Gå til innhold

Pentium 4 vs. Pentium III


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

om det er merkbart eller ei kommer an på hva du bruker maskinen til...ved internettbruk vil det ikke være merkbart, men ved mp3-komprimering vil du nok merke det!;)

 

hvis du har behov for en kraftig prosessor anbefaler jeg deg å kjøpe de treigeste p4 prosessorene...skal du bare surfe og bruke office trenger du ikke kjøpe noe dyrere enn en celeron-prosessor...

 

når det gjelder GeF4 420 go, så er dette et relativt bra skjermkort...det funker til dvd-avspilling, og man kan spille alle nye spill...men man kan ikke spille med topp grafikk!;)

 

vil du ha et best mulig skjermkort anbefaler jeg deg å vente på ati radeon 9000...eventuelt kjøpe en maskin med GeF4 440 go, men det er dessverre kun dell som selger maskiner med dette skjermkortet til en ok pris, og dell kommer jeg nok aldri til å anbefale til noen!;)

 

mvh

krister

Lenke til kommentar

Hvilken P3 er det snakk om her da? Jeg mener å ha sett tester av tualatin P3er som virkelig griser disse 2GHz P4ene. Dette skal også ha overrasket Intel og tualatin er priset deretter også for ikke å ta marked fra flaggskipet P4.

 

Uansett kan nok ikke prisen på de beste P3 Tualatin forsvares mot en P4, hvis du da ikke har et fcpga2 HK som du absolutt vil beholde videre...

Lenke til kommentar

Quote:


Den 2002-07-24 23:03, Linuxguru skrev:

Hvilken P3 er det snakk om her da? Jeg mener å ha sett tester av tualatin P3er som virkelig griser disse 2GHz P4ene. Dette skal også ha overrasket Intel og tualatin er priset deretter også for ikke å ta marked fra flaggskipet P4.


 

Jeg vil gjerne se den testen der 1,2 GHz ulanin (Tror ikke P3 går høyere) knuser 2GHz P4

Lenke til kommentar

Pentium III ligger grovt sett på samme nivå som Athlon XP når det gjelder ytelse pr MHz.

 

Så, en Pentium III 1.4 GHz ligger vel på samme nivå som Pentium 4 1.6 GHz, men det kan selvsagt være store forskjeller avhengig av hvilken benchmark-test en kjører. Enkelte ting går fortere på PIII, andre ting fortere på P4

 

- Jørn

Lenke til kommentar

Nuhvel.. fant en test hos tomshardware hvor Pentium III 1266 MHz ligger ganske jevnt med P4 1.8 GHz i endel tester, og faktisk slår P4 i noen av testene.

 

I et par av testene er P4 imidlertid helt overlegen. Det er verdt å merke seg at det er den "gamle" P4 som er med i testen, og på den tiden testen ble kjørt fantes det mindre software som var optimalisert for P4.

 

http://www17.tomshardware.com/cpu/01q3/010919/

 

Håper du fikk litt bedre svar på spørsmålet ditt nå :smile:

 

- Jørn

Lenke til kommentar

Quote:


[...] Så, en Pentium III 1.4 GHz ligger vel på samme nivå som Pentium 4 1.6 GHz [...]


[...] Jeg vil gjerne se den testen der 1,2 GHz ulanin (Tror ikke P3 går høyere) knuser 2GHz P4 [...]


 

Jeg har også hørt at P3 ikke går høyere enn 1,2 GHz, men ovenforstående sitater er vel en motsigelse, Jørn? :smile:

Lenke til kommentar

Hvordan fungerer Level 1 cache i en P4-prosessor? På en Toshiba bærbar (http://www.toshiba-dm.com/products/popUpProduct.html?componentID=3990) opplyses det at den har 12 kB L1-cache, mens forgjengeren hadde 32 kB. Tok en telefon til Toshiba, som skulle sjekke opp i dette. Etter en stund ringte de meg opp igjen og kunne fortelle at det her var snakk om 12 kB "execution trace" cache. Vanligvis skulle visst en P4-cpu ha 8 kB cache i tillegg til en execution trace cache..

 

Noen som vet hva dette innebærer i forhold til vanlig struktur med f.eks. 32 kB L1-cache og 512 kB L2-cache?? :smile:

Lenke til kommentar

Shivac, bhargava spurte om ytelsen til PIII i forhold til P4, og da må det vel være lov å svare?

 

I og med at det selges maskiner (spesielt bærbare PC'er) med både Pentium III og Pentium 4 prosessorer, er kan det jo være greit å vite hvor bra ytelse de forskjellige alternativene gir.

 

Men selvsagt må det jo i alle slike diskusjoner komme 13-åringer som skriver "Intell ær bessst!!!!!", "Plentium 4 err besssst!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!111112", "Pappan min er sterkere enn pappan diiiin!!!" ... og kanskje tilogmed gjøre dette OGSÅ om til en latterlig Intel vs AMD diskusjon.

 

Bah!

 

- Jørn

Lenke til kommentar

Hehe, såså jornt.. Rolig nå :grin:

 

Jeg er fullstendig i villrede.. Vet ikke om jeg skal kjøpe en P4 eller en P3 med mer utstyr og dobbelt så stor harddisk (40GB).. Må finne det ut til i morgen, da de bare har én igjen hos Toshiba av P3'en..

 

Hjelp! :smile:

 

(P3 http://www.toshiba-dm.com/products/product...mponentID=3899)

(P4 http://www.toshiba-dm.com/products/product...mponentID=3990)

Lenke til kommentar

Hva har du bruk for?

 

P3en er mer effektiv (mer data pr mhz) men P4 er klokket mye høyere (Ville forresten ha valgt en P3 1,2 foran en P4 1,/1,5) samt at P4en har 4*100, samt går med PC2100 ram.

 

P3en er vel også litt snillere med batteriet, så den vil sansynligvis holde litt lenger med samme batteri

Lenke til kommentar

Jeg har selv bærbar på jobb med P3 850 og jeg kunne gjerne byttet ut litt cpu hestekrefter mot lengre batterilevetid. Det er jo tross alt det som er viktigst på en bærbar PC. Vet ikke hvor stor forskjell det er mellom batterilevetiden på de to modellene du tenker på, men stor harddisk er alltid et plus :wink:

Lenke til kommentar

For å svare på spørsmålet ditt så er nok P4 bedre på pris/ytelse enn PIII. Men det er helt korrekt at en PIII på 1GHZ gruser en P4 på 1GHZ, men siden du kanskje får en P4 på 1.8GHZ eller noe i den dur for samme pris som en PIII på 1GHZ så vil P4 gi deg mer for pengene i tillegg til at den vil være raskere.

P4 har imidlertid et høyere strømforbruk en PIII Tualatin, vet ikke helt hvordan dette slår ut i praksis på bærbare.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...