Gå til innhold

Ostehøvelen - Oppskrytt "nødvendighet"


Ni kon

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Skikkelig god ostehøvel er bra saker det. Norwegia og slikt egner seg bare i tykke skiver en gang i blandt...

 

ang. smaken: la osten stå ute av kjøleskapet en stund før du eter den, da kommer den skikkelige smaken frem så mye bedre enn om du spiser den rett fra kjøleskapet...

Lenke til kommentar
Selger ostehøvelen noe særlig i usa og frankrike?

I Frankrike spiser de ikke noe særlig med brødskiver allikevel, så hva skal de med ostehøvel. De fleste av Frankrikes 246 forskjellige ostetyper er dessuten uegnet for ostehøvel, og mange av den spises som dessert (mellom hovedrett og søt dessert).

ang. smaken: la osten stå ute av kjøleskapet en stund før du eter den, da kommer den skikkelige smaken frem så mye bedre enn om du spiser den rett fra kjøleskapet...
Stemmer. Man kan i tillegg holde seg til ost som nesten har gått ut på dato. Eller for å være mer korrekt: osten kjøpes og spises like før siste salgsdato. Endret av Feynman
Lenke til kommentar

Ostehøvel + Norvegia = sant. Dog gjelder dette bare ostehøvel med rifler; de uten rifler duger ikke som annet enn toast-spade.

 

I andre land, med annen kultur for mat (oster, brød, osv.) foretrekker jeg som regel å bruke kniv, og noen ganger hjemme. Ostehøvelen er dog kjekk å ha i de situasjonene der man trenger tynne skiver.

Lenke til kommentar

Ostehøvel (med riller som Zethyr nevner) brukes til å skjære mye norsk ost, den er særlig nødvendig på de hardere brunosttypene. Osteskjærer med streng bruker jeg sjelden, og da bare til myke oster.

 

Når det er så lite igjen av osten at det blir vanskelig med ostehøvel spiser man resten i én stor jafs.

Lenke til kommentar
Ostehøvel (med riller som Zethyr nevner) brukes til å skjære mye norsk ost, den er særlig nødvendig på de hardere brunosttypene. Osteskjærer med streng bruker jeg sjelden, og da bare til myke oster.

 

Når det er så lite igjen av osten at det blir vanskelig med ostehøvel spiser man resten i én stor jafs.

Høres ut som du har for vane å spise en del ost :p

Lenke til kommentar

Sånn påleggs-maskin er enda bedre enn både kniv, streng-ostehøvel og "norsk" ostehøvel (både med og uten rifler). Du kan variere så mye mer på tykkelsen og det går så mye raskere å skjære opp. Du kan gjerne skjære opp hele osten på en gang i løpet av et minutt (elns). Bort med høvelen og frem med den elektriske påleggsmaskina!!!

 

EDIT: Skriveleif

Endret av L4r5
Lenke til kommentar
Gjest Slettet+6132

Osten skal være i passe tynne skiver som man oppnår med ostehøvel. For tykke skiver = :sick:

 

Smeltet ost er heller ikke godt om den er for tykk. Hadde en gang en kompis som satte et ostestykke på 1kg på et fat og stekte det. Etterpå spiste han den smelta osten, uten noe annet! :sick:

Lenke til kommentar

I utlandet (ihvertfall England) er det vanlig at man kjøper ost i skiver hvis man f.eks. skal lage toast og sånt.

 

Og ostehøvelen får ingen ta ifra meg. Den er genial. Men den er kjip når det er lite ost igjen, spesielt hvitosten. Brunosten er litt bedre der, fordi den er hardere. (Ikke at kniv ville vært bedre der heller.) Tynne skiver er best. Ostehøvel er best.

 

Som straff, Øivind, for at du tar så feil - så tror jeg du må sykle mellom Trondheim og Oslo. :whistle:

Lenke til kommentar
Ostehøvel (med riller som Zethyr nevner) brukes til å skjære mye norsk ost, den er særlig nødvendig på de hardere brunosttypene. Osteskjærer med streng bruker jeg sjelden, og da bare til myke oster.

 

Når det er så lite igjen av osten at det blir vanskelig med ostehøvel spiser man resten i én stor jafs.

Høres ut som du har for vane å spise en del ost :p

Da er jeg god til å skape illusjoner ...

 

Neida, spiste en del brunost før. Hvitost bruker jeg mest på baguetter og pizza, og den kan også spises alene. Eksotiske oster spises det lite av, men jeg prøvde sånn alternativ oppskrift på potetmosposen en gang. Det stod man skulle ha oppi litt ost, så da ble det en dæsj norvegia og en dæsj gammelost. Jeg kan ikke si at smaken ble noe særlig bra.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...