The_Darkness Skrevet 29. juni 2005 Del Skrevet 29. juni 2005 Liker ostehøvelen til tider. Har litt problemer med at osten ligner holmenkollen (høy på ene siden, lav på andre) men da kutter jeg bare av litt, og så er det bra igjen. du må jo bytte side på osten etter hver runde, for å jevne ut igjen.. Lenke til kommentar
MrLee Skrevet 29. juni 2005 Del Skrevet 29. juni 2005 Skikkelig god ostehøvel er bra saker det. Norwegia og slikt egner seg bare i tykke skiver en gang i blandt... ang. smaken: la osten stå ute av kjøleskapet en stund før du eter den, da kommer den skikkelige smaken frem så mye bedre enn om du spiser den rett fra kjøleskapet... Lenke til kommentar
Bruker-33331 Skrevet 29. juni 2005 Del Skrevet 29. juni 2005 Sånn ostehøvel-streng er jo bedre En dansk ostehøvel ja Bruker også en slik, skivene blir 3-4 ganger så tykke... Ikke rart jeg ser opp til haddis Lenke til kommentar
Feynman Skrevet 29. juni 2005 Del Skrevet 29. juni 2005 (endret) Selger ostehøvelen noe særlig i usa og frankrike? I Frankrike spiser de ikke noe særlig med brødskiver allikevel, så hva skal de med ostehøvel. De fleste av Frankrikes 246 forskjellige ostetyper er dessuten uegnet for ostehøvel, og mange av den spises som dessert (mellom hovedrett og søt dessert). ang. smaken: la osten stå ute av kjøleskapet en stund før du eter den, da kommer den skikkelige smaken frem så mye bedre enn om du spiser den rett fra kjøleskapet...Stemmer. Man kan i tillegg holde seg til ost som nesten har gått ut på dato. Eller for å være mer korrekt: osten kjøpes og spises like før siste salgsdato. Endret 29. juni 2005 av Feynman Lenke til kommentar
LarsP Skrevet 29. juni 2005 Del Skrevet 29. juni 2005 Exactly, grunnen til at ostehøvelen er et særnorskt fenomen er vel pga ostene våre. Vi nordmenn er nemlig glad i harde, ikke så altfor fete oster. Prøv å bruk en ostehøvel på en dansk ost - umulig! Lenke til kommentar
Staalkontroll Skrevet 29. juni 2005 Del Skrevet 29. juni 2005 Prøv å bruk en ostehøvel på en dansk ost - umulig! Egentlig ikke... Lenke til kommentar
MrLee Skrevet 29. juni 2005 Del Skrevet 29. juni 2005 det blir iallefall ganske så grisete på en av de mer typiske danske ostene som selges her i landet (blå/hvit castello med høvel? ) Lenke til kommentar
Zethyr Skrevet 30. juni 2005 Del Skrevet 30. juni 2005 Ostehøvel + Norvegia = sant. Dog gjelder dette bare ostehøvel med rifler; de uten rifler duger ikke som annet enn toast-spade. I andre land, med annen kultur for mat (oster, brød, osv.) foretrekker jeg som regel å bruke kniv, og noen ganger hjemme. Ostehøvelen er dog kjekk å ha i de situasjonene der man trenger tynne skiver. Lenke til kommentar
Zlatzman Skrevet 30. juni 2005 Del Skrevet 30. juni 2005 Ostehøvel (med riller som Zethyr nevner) brukes til å skjære mye norsk ost, den er særlig nødvendig på de hardere brunosttypene. Osteskjærer med streng bruker jeg sjelden, og da bare til myke oster. Når det er så lite igjen av osten at det blir vanskelig med ostehøvel spiser man resten i én stor jafs. Lenke til kommentar
Tonio Skrevet 30. juni 2005 Del Skrevet 30. juni 2005 Hvitost skal være i tynne skiver og rett fra kjøleskapet, så sant det ikke skal varmes opp! Romtemperert ost og/eller alt for tykke skiver gjør meg bare kvalm. Lenke til kommentar
