Hagforce Skrevet 11. juni 2005 Del Skrevet 11. juni 2005 Hei! Noen som vet hvordan en lager sprøstekt kylling i søt sur saus, sånn som de pleier å ha på kinakroene.... Det er liksom et lag med noe sprøtt utenpå kyllingen, dere vet sikkert hva jeg mener. Noen er også honning marinert, som er extra godt. Jeg vil gjerne ha oppskriften på dette!! (hekta? ja!) Takker for hjelp! Lenke til kommentar
shadow_ Skrevet 11. juni 2005 Del Skrevet 11. juni 2005 Nå er jeg verken kineser eller kokk, men jeg vil tro at kyllingen først blir stekt i frityrgryte for å få den til å bli sprø utenpå, sånn som du beskriver. Er vel også mulig det benyttes noe slags pannering (riktig navn?), sånn som det er utenpå fiskepinnene. Ang. saus, så er vel det enkleste bare å kjøpe en ferdig sur-søt saus Lykke til! Lenke til kommentar
EskimoBob Skrevet 11. juni 2005 Del Skrevet 11. juni 2005 (endret) Lag tempuradeig. Dypp så oppskårede kyllingbiter i denne og legg dem i frityrkokeren. voila!!! Edit: En enkel tempuradeig lages av: egg, vann og hvetemel. Husk å ikke lage "deigen" for bløt. Den skal henge relativt godt fast på kjøttet. Endret 11. juni 2005 av EskimoBob Lenke til kommentar
Hagforce Skrevet 12. juni 2005 Forfatter Del Skrevet 12. juni 2005 Takker så meget! Skal teste dette ut Lenke til kommentar
Hagforce Skrevet 13. juni 2005 Forfatter Del Skrevet 13. juni 2005 OK... Har testet dette, men ble ikke helt bra... Deigen blir liksom ikke crispy. Har prøvd med litt forskjellige temperaturer, deig tykkelser og mengder med deig uten hell. Har noen gode tips, er jeg meget takknemlig! Lenke til kommentar
-Tori- Skrevet 13. juni 2005 Del Skrevet 13. juni 2005 Knuse kavring og legge i tempuradeigen? Lenke til kommentar
EskimoBob Skrevet 13. juni 2005 Del Skrevet 13. juni 2005 (endret) Selv bruker jeg: 1 egg, 1/2 dl vann, mel tilsettes til deigen blir litt "tykkere" enn et vaffelrøre. Legger så kyllingbitene oppi deigen (Bitene er ca 2*2 cm). Lar dette ligge i frityrgryten til deigen begynner å bli gyllen (tar litt over 5 minutter på max). Min blir ihvertfall meget sprø og "luftig". Hører du ikke at det "knaser" når du setter tennene i den så har du nok ikke hatt den for lenge i oljen. Endret 13. juni 2005 av EskimoBob Lenke til kommentar
Hagforce Skrevet 14. juni 2005 Forfatter Del Skrevet 14. juni 2005 Steker du kyllingbitene først, eller er de "rå"?. Hvor mye røre lar du det være på dem?. (Virker som digen blir helt bløt innerst ) Lenke til kommentar
EskimoBob Skrevet 14. juni 2005 Del Skrevet 14. juni 2005 De er rå. Jeg bruker et tynt lag. Hvis det ikke blir sprøtt så tipper jeg du ikke gir de nok tid i gryta. Lenke til kommentar
FpsStu Skrevet 14. juni 2005 Del Skrevet 14. juni 2005 Jeg er kineser, og begge foreldrene mine er kokk... Og kan si at det er driiiit enkelt å lage kyllingen / svinefileét osv... Du har sikkert ingrediensene hjemme nå. Sur-søt sauen derimot krever litt merkelige produkter deriblant eddik, ananas, appelsin osv... Men skulle jeg avsløre alt, så ville folk som oss vært out of business \o/ Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå