Gå til innhold

asus a7n8x deluxe vil ikke starte ! Hjelp!


Anbefalte innlegg

Har ett veldig merkelig problem med mitt asus hovedkort.

fikk det tilbake i fjor etter bios oppgradering , men siden jeg ikke kunne vente og kjøpte ett abit nf7 s kort imens har det ligget i pakken sin. nå har jeg satt det som hovedkomponent i en ny pc hvor psu og disker og alt annet er overført fra en annen pc. startet opp , fikk error different cpu . ok inn i bios og ordne. men når jeg så tar save og lagre , blir skjermen satt i standby , pcn er på men ingenting skjer.. prøvde flere ganger med forskjellige settings , tok ut ram , fjernet hdd er og byttet grafikkkort . ingen forskjell. har resatt cmos flere ganger også uten resultat . jeg er "stumped" vet at alle komponenter fungerer siden de har akkurat stått i maskina med abit kortet. skjønner ikke dette jeg. er det bare asus kortet som er crap eller er det noe annet? Har ikke anledning til å teste cpu i annet hovedkort men kan da ikke ha brent den? fikk ikke brukt kortet etter at jeg prøvde å installere ny bios fordi det likte ikke kortet så det klikka midt i oppdateringen. slo seg helt vrangt , ville ikke kjøre backup engang , så jeg sendte det inn. nå etter bare en raskt titt på bios , får jeg ikke oppstartsbildet , ikke inn i bios , ikke feilmeldingsbip engang. jeg sliter!! Noen som kan komme på noe lurt?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Får ikke oppstartsbilde? Du får ikke kontakt med skjermen?

Samme problemet hadde jeg med et asus kort, da var det at RAM'sa ikke sto i pairs.

 

Men ikke vet jeg. Asus har jo ofte gode hovedkort, så bør være langt fra crap.

Endret av zhorty
Lenke til kommentar

Skjer ingenting. Alt ser ut til å fungere . Har jo tatt ut alle ram brikkene og prøvd , en etter en så skjønner ikke at det kan være det. særlig når jeg fikk opp bios med alle brikkene i første gangen.. kan det være cpu som har brent seg da? Jeg har stor tro på asus jeg å men dette kortet har jeg bare hatt problemer med. Abit kortet mitt som er basert på samme brikkesett har fungert 100% siden dag 1, derfor jeg lurer. Tror bios oppsettet på disse kortene er ganske skrøpelig. Sjekket asus forumet , og der er det flere som har samme problem. har ikke funnet noen løsning enda der heller da...

Lenke til kommentar

bruker en uklokka amd athlon xp 2200+ . har prøvd corsair og twinmos , uten at det hjalp. prøvde en og en i alle forskjellige spor også , og bytte harddisk , koble fra alt som ikke trengtes... rett å slett alt jeg kan komme på. kjøleblokka sitter riktig også så jeg skjønner ingenting. komplett bad meg om å resette bios eller å opdatere den men siden jeg sendte den inn for reflash og jeg bruker samme cpu bør da ikke det være nødvendig? resetting fungerte som sagt ikke... merkeligste jeg har vært borti med det asus kortet altså. har ikke brukt det i en hel dag siden jeg kjøpte det. Glad for at jeg kjøpte abit kortet. det ruler!

Lenke til kommentar

Dette er et typisk PSU problem .. Hadde samme problemet med et A8N-e hovedkort fra Asus .. Prøvde å boote i et chenbro gaming kabinett ... Ikke sjangs Alle vifter skrur seg på - men ikke noe mere skjer.... Satte det inn i mitt gamle QTEC kabinett ... og boota med det samme...

Lenke til kommentar

Ikke skyld bare på strømforsyninga. Har et selv som ikke vil boote og har prøvd flere PSU'er. Det ER crap, ustabilt som juling var det alltid, bra at det daua helt. burde returnert det når det var nytt, floppy-kontrollern hadde aldri virka. Dessverre beholdt jeg det siden floppy ikke er så viktig, det var dumt... Jeg må bare tilstå at jeg ble lurt, og nå har de lurt meg igjen med et defekt skjermkort som tydeligvis skal være slik. De nøler ikke med å selge defekte produkter, jeg holder meg lagt unna Asus i overskuelig fremtid.

 

Les også tråden til han som fikk et Asus-kort med så kul viftelyd, dette er ikke bare uflaks og tilfeldigheter nei...

Lenke til kommentar

Det er IKKE psu siden den fungerte utmerket med abit kortet mitt. det jeg har gjort er å sette asuskortet i maskina jeg har brukt abit kortet i. Med samme psu , ram og kjølesystem, hdd og alt. Når det fungerer samme dag med xp-m og abit kort , bør det kunne fungere med asus kort og xp 2200+ ikke sant? Grunnen til dette er at jeg kjøpte ett stacker kabinett og ny vannkjøling og coolermaster psu som jeg satte abit kortet i siden jeg stoler mer på det ved overklokking. tenkte å bruke andre maskina med asus kortet som server , men den gang ei. må si at siden dette er en deluxe utgave og var beste nforce 2 kort fra asus en gang i tida er jeg rimelig skuffet. tror nok ikke at det neste hket mitt blir et asus...

