Gå til innhold

Utroligt!! Pcen overlevde


totveit

Anbefalte innlegg

Tbirden til en kammerat av meg har overasket meg og de fleste andre som har hørt historien! En 1gig tbird med 1,96vcore klokket til 1504MHz kjølt ned av 118W peltier, ukjent kjøleblokk, eheim 1048 og ukjent varmeregister. Det som er det rare er at en dag pcen stod på gikk strømmen, og hva kjer da, jo pcen går av. Det som derimot kjer når strømmen kommer tilbake er at atx powersupplien til pcen går på, men det gjør ikke atpowersupplyen til peltieret, og det gjør heller ikke eheimpumpen som går på ved hjelp av et 12V relee som blir styrt av at powersupplyen. Hmmm med andre ord pcen går på fult overklokket UTEN kjøling. Vedkommende som eier pcen er ikke klar over dette er ute og kommer ikke hjem før etter 2 timer. Stakkaren holler på å dette i golvet når han kommer hjem, pcen står fremdeles på (hører hardisk og slikt støyende stasj) men sjermen er skikkelig multicolored. Napper ut stikkontakten raskt og kjenner på kjøleblokka. Rørene hadde smeltet og gått hull på rund nipplene på blokka.

Vedkommende tenker at det var like greit at cpuen daua (noe han fremdeles trudde den hadde gjort) for da hadde han go grunn til å kjøpe en xp2***, men fyre (etter repperasjoner) opp pcen, og den loader nok en gang 1504MHz og starter vindows som om ingeting hadde kjedd!

 

Er dette sykt eller hva? Hvordan i granskogen kan noe slikt forekomme? Og beklager viss denne ble postet feil!

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Ser noen av dere missforstod litt, selve kobberblokka smeltett ikke (da hadde pcen brunnet opp), men plast slangene som var tredd innpå nipplene på kjøleblokken var smeltet av.

 

Denne cpuen SKAL deffinitivt rammes inn etter dens død og henges på veggen!!! :smile:

Lenke til kommentar

Quote:


Den 2002-07-18 02:08, Nostradamus skrev:

Hadde en Pentium greidd det? Nei, nemlig!!


:smile:



Over til "alvor": Det her skal jo være tenkisk umulig. Spesielt med AMD. Teknologi er mystisk. Prosessoren sku jo vært emigrert (elektromigrasjon) sønder og sammen etter maks 30 sec..



En pentium hadde smeltet alt rundt seg og hadde ikke fucka pga varme.

Lenke til kommentar

Bøgge Bakken, saken var bare den at plastslangene smeltet av slik at varmen ikke fikk spredt seg i vnnet og opp til radiatorn, og hele sylamitten var isolert over alt, for å unngå kondens, men det slipper heller ikke varme ut. Og keramikken i peltieret er en veldig god isolator den og slik at all varmen cpuen genererte ble "låst" inne med coren, varmen fikk så spredt seg lit videre til kobberblokken, som igjenn ble så varm at plasslangene smaletet. Utroligt: JA!!!

Lenke til kommentar

Jeg har også en t-bird 900, som har tålt ganske så mye den også, jeg hadde mekket sammen ei brukbar vannkjøling, men da jeg skulle sette på blokka hørte jeg liksom *knirk,knakk* uff da.. jeg tok av blokka igjen og der lå den så stille og pent, men manglet meget mye av det ene hjørnet.. f*** tenkte jeg med meg selv, men da jeg skulle teste den ett par dager senere så bootet den opp som aldri før :grin:

dette er jo en stund siden da, cpu'en hadde jeg nettopp kjøpt og kosta meg 2200 kr. men takk Gud for at den ikke gikk dørken! :smile:

Lenke til kommentar

Quote:


Den 2002-07-18 00:00, totveit skrev:


Det som derimot kjer når strømmen kommer tilbake er at atx powersupplien til pcen går på, men det gjør ikke atpowersupplyen til peltieret, og det gjør heller
ikke eheimpumpen
som går på ved hjelp av et 12V relee som blir styrt av at powersupplyen
.............


