Gå til innhold

Trøbbel etter torden


rumark

Anbefalte innlegg

etter forrige ukes tordenvær nekter en eldre PC jeg har å starte opp. Aopen hovedkort med en P2 300 og 64 RAM og 2 disker som har fungert greit med win 2000. På slutten av win2k logoen kommer "starting up" indikatoren helt til slutten før det krasjer og Pcen restarter av seg selv. Trodde det interne isdn kortet var gåent og ut med det , ingen forskjell. Samme med nettverks kortet, ingen hjelp. Ut med en og en minnibrikke, ingen forskjell.

Prøvde installere win 2k påny og det krasjer på samme sted i oppstart etter installasjon. Samme problem med Win xp. dvs installering etter formattering av disk går bra men første oppstart gir krasj og restart automatisk etter minnedump og forskjellige feil meldinger om trøbbel ved oppstart av serial.sys driver. Den meldingen ser ut til har gått igjen.

Har jeg rett i min antagelse om at hovedkortet har et eller annet som gikk ad undas i tordenværet?

 

[ Denne Melding var redigert av: rumark på 2002-07-20 12:37 ]

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Ikke godt å si. Men jeg fikk ødelagt hovedkortet i en PC pga lyn i forrige uke. Samme lynet ødela nettverkskortet i en annen PC, et I/O kort og serieport i en tredje, og en satelittmottager.

Så ja, lyn er skumle greier. Har overspenningsvern i sikringskapet, men det finnes jo en haug med andre muligheter for at lynet skal indusere farlige spenninger.

Lenke til kommentar

Lyn gjør mye ugang. Foreldrene mine bor i en enebolig litt sånn ute på landet. Etter ett skikkelig tordenvær en kveld så merket de seg følgende symptomer.

 

-Det blinket plutselig blått i en halogenlampe de hadde, og etter dette så nektet den å fungere.

 

-Hustelefonen mistet stemmen etter uværet. Når noen ringte så kom det en slags merkelig brekelyd ut av den. Hørtes ut som en sau på fylla :grin:

 

-Den bærbare hustelefonen sa takk for seg.

 

-Kjørelysene på bilen slo seg ikke på når man startet motoren (slik de vanligvis skal gjøre), men hvis man slo på hovedlysene... ja DA slo de seg på sammen med hovedlysene (og dette selv om bilen ikke er koblet til strømnettet, nei, ikke motorvarmer på det tidspunktet heller).

 

Så vær forsiktige alle sammen. Trekk ut alle kontakter når det lyner, ivertfall hvis dere bor litt utenfor byen hvor strømledningene går over bakken.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...