Gå til innhold

Farlig å slette Temp-filer? Problemer med VX2


Anbefalte innlegg

Jeg var så utrolig dum at jeg kjørte en ukjent Exe-fil som selvfølgelig med en gang begynte å pakke ut Adware i store baner, som jeg nå sliter med å få vekk. Jeg så at Exe-fila pakket ut i Temp-filene i mine dokumenter, og lurte nå på om det er farlig å slette disse filene?

 

Det er altså C:\Documents and Settings\*navnet mitt*\Lokale innstillinger\Temp

 

Inne i denne mappa ligger det mange foldere og masse småfiler. Flere av filene ser jeg er oppgraderinger av programmer jeg har gjort, og loger for installering av programmer etc. Kan jeg slette alt i Temp-mappa uten problemer?

 

Jeg har kjørt oppstart i sikkerhetsmodus flere ganger med; Ad-Aware, Spybot Search And Destroy og Norton Antivirus 2005, fulle gjennomsøkninger hver gang, helt til det ikke ble funnet noen virus eller noe adware noe sted. Når jeg så startet maskinen normalt igjen, virket alt fint. Men med en gang jeg åpnet FireFox får jeg flere ukjente pop-ups og småprogrammer jeg ser starter. :mad:

 

Har prøvd systemgjenoppretting fra igår, men det hjalp lite.

 

Noen gode tips til meg? Kan jeg slette Temp-filer?

 

 

 

EDIT/UPDATE: Hovedproblemet nå er VX2, et adware-program som lager pop-ups i FireFox og Explorer. Om noen har hatt dette, og vet hvordan man fjerner det, får dere lov til å si fra!

Endret av Playmofetish
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Du ikke bare kan, men bør slette temp-filer jevnlig. Det finnes et utall programmer som gjør det for deg. Crap Cleaner (sig-en min) er et etter min mening godt alternativ, ikke bare fordi det er effektivt og vet om en rekke steder der slike ligger, men også fordi

- du kan be det gjøre jobben sin ved hver oppstart

- du kan be det slette kun filer som er eldre en 48 timer, noe som kan være praktisk nettopp på grunn av at enkelte programinstallasjoner bruker temp-mappene.

Crap Cleaner er gratis.

Lenke til kommentar

Takk for hjelp, men det ser ikke ut til at alt forsvinner helt. Jeg prøver de forskjellige programmene dine zjulik, fikk masse feil i JV16 Power Tools ihvertfall. Og har slettet alle Temp-filer jeg har funnet, også med Crap Cleaner.

 

Jaja, får slette i vei det jeg finner, foreløpig har jeg ikke fått noen mystiske omstarter eller plager av noe slag, bare hater tanken på å ha dritt på harddisken.

Lenke til kommentar

Jeg har Ad-Aware og Spybot Search And Destroy. Tro meg, nå har jeg prøvd det meste i en del timer. Sikkerhetsmodus, scannet ørten ganger, slettet temp her og der, rensket registry, slettet temp igjen, scannet på nytt. Startet opp normalt, fortsatt spyware (som forresten heter VX2), scanne alt på nytt, fjerne spyware og annet drit, slette temp på nytt..... og så igjen og igjen.

 

Har vært i registry og slettet alle tråder som viser til VX2, men det popper fortsatt opp VX2 i Ad-Aware...

 

 

Har nå prøvd følgende programmer, noen av de mange ganger. Alt er oppdatert:

Norton Antivirus 2005

Ad-Aware SE

Spybot Search And Destroy

Crap Cleaner

JV16 Power Tools

Trend Micro Housecall

Endret av Playmofetish
Lenke til kommentar

Har nå prøvd VX2-plugin i Ad-Aware. Selve plugin-en har ikke funnet noen VX2, men vanlig scanning i Ad-Aware finner masse VX2.

 

Det har nå virket helt ok i et døgn, med ingen VX2, men plutselig poppet et spam-vindu opp i Firefox med noe Aurora-greier...

 

Før har jeg funnet Aurora og VX2 i Ad-Aware, nå finner jeg bare VX2.

 

 

Møkk ass!

Lenke til kommentar

OBS vær skeptisk til xoftspy!! Dette programmet var lenge listet som "spyware-antispyware" på denne oversikten:

http://www.spywarewarrior.com/rogue_anti-spyware.htm

 

Nå sies det at programmet er tryggere, men jeg ville for min del IKKE tatt sjansen.:

"Note on XoftSpy: XoftSpy was listed on this page because of concerns with false positives (1, 2, 3, 4), questionable license terms, and the use of aggressive, deceptive advertising (1, 2), including exploitation of the name "spybot" by affiliates. Earlier versions of XoftSpy were also Ad-aware knockoffs. (There was clone of XoftSpy named SpyBurn, but that application is no longer available.)

 

Over the past few months, XoftSpy has taken aggressive steps to reign in its affiliates (who were primarily responsible for the unsavory advertising), revised its license text, and released a new version of XoftSpy (version 4.0) that addresses our concerns with false positves. Given these changes we can no longer regard XoftSpy as "rogue/suspect" anti-spyware."

Lenke til kommentar

Og at Xoftspy koster penger. Sleipere pengeutpressing har jeg ikke sett i et sånt program før ass. Helt greit at programmer koster penger osv... Men ikke et ord om registrering under nedlastning- og installeringsprosessen. Så kjører man et fullt søk og håper på at dette programmet, som det 43. programmet man tester, vil fjerne dritten. Men SÅ skal Xoftspy ha penger av deg for å fjerne det det har funnet!!

 

Jeg har fortsatt ikke fått fjernet noe. Har lest mange guider for å fjerne VX2 manuelt, men ingen av .dll-filene, eller registeroppføringene som står i disse guidene, finnes i min PC.

 

I Ad-Aware får jeg nå som sagt, opp VX2 (files/registry keys) og Possible Hicjaking et eller annet.

Symptomene er pop-up i Firefox, med reklame og navnet Aurora.

 

Task manager viser mange prosesser med genererte navn som nudbrc.exe. Når jeg prøver å stoppe disse prosessene, kommer det nye opp med andre navn.

Lenke til kommentar
Og at Xoftspy koster penger. Sleipere pengeutpressing har jeg ikke sett i et sånt program før ass. Helt greit at programmer koster penger osv... Men ikke et ord om registrering under nedlastning- og installeringsprosessen. Så kjører man et fullt søk og håper på at dette programmet, som det 43. programmet man tester, vil fjerne dritten. Men SÅ skal Xoftspy ha penger av deg for å fjerne det det har funnet!!

Er man usikker på et ukjent antispyware-program, er denne listen praktisk, som sagt - mye lett rystende lesning:

http://www.spywarewarrior.com/rogue_anti-spyware.htm

Lenke til kommentar

Kan du lage logg med Xoftspy?

Jeg har liggende adaware remover gold 7.3 som også koster penger å reparere med men det er gratis å scanne, oppdatere og man kan save en logg av scanneresultatet for deretter slette filer og registerkeyer manuelt ut fra loggen.

Endret av perpyro
Lenke til kommentar

e ikkje sikker på om det går å lage logg i xoftspy. det funka ganske godt hos meg når æ installerte serial kode å bruker navn

har skannet mye med programmet å det greide å fjerne aurora å vx2 så lett som ingenting. har ingen problemer lenger, å heldigvis for det. va sinnsykt plagsomt med aurora popup.. å det med at man må registrere sæ skjønne æ jo, klart dæm vil ha penga førr produktet sitt, sier seg selv det ;) men som sagt når programmet er registrert så funker det ganske godt

Lenke til kommentar

Jaja, tusen takk for all hjelp, selv om det ikke hjalp.

 

Jeg formaterte hele driten og la inn Windows på nytt, så får jeg rensket vekk alt i det minste. Jeg tror også jeg tenker meg om en ekstra gang før jeg neste gang åpner en "film" som er en .exe-fil.... Men man lærer av sine utrolig dumme feil. VX2 var en seig jævel.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...