 

Bøgge Bakken: Ikke for å være kritisk, men hvis du hadde lest innlegget hans ordentli så hadde du sett at pumpa Ikke gikk.

Greit nok, litt vann ville det vært i slangene men han kan jo ha vært utroli heldi og det bare dannet seg en skvulp i kabinettgulvet!

Enig i at det høres utrolig ut men når man hører om folk som mister kabinettet sitt i sne'en og etter litt hårføning booter så kan jo alt hende!! :roll:

 

[ Denne Melding var redigert av: bamsefar på 2002-07-18 15:20 ]

Lenke til kommentar

Quote:


Den 2002-07-18 14:58, bamsefar skrev:

Quote:


Den 2002-07-18 00:00, totveit skrev:


Det som derimot kjer når strømmen kommer tilbake er at atx powersupplien til pcen går på, men det gjør ikke atpowersupplyen til peltieret, og det gjør heller
ikke eheimpumpen
som går på ved hjelp av et 12V relee som blir styrt av at powersupplyen
.............


 

Bøgge Bakken: Ikke for å være kritisk, men hvis du hadde lest innlegget hans ordentli så hadde du sett at pumpa
Ikke
gikk.

Greit nok, litt vann ville det vært i slangene men han kan jo ha vært utroli heldi og det bare dannet seg en skvulp i kabinettgulvet!

Enig i at det høres utrolig ut men når man hører om folk som mister kabinettet sitt i sne'en og etter litt hårføning booter så kan jo alt hende!!
:roll:

 

<font class=editedby>[ Denne Melding var redigert av: bamsefar på 2002-07-18 15:20 ]</font>

 

Vis du ser på det du quata så er det feil (Ikke du, han har feil).

 

Det som derimot kjer når strømmen kommer tilbake er at atx powersupplien til pcen går på, men det gjør ikke atpowersupplyen til peltieret

 

DEt er jo motsatt. Når strømmen kommer tilbake vil ATX strømforsyningen IKKE starte. AT strømforsyningen vil strate.

 

Enten så har han skrevet feil eller så juger han.

 

DEt vil være vann noe vann som vil treffe skjermkortet eller hovedkortet og da vil det bli en kortslutting. Når det blir en kortslutting så slår PC-en seg av. Han har ikke tatt med at skjerkortet eller andre deler fikk vann på seg. Virker som en oppdiktet historie som ikke er bra.

Lenke til kommentar

Quote:


Den 2002-07-18 19:46, bensin16 skrev:

Jaha, så, da er maskina han's basert på AT?


Hvis kun AT power'n starta, ville jo kun kjølinga starte, og den prosessoren ville fryse ihjel..


ATX'en starter ikke hvertfall.. måtte prøve sjøl:P


er enig med BøggeB.. Baare oppspinn ;P


 

på de fleste hk kan man stille inn autostart etter strømbrudd i biosen, jeg har det.

å d kan jo tenkes at vedkommende drev på med pc'en da strømmen gikk, å slo av at-psuen.

 

men en ting.. ang. vann i maskina. hvis radiatoren og evt. vanntanken er lavere enn cpu'en, vil det vel ikke være vann i kjøleblokka, allefall ikke så mye, ville d ikke kanskje. :razz:

 

og ang. en som sa at en intel ikke ville taklet det.

kjøleribba på min p3-800@950 løsnet etter ett lan, å hang så vidt på plassen sin, uten kontakt med coren.

etter 1 time quake 3 var tempen på 73 grader, å da oppdaget jeg at noe var galt....

den kom fra det uten varige men, men nå sjekker jeg ribba etter hver lan :smile:

Lenke til kommentar

Hadde vært kjekkt med motherboard monitor5 da......!

Har justert programmet til å slå av maskina hvis cpu-temp når 55c.

Har vannkjøling, så hvis cpu når 55c så er noe galt (ligger på 44c nå) - og greit å ha når dama mi skal på internett - for hu glemmer vannpumpa "rett som det er" :eek: Grrrrrrrrr!!

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...