Gå til innhold

Oppgradering; Athlon XP+, Abit, etc. Men hva skjer?


Anbefalte innlegg

(Sorry, n00b)

Jeg skal oppgradere min maskin, som er en (noe) overklokket Abit bh6, Celeron 300A@450 (som forøvrig har vært utstabil med mer enn en minnebrikke. jmf en annen slik melding her omkring. Tok år og dag før jeg skjønte det).

 

Det jeg tenkte jeg skulle kjøpe er:

Abit KX7-333

Athlon XP 1800+

og noe minne (Twinmos så billig ut), ATA/133 HD, GeForce Ti 4200 og noe stæsj.

 

Mulig jeg skal overklokke.

 

MEN:

 

1. Hvordan funker dette meg overklokkingen ifbm PCI? Jeg vet at bussen (FSB) kjører på 266MHz. Hvordan fungerer dette med mine gamle PCI-kort (nettverk, lydkort, Pinnacle, USB2.0, etc.) Hvis jeg overklokker, hvilke deler er berørt?

 

2. Hva menes med at man kan låse prosessoren (kan man overklokke "alt" unntatt prosessoren?)

 

3. Minne: Hva er forskjell på CL2 og CL2,5?

 

Hvis noen kunne svart meg på dette, evt. gitt en link til en bra side (ikke link til en hel site, helst), så bestiller jeg i morra.

 

Thx.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

"1. Hvordan funker dette meg overklokkingen ifbm PCI? Jeg vet at bussen (FSB) kjører på 266MHz. Hvordan fungerer dette med mine gamle PCI-kort (nettverk, lydkort, Pinnacle, USB2.0, etc.) Hvis jeg overklokker, hvilke deler er berørt?"

 

Først og fremst: Det er to forskjellige måter å klokke et system på,

-1. Ved å øke FSB'en... Dette er den enkleste måten å klokke på, men også den som kan være minst stabil.

-2. Ved å øke gangefaktoren på prosessoren... Dette er ofte en mer stabil måte å klokke på, men den er vanskligere å gjennomføre (på AMD prosessorer er det kortslutning av L1 bruene på prosessoren, du finner info om dette andre steder på forumet)

- Det er også mulig å kombinere disse..

 

Ved å klokke via FSB kan det (som oftest vil det) bli problemer med PCI kortene dine. Disse kortene er laget for å kjøre på en viss del av FSB'en, vanligvia 4:1.

Når man snakker om FSB'en på AMD systemer tar man ofte ikke med DDR effekten (eks. i bios får du kun oppgitt 133mhz buss). Så PCI hastigheten blir FSB(133)/4 = 33. Øker du FSB'en så øker du også PCI hastigheten, og avhengig av kortene kan det skape problemer (noen kort klikker på 34mhz pci hastighet, andre kan gå til godt over 40...)

FSB klokking påvirker HELE systemet

 

Ved klokking av gangefaktoren på prosessoren er det kun prosessoren som blir påvirket, takler prosessoren økningen, så er alt helt flott...

 

"2. Hva menes med at man kan låse prosessoren (kan man overklokke "alt" unntatt prosessoren?)"

 

Å låse prosessoren er noe produsenten gjør, ikke du. De fleste AMD prosessorer er låst, og for å klokke pc'en via gangafaktoren må disse låses opp.

 

"3. Minne: Hva er forskjell på CL2 og CL2,5?"

 

Hastigheten på brikkene.. Lavere verdi = bedre... Men er du ikke "hardcore" klokker så vil du ikke merke stor forskjell.

 

Håper du får noe fornuftig ut av dette.. Blei litt "full fart" skriving dette....

Lenke til kommentar

Veldig bra stillt spm, og et eksemplarisk svar!

tenkte bare jeg skulle legge til at ata/133 er det kun maxtor sine disker som støtter. (noe du kanskje/kanskje ikke er klar over allerede.) Dette er en standard som mest sannsynlig ikke vil bli utbredt hos andre HD produsenter fordi alle venter på en ny standard som kalles seriel-ata. Om du ikke har en spesiell grunn til å ville ha ata/133 så er det mange andre bra HD`er på markedet nå som kanskje er litt billigere.

Lenke til kommentar

Den 2002-07-25 09:21, GodFasong skrev:

 

"(Twinmos så billig ut)"

 

IKKE kjøp noe billig drit av noe minne, om du i det hele tatt vil overklokke. Da kan du like godt hive pengene ut vinduet. Godt minne koster... Men virker.

 

 

"Jeg vet at bussen (FSB) kjører på 266MHz."

 

ABIT KX7 kjører med 133MHz FSB. Men om prosessor og minne tåler det, kan du sette dette til 166MHz. Men da må du også sette forholdet FSB:AGP:PCI til 5:2:1. Også må du justere Multiplieren til noe prosessoren din takler.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...