Gå til innhold

Macro anbefalinger til D70?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
De 15mm ekstra brennvidde i forhold til Tamron-objektivet kommer godt med.

Du bør kanskje forklare hvordan disse millimeterne kommer godt med.. P.g.a. arbeidsavstand? Pga den (riktignok marginalt) mindre dybdeskarpheten den ekstra brenvidden fører med seg?

 

Gir det "vanlige" rådet, som jeg har fra Photography Monthly mener jeg; disse objektivene er omtrent like, kjøp det du får billigst, så enkelt som det. Glimrende optikk i alle fall.

Lenke til kommentar
De 15mm ekstra brennvidde i forhold til Tamron-objektivet kommer godt med.

Du bør kanskje forklare hvordan disse millimeterne kommer godt med.. P.g.a. arbeidsavstand? Pga den (riktignok marginalt) mindre dybdeskarpheten den ekstra brenvidden fører med seg?

 

Gir det "vanlige" rådet, som jeg har fra Photography Monthly mener jeg; disse objektivene er omtrent like, kjøp det du får billigst, så enkelt som det. Glimrende optikk i alle fall.

Jepp, til insekt fotografering har jeg erfart at lenger arbeidsavstand er utrolig deilig. Ikke det at 15mm er så mye, men det taler for Sigmaen.

Uansett hvilket du velger vil du bli meget fornøyd :yes: .

Lenke til kommentar
Hva ville dere valgt hvis det sto mellom sigma 150mm macro og Nikon 105mm?

Se bort i fra prisforskjellen.

Nikon 105/2.8, Canon 100/2.8, Tamron 90/2.8 og Sigma 105/2.8 er 4 objektiver som i optisk ytelse ligger så nærme hverandre som det er mulig ;)

 

Jeg har brukt både Canon og Sigmas utgaver (Sigamen myyyye) og de er utmerkede begge 2. Canon er noe raskere på AF, noe jeg regner med at Nikon også er i forhold til Tamron og Sigma. Originalobjektivene koster jo også noe mer, så litt bedre bør de jo være :)

Men når sant skal være sagt så er det ytterst sjelden at AF er en god løsning til macrofotografering. Dette pga. at fokusområdet er bare på noen mm og det er vaskelig å få et greit utsnitt når man er låst til et fokuspunkt (særlig til insekter som jo rører på seg iblant), dessuten vil AF'n ofte bomme slik at fokussnekka vandrer på hvileløs leting inn og ut etter noe å låse på ;)

 

Jeg bruker nå Sigma 150/2.8 og er kjempefornøyd med den. Jeg mener 100% sikkert at denne er hakket bedre optisk enn Sigma 105/2.8, da spesielt med 1.4x telekonverter påmontert.

150/2.8 er meget kjapp på AF'n til å være et macroobjektiv og har også muligheten til å fokusere manuelt selv objektivet står på AF. Dette gjør at AF blir brukbart i noen tilfeller da man kan fokusere mauelt omtrentlig for så å la AF'n ta over den siste biten. Dette forutsetter også at man har et fokuspunkt som ligger der det skal, så det er ingen løsning til alt.

150/2.8 har IF, så objektivet endrer ikke lengde ved fokusering. Stativfestet er i toppklasse :thumbup: og er også greit å bruke til å kjøre en blitz på ;)

 

Nikon 105/2.8 har vel også IF og jeg mener å ha sett at det også har muligheten til å bruke MF selv om det står på AF det også.

150mm blir noe vel mye til portrettbilder, mens en 105mm kan fint brukes til brystportretter ol.

 

Uansett hvilket av de 5 objektivene jeg har nevnt i denne posten vil du nok bli kjempefornøyd, da de er i toppklasse alle sammen.

 

Mvh: Frode

Lenke til kommentar
Takk for omfattende svar :w00t: ...Sigma 150mm f/2,8 er bestillt og jeg venter spent på hentelapp i postkassen :D

Gled deg ;)

 

Dette blir sommeren du husker pga. alle insektene og det små i naturen du kommer til å forevige.

Om du ikke har det allerede er en ekstern blitz noe som er kjekt å ha til macro. Jeg er ofte ute sent om kvelden for å ta bilder for da stilner det ofte helt av og blir vindstille. Vind og macro er ikke akkurat bestevenner......

 

Da kan du også bruke stativfestet som brakett til blitzen :) (kjøp en 1/4" skrue og sag den av med ei baufil etter å ha målt deg til hvor lang den må være. Da kan du skru den ned i stativfestet og skru den medfølgende blitzfoten i den andre enden. Jeg lagde meg ei ganske tykk plastskive som jeg har mellom for å få strammet den samtidig som jeg kan bestemme hvilken vinkel den skal ha)

Sigma 500 DG Super (til rett under 2000,-) kan kjøres som slave fra den innebygde blitzen, eller du kan kjøpe deg en forlengerkabel til blitzen. Med blitzen på stativfestet kan du rotere den rundt hele objektivet og kan dermed få lyset til å slå inn fra den siden som passer best.

 

Mvh: Frode

Endret av Åkken Bom
Lenke til kommentar

Jeg bruker blitz svært sjeldent og ble derfor veldig glad over å finne en veldig pent brukt b-vare nikon sb-50dx til 300kr. Det går helt greit å benytte seg av de mannuelle innstillingene når man bruker blitz like sjeldent som meg. Er vel omtrent bare til macro jeg har brukt den. Liker spesiellt godt diffuser "lokket". Dette gir perfekt macro lys med et mer naturlig lys og ikke det skjerende hvite blitz lyset.

 

Ser frem til mange lange dager på leting etter innsekt og andre småkryp :w00t:

 

Edit: Leif

Endret av Mikkle
Lenke til kommentar

Jeg fikk Sigma 150mm f/2,8 i dag, her er de første tingene jeg la merke til.

 

Den er forbausende tung, men gir et solid inntrykk.

Kommer med bæreveske.

Praktisk talt lydløs autofokus.

Autofokusen er generelt sær.

Manuell fokus er mye mer nøyaktig enn på de andre objektivene jeg har.

Ser ut til å ha meget god optisk kvalitet.

 

Når det gjelder makrofotografering så kommer man ikke langt med automatikken, man må som oftest bruke manuell fokus og vite hvilken blender man trenger.

Lenke til kommentar
hva mener du med at autofokusen er generelt sær?
Da mener jeg i forhold til normale objektiver. Den kan finne på å gå rett forbi fokus til det er bare grøt før den snur og går tilbake og noen ganger jager den mye fram og tilbake før den bestemmer seg.

 

Hvis man bruker den som tele i normalt utelys så virker den ikke så ille, men jeg må teste mer før jeg kan si noe sikkert.

 

For makrofotografering på frihånd så fant jeg det mest praktisk å bruke fokusringen til å velge forstørrelse (den har skala for det) også bevege kameraet fram og tilbake til fokus var på rett sted. f/16 ser ut til å ha brukbar dybdeskarphet.

Endret av Kristallo
Lenke til kommentar
Sigma 500 DG Super (til rett under 2000,-) kan kjøres som slave fra den innebygde blitzen, eller du kan kjøpe deg en forlengerkabel til blitzen.

Kan den det på Canon 350D også? Er det sånn at du må ha den i sokkelen på kamera for å overføre rette instillinger før hvert bilde, eller kan den være totalt trådløs uansett hvor mye du stiller og holder på med kamera? hva er fordelen med å ha en forlengerkabel kontra trådløst?

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...