Lenke til kommentar

Jeg som er fjortisen som prøver å skylde på andre enn de som har ansvaret? Du poster jo KUN for å si at jeg tar feil her, fordi du blir fornærmet over å høre at pene snille Asus har problemer noen ganger. Du kan gjøre litt hjemmelekser så finner du mye som tyder på at Asus har litt mer trøbbel enn de fleste andre. Det er også verdt å legge merke til at de korta som har masse ekstra i forhold til det som vanlig er for tilsvarende produkter har mere problemer, det er feks grunnen til at AOpen har fått et godt rykte hos mange; de er noe enklere og er aldri først med det siste av "bells & whistles". Asus har litt tradisjon med å kline på ekstra-utstyr som ikke støttes offisielt av chipsetprodusentene, likevel klarer de å lansere korta sine først. Eksempel er i955x baserte kort, der Asus har temmelig utvidet minnetilgang i forhold til hva Intel laga dette chipsette for. Slikt kan fort gi trøbbel, i tillegg til at testingsperioden blir kort når den heller skulle vært lengre pga "ustøttet" funksjonalitet. Jeg var helt nøytral til Asus og kvalitet inntill nylig, men begynte å sette spørsmålstegn ved egne erfaringer og posta for å høre hva andre syntes, og søkte gejnnom masse forum og tester for å finne hvilke merker som er i risikosonen på kvalitetskontroll. Fant litt mye Asus på vel kort tid. At det fungerer utmerket for deg er nettopp det, utmerket! Men som EN person kan man ikke si hva som er bra og ikke uten å hente inn informasjon fra andre. Du må gjerne mene Lada er det beste hvis du har en og er fornøyd, men det holder ikke som et godt argument i særlig stor grad. Posten din var helt og holdent verdiløs og uten noe som helst informasjon, og du svarte ikke på hondapowers problemer i det hele tatt, tviler på at du hadde lest posten hans i det hele tatt, for han skrev klart og tydelig at "i en ny pc hvor psu og disker og alt annet er overført fra en annen pc". Ditt eneste ønske var å forsvare Asus, og ønsket var så sterkt at du tyr til useriøse argumenter.

 

Hondapower, velg riktig merke: velg YamahaPower! :)

Lenke til kommentar
Da forsvant et innlegg her, samt svaret på dette. Trolling og personangrep er i strid med retningslinjene. La det være. Videre skal slike innlegg rapporteres, ikke besvares i tråden.

 

Hold dere til saken og hjelp trådstarter med hans problem, og hold personlig småprat og krangel utenfor.

 

Geir :)

Da hadde jeg svart i mellomtida mens du sletta postene våre.. Sorry. Du trenger ikke ha forståelse, men jeg syns iallfall at det er provoserende å komme med slike uttalelser som ikke inneholder noe som helst info og er bare for å svekke meninger som man selv ikke liker.

Endret av th-3
Lenke til kommentar

Riktig, vi har alle gode erfaringer med noe, men enkelte ting HAR mer trøbbel enn andre. For å repetere meg selv: "Jeg var helt nøytral til Asus og kvalitet inntill nylig, men begynte å sette spørsmålstegn ved egne erfaringer og posta for å høre hva andre syntes, og søkte gejnnom masse forum og tester for å finne hvilke merker som er i risikosonen på kvalitetskontroll. Fant litt mye Asus på vel kort tid". Som sagt, les postene du svarer på FØR du svarer, så hadde du til og med sluppet å mistenke PSUen til hondapower til å begynne med.

 

Honda: I oppillnelsen her isted glemte jeg å korrigere meg selv, er litt lenge sia det Asus-kortet, men det var nok Via-versjonen av A7 jeg hadde, så det ble litt feil modell men til mitt forsvar i det minste samme merke... *skamme meg nå*

Lenke til kommentar

Dette ble jo en koselig tråd! Selv om jeg ikke har kommet noe nærmere en løsning så er det jo fint med litt småprat.. Kan nok være at det er for mye krimskrams på kortet som gjør det men da skulle det vel heller vært driverproblemer eller noe , å ikke oppstartsproblemer med f.eks biosen? Trodde asus hadde en slik flott dual bios eller noe som var rimelig stødig jeg? Det som gjør meg ekstra irritert på kortet er jo at det har så mye godis på seg som jeg har betalt for men aldri får brukt! Om det har vært et enklere og billigere kort tror jeg at jeg har gitt opp enklere

Lenke til kommentar

Enig i det, alt det ekstra burde heller gi problemer på spesifikke ting. Men alt henger vel sammen på en måte, selv en ubetydelig feil kan hindre boot i noen tilfeller. Hadde et HK (Shuttle eller noe slikt) som ikke engang klarte å initialisere skjermkortet ved power-on pga en defekt IDE-kabel, helt dau bare pga det. Skulle tru at den sku prøve å boote og heller gi feil ved detektering av harddisker i det tilfellet.

 

Beklager at det ble litt for "livlig" i tråden din en periode :)

Lenke til kommentar

he he bare morsomt å dra så mye prat og oppmerksomhet til tråden. Sitter fortsatt å grubler på hva jeg skal gjøre da. har egentlig ikke lyst å kjøpe meg nytt hk til så gammel cpu heller men surt å bare la den ligge å støve.. om jeg har byttet nb kjøler , ryker vel garantien?

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...