Gå til innhold

2 x 7800GTX -Bare tull eller?


Gjest Slettet-52Y1nIV0tv

Anbefalte innlegg

Gjest Slettet-52Y1nIV0tv

Sikler på denne søtsaken, men så skjønner jeg egentlig ikke hva jeg skal med to skjermkort? Vil jeg i det hele tatt merke noe forskjell i fra å kjøre med ett?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Gjest Slettet-52Y1nIV0tv

Var det jeg også ville tro, alle testene peker jo på at cpuen er flaskehals allerede ved ETT 7800GTX. Selv med en FX-55 blir det jo "overkill" i mine øyne.

Lenke til kommentar

I følge testen til anandtech.com vil du i en del nye spill, og med ekstreme grafikkinstillinger (1600x1200 4xAA og høyere) få en betydelig ytelsesøkning med 2 kort i SLI-modus, sammenlignet med ett. Så får det bli opp til deg å vurdere om det er verdt 5000 kroner ekstra.

Lenke til kommentar

Selv om du ikke vil kunne øke maks-fps'en så veldig mye på enkelte spill på grunn av cpu som flaskehals, så vil du nok kunne senke/øke (vet ikke helt hva som høres rett ut) minimum-fps'en slik at du ikke for ubehagelige fps-dropp under eks. 30fps noe som kan ødelegge mye av morroa.

 

Så et SLI-opsett vil nok kanskje gi deg en mer stabil framerate, men ikke alltid så veldig mye mer fps.

Lenke til kommentar
Sikler på denne søtsaken, men så skjønner jeg egentlig ikke hva jeg skal med to skjermkort? Vil jeg i det hele tatt merke noe forskjell i fra å kjøre med ett?

Tror at den eneste plassen hvor du virkelig vil merke det er i lommeboka di, en dårligere måte å kaste bort penger på finner du garantert ikke.

 

Sli og Ati sin crossfire er ikke nødvendigvis den beste veien å gå for å få maks ytelse og stabilitet, sats heller på et godt 7800Gtx kort og tenk på alle de dugfriske du kan nyte ute i varmen mens man ser på all herligheten som er ute og går :thumbup:

Lenke til kommentar

ville heller ha bygget en pc selv med ett stk 7800 og spart 10-12000. Hvis du sjekker noen benchmarks så vil du se at du vil få noe bedre ytelse med sli, men det varierer fra spill til spill. Men hvis du synes 5 frames/s er verdt det så......

 

 

sløsing av penger den blir ikke så utrolig mye bedre med 2 stykk og du vil ikke merke noe spesielt kansje litt i noen spill men eller tror jeg aldri i livet det er verdt alle de pengene ekstra

 

 

venter heller til august med å kjøpe skjermkort for da kommer R520 :love::thumbup::dribble: tenkte egentlig å kjøpe 7800GTX men venter heller litt på R520 som jeg knuser

det :D

Lenke til kommentar
Gjest Slettet-52Y1nIV0tv

Skal flytte inn i ny kåk snart og venter med pcen til dess, men den skal vel kjøpes rundt midten av august vil jeg tro... Det er vel kommet noe enda fetere til dess :hm: For eksempel R520.

Lenke til kommentar

Jeg er enig med Malvado her. Den eneste plassen du virkelig vil merke forskjell er i lommeboka di.

 

CPU er ikke nødvendigvis noen flaskehals i alle situasjoner med slike kort, noe som også påpekes lengre opp her i tråden. Derimot må du ha en skjerm med 1600x1200 for at det skal være noe vits, og atpåtil ha på høy AA/AF. Først da vil det merkes forskjell på ett og to slike kort.

 

For de aller fleste så holder det i lange baner med kort til 2-3.000kr (og heller gå litt ned på AA/AF eller ned til 1280x1024 i de aller mest krevende situasjonene). De ca 10.000kr du sparer på å kjøpe et slikt vanlig dyrt spillkort kan du f.eks dra på ferie for eller helt andre ting. Jeg tror det er få som synes det er verd å kansellere en kjempeferie for noen ekstra FPS i noen få spill, på de aller høyeste oppløsningene, med høy AA/AF.

 

GeCcO: Gjennomsnittlig 50-60FPS betyr ofte at minimum FPS ikke dropper under halvparten av det. Og siden et minimum på rundt 30FPS ansees som godt spillbart så vil jeg også si at det holder med en gjennomsnittlig FPS på 50-60. Og hvis den er høyere enn det så holder det i lange baner.

Lenke til kommentar

Du sparer da ikke 10000 på å ikke gå for SLI men 5000 kr...Har selv 2 stk 7800GTX som jeg skal få opp å gå i løpet av uka.

 

Jeg spiller BF2 nå med AMD3500+, X800XTPE på en 20" LCD i 1600x1200 og det lagger på high slik at jeg må spille på medium. For å kunne spille BF2 i klankamper bør man ha 60+ i fps minimum og det har jeg ikke med dagens maskin. Selv på medium så kan det bli sirup. Har venner som kjører 1280/1024 uten problemer med samme kort men skal du spille i 1600x1200 så har SLI noe for seg noe testene viser.

Det er selvfølgelig for dyrt men skal man ha det beste først så koster det flesk uansett. Hvis man ser på kostnad i forhold til antall timer med morsom spilling med rå grafikk så blir det jo ikke så ille. Personlig syntes jeg god grafikk er ett must. Har en annen pc med 9800pro hvor jeg spiller på en 17" NEC LCD skjerm og det suger balle :(. Grafikken er jo grusom med de innstillingene der.

 

Jeg liker ATI best men de er jo ikke på banen før nærmere jul og da på eget ATI hovedkort. Blir 520 så bra som de sier får vi heller vurdere ny oppgradering over jul. Men til høsten vil 7800GTX ligge alene på toppen ser det ut til.

Jeg er en hardcore BF2 spiller og det hjelper ikke at ATI kortet mitt nå kjører CSS i 1600x1200 uten problemer. CSS blir ikke rørt nå som BF2 har kommet.

 

Men jeg er selvfølgelig enig i at SLI ikke er økonomisk lurt. Folk kjøper BMW 525 også selv om 518 gjør jobben for å si det slik.

Endret av kasol
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...