Gå til innhold

Test av ATI 9700 (R300) !


Pluto

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Sitat:

 

Here are a few numbers for those of you who can't wait. The 3DMark2001SE score of GeForce4ti4600 was 11,400, while Radeon 9700 with its young driver scored 14,000. Once 4x FSAA and 8x anisotropic filtering was used, the scores changed quite significantly. GeForce4Ti4600 was able to get a mere 4500 points, while Radeon 9700 scored 10,000 points and thus more than twice the points of the competitor from NVIDIA.

Lenke til kommentar

"Here are a few numbers for those of you who can't wait. The 3DMark2001SE score of GeForce4ti4600 was 11,400, while Radeon 9700 with its young driver scored 14,000. Once 4x FSAA and 8x anisotropic filtering was used, the scores changed quite significantly. GeForce4Ti4600 was able to get a mere 4500 points, while Radeon 9700 scored 10,000 points and thus more than twice the points of the competitor from NVIDIA. "

 

 

Hvis retail kortene blir levert med samme hastigheter som dette testkortet, så har nvidia et problem. Prisen skal blir morsom å se.

Lenke til kommentar

Testen sier at kortet er 1.54 ganger raskere enn ti4600 på Unreal Tournament 2003 (DM-Antalus).. I følge anandtech's egen GPU shootout klarer denne 41.1 FPS i 1600x1200 i High Detail. En kjapp utregning gir oss 41.1*1.54=63.294... 63 FPS i høyeste oppløsning på et av de tyngste brettene i neste generasjons spill... :grin:

 

Venter bare på Hammer også nå, så er vi igang...

 

PS. matten min suger, men jeg tror det er riktig :wink:

 

[ Denne Melding var redigert av: josh på 2002-07-18 12:06 ]

Lenke til kommentar

sammenlikningen er urettferdig, da ati sin aniso modus er selektiv, i motsetning til nvidia sin. dvs den blir ikke brukt på alle flater, og sistnevnte ser bedre ut.

 

men det er likevel ikke noe tvil om at ati kortet i utgangspunktet er raskere enn gf4ti4600.. noe som forsåvidt bare skulle mangle...

Lenke til kommentar

Var vel ikke så uventet at ATI kortet skulle slå GeForce 4 serien siden det tross alt er en stund siden Geforce 4 hadde sin release. Tenker nok Nivida med sin "Geforce 5" serie vil ta tilbake tronen som FPS konger.

Personlig har jeg lyst på et kort med bedre 2D og lyd nivå enn det som har kommet fra Nvidia i det siste, men så lenge ATI ikke klarer å ha regel messig og bra kvalitet på sine driver oppdateringer, holder jeg meg til Nvidia. Blir uansett spennende å se neste generasjon skjerm kort i tester og bruk :smile:

Lenke til kommentar

Quote:


Den 2002-07-18 12:07, mad_arab skrev:

sammenlikningen er urettferdig, da ati sin aniso modus er selektiv, i motsetning til nvidia sin. dvs den blir ikke brukt på alle flater, og sistnevnte ser bedre ut.



 

Les testen først da.. ati har fiksa det der.. nå er nvidia metoden default, men man kan visst velge den gamle metoden hvis man vil for mer ytelse selv om det neppe trengs. Digg med litt ATI ownage i noen måneder :smile:

Lenke til kommentar

hmm.. ati har gått inn på en mye mer aggressiv driverlinje nå da. nå oppdaterer de mye oftere og har fiksa så godt som alle plagsomme bugs. snart kommer det unified drivere til ati korta også, slik som detonator.

 

dette er det største ytelseshoppet jeg kan huske fra en generasjon kort til en annen, og det over hele linja.. ikke bare sånn parhelia greie som er bedre i visse tilfeller men det er faktisk mye bedre på so godt som alt. skal bli digg å endelig få en ordentlig tvutgang, skal aldri mer putte et stygt nvidia kort i pcen min hvis dette er trenden fra ati. har nvidia nå og hater det.. stygg bildekvalitet med af i forhold til ati r8500 i hvertfall, og r300 er neppe dårligere, dårligere 2d i høy oppløsning og latterlig tvutgang.. selv om jeg har alt på max bildekvalitet

Lenke til kommentar

carmack (mannen bak q1-3 motorene) brukte r300 til visning/testing av doom3... han nekta omtrent å ta i et ati kort før de hadde fiksa bugs i driverene.. er det håp for ati? har vært borti MANGE problemer med ati og drivere... dette så jævelig lovende ut.. nå må nvidia selge på pris :smile: :smile: :smile:

Lenke til kommentar

ATI har fremdeles visse ulumskheter med driverne. De nyeste driverne (Catalyst - 5.13.1.6094) er inkompatible med Paint Shop Pro 7.x

 

Crop & selection tools fungerer ikke ordentlig. Ganske pussig sak i grunnen. Bruker man derimot driverne forut for disse (5.13.1.6071) er det ingen problemer. (med PSP iallefall)

 

Håper ATI får fikset dette i neste revisjon av Catalyst driverne.

 

Problemet gjelder 7500/8500 under W2K & XP.

Lenke til kommentar

Quote:


Den 2002-07-18 12:14, zup skrev:

Var vel ikke så uventet at ATI kortet skulle slå GeForce 4 serien siden det tross alt er en stund siden Geforce 4 hadde sin release. Tenker nok Nivida med sin "Geforce 5" serie vil ta tilbake tronen som FPS konger.

Personlig har jeg lyst på et kort med bedre 2D og lyd nivå enn det som har kommet fra Nvidia i det siste, men så lenge ATI ikke klarer å ha regel messig og bra kvalitet på sine driver oppdateringer, holder jeg meg til Nvidia. Blir uansett spennende å se neste generasjon skjerm kort i tester og bruk
:)


 

heh. nvidiot.. hva vet du om det kanskje ? hørt om "cataclyst" kanskje ? hadde du tatt deg bryet å sjekka ville du funnet ut at ati har kommet med jevnlige oppdateringer fra hver 14-dag til måneden.

Lenke til kommentar

Er heller ingen grunn til at driverne til R300 skal være dårlige. Anandtech kunne ikke finne noen tester som ikke fungerte/ga dårlige resultater. I tillegg er R300's drivere utviklet kun for dette kortet.

 

Litt dumt at de ikke klarer å få til en Unified Driver, men så lenge det blir bugfritt...

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...