darkness| Skrevet 30. juni 2005 Del Skrevet 30. juni 2005 Ostehøvel (med riller som Zethyr nevner) brukes til å skjære mye norsk ost, den er særlig nødvendig på de hardere brunosttypene. Osteskjærer med streng bruker jeg sjelden, og da bare til myke oster. Når det er så lite igjen av osten at det blir vanskelig med ostehøvel spiser man resten i én stor jafs. Høres ut som du har for vane å spise en del ost Lenke til kommentar
L4r5 Skrevet 30. juni 2005 Del Skrevet 30. juni 2005 (endret) Sånn påleggs-maskin er enda bedre enn både kniv, streng-ostehøvel og "norsk" ostehøvel (både med og uten rifler). Du kan variere så mye mer på tykkelsen og det går så mye raskere å skjære opp. Du kan gjerne skjære opp hele osten på en gang i løpet av et minutt (elns). Bort med høvelen og frem med den elektriske påleggsmaskina!!! EDIT: Skriveleif Endret 30. juni 2005 av L4r5 Lenke til kommentar
.tomf Skrevet 30. juni 2005 Del Skrevet 30. juni 2005 Bruker nesten aldri ost på brødskiva mi(eller andre ting man kan bruke ostskiver på), men de få gangene bruker jeg ostehøvel. Lenke til kommentar
Gjest Slettet+6132 Skrevet 30. juni 2005 Del Skrevet 30. juni 2005 Osten skal være i passe tynne skiver som man oppnår med ostehøvel. For tykke skiver = Smeltet ost er heller ikke godt om den er for tykk. Hadde en gang en kompis som satte et ostestykke på 1kg på et fat og stekte det. Etterpå spiste han den smelta osten, uten noe annet! Lenke til kommentar
Spinnvill88 Skrevet 30. juni 2005 Del Skrevet 30. juni 2005 Det heter jo brød med ost, ikek ost med brød? Tykke osteskiver er jo bare kvalmt da.. Lenke til kommentar
Peppep Skrevet 30. juni 2005 Del Skrevet 30. juni 2005 I utlandet (ihvertfall England) er det vanlig at man kjøper ost i skiver hvis man f.eks. skal lage toast og sånt. Og ostehøvelen får ingen ta ifra meg. Den er genial. Men den er kjip når det er lite ost igjen, spesielt hvitosten. Brunosten er litt bedre der, fordi den er hardere. (Ikke at kniv ville vært bedre der heller.) Tynne skiver er best. Ostehøvel er best. Som straff, Øivind, for at du tar så feil - så tror jeg du må sykle mellom Trondheim og Oslo. Lenke til kommentar
jingt Skrevet 30. juni 2005 Del Skrevet 30. juni 2005 Noen som har et bilde av den berømte streng-ostehøvelen? Aldri sett eller hørt om den før jeg så denne posten Lenke til kommentar
Zlatzman Skrevet 30. juni 2005 Del Skrevet 30. juni 2005 Ostehøvel (med riller som Zethyr nevner) brukes til å skjære mye norsk ost, den er særlig nødvendig på de hardere brunosttypene. Osteskjærer med streng bruker jeg sjelden, og da bare til myke oster. Når det er så lite igjen av osten at det blir vanskelig med ostehøvel spiser man resten i én stor jafs. Høres ut som du har for vane å spise en del ost Da er jeg god til å skape illusjoner ... Neida, spiste en del brunost før. Hvitost bruker jeg mest på baguetter og pizza, og den kan også spises alene. Eksotiske oster spises det lite av, men jeg prøvde sånn alternativ oppskrift på potetmosposen en gang. Det stod man skulle ha oppi litt ost, så da ble det en dæsj norvegia og en dæsj gammelost. Jeg kan ikke si at smaken ble noe særlig bra. Lenke til kommentar
Eksos Skrevet 30. juni 2005 Del Skrevet 30. juni 2005 Her er bildet ditt venn. http://images.amazon.com/images/P/B00004OCK5.01.LZZZZZZZ.jpg Wow. En slags fremtids-ostehøvel! Hvor finner jeg den? Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå