker. Fordi jeg nesten aldri er hjemme uansett, spiller det egentlig ingen rolle for min del. Er jeg et geni innenfor tidsbesparelse, eller er jeg bare en ufyselig gris? Lenke til kommentar
SkummelType Skrevet 11. juli 2005 Del Skrevet 11. juli 2005 Neihei, han er værtfall kar som vasker da! til slutt Lenke til kommentar
riktig Skrevet 11. juli 2005 Del Skrevet 11. juli 2005 Høres nesten ut som meg, bortsett fra at jeg tåler å ha det rotete, men ikke skittent. Lenke til kommentar
bfisk Skrevet 11. juli 2005 Forfatter Del Skrevet 11. juli 2005 2-2, foreløpig. Legger til at det nå er en halvtime siden jeg begynte å lufte, og det er blitt litt bedre nå. Lenke til kommentar
Loeve Skrevet 11. juli 2005 Del Skrevet 11. juli 2005 Det samme skjedde til meg da jeg lot en kasserolle med -bittelitt- gryterett i (melk) stå i en uke. Men jeg spydde faktisk av den stramme lukta, da, og jeg spyr -aldri-. Lenke til kommentar
flodhest Skrevet 11. juli 2005 Del Skrevet 11. juli 2005 Haha, genialt skrevet. Kjenner meg så igjen i det der, alltid hoper det seg opp, så man må rydde og vaske i siste liten. Lenke til kommentar
Sink Skrevet 11. juli 2005 Del Skrevet 11. juli 2005 Du er et geni. Helt enig, må må jo skjønne at sånt ikke funker i denne varmen? Lenke til kommentar
Grundig Skrevet 11. juli 2005 Del Skrevet 11. juli 2005 Du er en ufyselig gris som ikke burde få ha et hus alene. Lenke til kommentar
r Skrevet 11. juli 2005 Del Skrevet 11. juli 2005 Syns du er et geni, jeg. Jeg har gjort det samme, men har aldri hatt muligheten til å være alene hjemme enn noen dager, så jeg har aldri opplevd at det stinket. Likevel, metoden er ganske grei. Men kanskje ikke for noen uker? Dritbra skrevet, forresten. Jeg lo godt! Lenke til kommentar
Glufsa Skrevet 11. juli 2005 Del Skrevet 11. juli 2005 sååååå smart å gjøre det i solsteiken Lenke til kommentar
Feh Skrevet 11. juli 2005 Del Skrevet 11. juli 2005 ... Bra at denne tråden kom nå, som jeg er 2 dager inn i samme perioden du har vært igjennom. Tallerknene har alerede begynnt å stable seg opp på kjøkkenet sammen med en del kaseroller og stekepanner. Søppel er jeg heldigvis flink til å kaste, og jeg kaster alltid matrester før jeg setter vekk tallerknene. Mitt store problem hittil er at jeg glemmer å sette tilbake matvarer jeg har brukt. Senest i dag tidlig kom jeg til en kjøkkenbenk full av grønnsaker, ost og kjøttdeig som hadde stått fra taco middagen i går... Gikk rett i søpla alt sammen. Lenke til kommentar
Togo Skrevet 11. juli 2005 Del Skrevet 11. juli 2005 (endret) Spise? Når jeg er hjemme alene spiser jeg knapt mer enn ett måltid om dagen, og det blir som oftest ikke hjemme. Avisene har en tendens til å stable seg opp på bordet, dog. Edit: Ja, jeg vet at det ikke er sunt og alt det der, men plass og tidsbesparende, det er det. Endret 11. juli 2005 av HeavenHell Lenke til kommentar
Ozelot Skrevet 11. juli 2005 Del Skrevet 11. juli 2005 Du er verken en gris eller et geni. Bare litt lat. ...og veldig dum; alt stress og sinne du lager på de to timene vil gjøre livet ditt atskillig kortere. Lenke til kommentar
Den Røde Tsar Skrevet 11. juli 2005 Del Skrevet 11. juli 2005 Funker greit hvis ikke mor er hjemme. Plumbo eier sånt grums btw. Kunne sikkert spare 10 min til hvis du svei en boks plumbo. Lenke til kommentar
Zlatzman Skrevet 11. juli 2005 Del Skrevet 11. juli 2005 Med litt innsats hadde du brukt mindre enn 30 min pr dag å holde sånn halvveis orden tror jeg. Tar ikke mange sekunder å skylle av tallerkner og kaste gammel mat. Selve oppvasken ville jeg også gjemt unna til sist. Lenke til kommentar
bfisk Skrevet 11. juli 2005 Forfatter Del Skrevet 11. juli 2005 Worklogen oppdatert: Lukta er så godt som borte nå, og kjøleskapet inneholder nå 2 stk 2L ekstra lett melk, og 1 stk 1,5L eplejuice. Woho! Frokost i morra! Lenke til kommentar
Gamlemor Skrevet 11. juli 2005 Del Skrevet 11. juli 2005 (endret) Trur det er sånn jeg hadde hatt nå om ikkke søstra mi hadde bodd her Jeg bare lar alt stå og sier at jeg tar det i morra, så når jeg våkner ved 4-tiden så er alt på et magisk vis borte. Men må jo jobbe litt her jeg og da, jeg må rydde ut av oppvaskmaskinenen i dag, for et slit. Har ikke begynt enda, men svetter ved tanken. Endret 11. juli 2005 av Lord-Myrrah Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå