Gå til innhold

Hjemmebrent -eksisterer det fortsatt?


Anbefalte innlegg

Hjemmebrent ja , det er noe jeg støtt og stadig møter på i miljøet mitt hvertfall.

Er heeeelt normalt å drikke hjemmebrent på fester her i området (Skien/Porsgrunn) Drakk kun omtrent hjemmebrent i begynnelsen (i små mengder da), men har gått mer og mer bortifra det, da jeg har blitt drittlei hjemmebrent, eller sprit i det hele tatt.

 

Nå er det øl for alle penga , selv om det er 10 ganger lettere å få taki hjemmebrent enn øl for en mindreårig. (Les meg)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

HB finnst overalt i landet, det er bare en myte at det kun er på bygda du får tak i dette. Det er bare fordi miljøet er mer gjennomsiktig på landet enn i byen .

De største produsentene finnst faktisk i mange tillfeller nettop i byene .

HB er heller ikke mer farlig enn annen sprit, problemet er bare at kyniske folk innfører metanolsprit og selger denne som HB, men det finnst jo tilfeller der smuglersprit tappes over på orginalflasker og selges som dette.

Så ønker en å gardere seg 100% så kjøper en spriten selv på polet eller lar vær å drikke .

Lenke til kommentar

Heimbrent fins fortsatt ja. Det var det første jeg drakk meg full på da jeg var 14 år. Av den grunn takler jeg ikke sprit i dag.

 

Så ønker en å gardere seg 100% så kjøper en spriten selv på polet eller lar vær å drikke .

Eller brenne sjøl :innocent:

Endret av SirMaximus
Lenke til kommentar
Har alltid hatt lyst til å prøve, det er jo både økonomisk osv. I bærum går det liksom bare i tuborg og polvarer ;)

Jeg drikker ikke om hjemmebrent er siste mulighet. Så viktig er det ikke å drikke.. Å være usikker på hva man drikker er noe piss..

 

Øl er tingen.

Lenke til kommentar

Hjemmebrent er veldig lett å skaffe der jeg er fra, men jeg holder meg likevel unna. Rett og slett fordi jeg ikke tåler det i det hele tatt.

På fester i nabolaget mitt er det sjelden det ikke finnes ei kanne med HB enten på eller under bordet.

 

Personlig synes jeg HB har en uheldig virkning på folk :p Det blir mye pynting av vegger med eget innhold, rope på "æljen" osv osv.

Lenke til kommentar

HB er greit nok det.

Til tider.

Men drikker det ca aldri.

Mamma har fortsatt ikke tilgitt meg for å ha dratt med 0,5 liter inn i huset da jeg var 16 år.

 

Så jeg er an få i "gjengen" som ikke får førerkort sponsa/delvis sponsa av foreldrene.

 

Så jeg skal ikke kjøre opp før jeg er 47 og har fast inntekt:P

Lenke til kommentar

Her i Arendal var det svært mye hjemmebrent og smuglersprit tidligere. Husker fra min spede alkoholdebut at det var halvlitersflasker med sprit det gikk i. Betalte 150kr for én, og det holdt fint til tre turer på fylla, evt to grisejævlige smellturer. Akk, det var tider det...

 

Nå for tiden har jeg ikke hørt om noe hjemmebrent i omløp. Imidlertid er det aldri noe problem å skaffe smuglet alkohol (dvs brett med importøl, eller sprit på plomberte orginalflasker osv). Her er det imidlertid ikke store økonomiske gevinsten å hente. Betaler vel rundt 250kr for en liter sprit, eller et brett importøl.

 

Selv benytter jeg aldri av dette. Jeg vil heller at pengene mine skal gå til staten i form av alkoholavgifter, enn til småkriminelle alkohollangere som også ofte har andre ting å selge. Dessuten drikker jeg svært sjeldent sprit - henter det blir noen likør- eller vinfyller av og til, men 4 av 5 ganger er det øl, og det sørger jeg for å ha et lite privat lager av hjemme, slik at jeg slipper å stresse med å rekke et utsalg.

Lenke til kommentar

Tror kanskje det har noe med alderen å gjøre. (I noen miljøer). Når jeg gikk på ungdomsskolen så gikk det veldig mye i hb, å det var nesten bare å knipse med fingrene så var det "en som kjente en som viste om noen som hadde".

 

Men etter jeg begynte på videregående så har det bare gått i polvarer. Kanskje fordi når jeg var fjorten så helte jeg i meg alt som inneholdt alkohol bare for å bli full, så hb frister ikke noe særlig lengre. Mest på grunn av smaken/lukten.

Lenke til kommentar
Det kom fram en heller artig kommentar her om dagen i klassetimen. Læreren sto og snakket om hvordan det luktet når man lagde sprit ( :ermm: ). Uansett så var det en snartenkt elev som kunne bekrefte at det luktet slik hver gang faren hennes lagde hjemmebrent i huset :!:

Ikke si at historiene om trøndelag og "trøndersk husflid" er sanne? :dontgetit:

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...