Gå til innhold
Trenger du hjelp med internett og nettverk? Still spørsmål her ×

Sliter med rekkevidden på trådløs ruter


Anbefalte innlegg

Jeg sliter maks. Jeg har en trådløs ruter, og en stasjonær pc i kjelleren med trådløs usb-nettverkskort pluss en bærbar med trådløst nettverkskort.

 

Avstanden fra ruteren til den stasjonære er ca 10m i luftlinje, gjennom to tredører og ned en trapp. Alikevel har jeg store problemer med å få kontakt ned til den stasjonære.

 

Den bærbare fungerer fint (kommer meg på internett osv), men ikke når jeg tar den ned i kjelleren på det rommet som den stasjonære står. Da får jeg ikke kontakt. Jeg har også klart å komme meg på internett med gjeldende konfigurasjon (trådløst) med den stasjonære PC'en, så det er rekkevidden på ruteren som er problemet. Vil ikke være nødt til å legge kabler, bore osv.

 

Ruteren skal vel dekke denne avstanden??? Noen som har idé til forandringer i konfigurasjonen på ruteren?

 

 

Info:

Ruter: Linksys WRV54G

Mixed modus

64bits WEP

MAC-låst til de to nettverkskortene

802.11b-kort på bærbar

802.11g-kort på stasjonær (usb)

Endret av sigveo
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hei,

 

Rekkevidden på trådløse routere vil svekkes betraktelig dersom signal må gå igjennom vegger/tak og lignende.Oppgitt rekkevidde (er vel 100m innendørs) er i heeeeelt ideelle forhold,for eksempel kontorlandskap og lignende.

 

Det som kan løse problemet er å sette opp et access-point som kan distribuere signalet videre.

 

Edit : Trykkleif...

Endret av OlaOlablakken
Lenke til kommentar

Husk at dersom signalet går på skrå gjennom en vegg, så kan en vegg på 20 cm i praksis bli mye tykkere. Kanskje en meter eller mer. Så hvis det er mulig, prøv å flytte en eller begge komponentene slik at signalet går mest mulig vinkelrett gjennom gulv og vegger. Å flytte routeren bare en meter kan i enkelte tilfeller gjøre underverker!

Lenke til kommentar
Gjest Slettet-XHLacM

Jeg har en genial løsning på det problemet.

Jeg lagde en "antenne forsterker" av en pringles boks. Nå har jeg et signal som er på "exelent" over hele huset. (det er ikke en hybel det er snakk om, men et HUS).

 

 

Antenne forsterkeren:

Lenke til kommentar

En rundstråleantenne, som finnes på de fleste slike produkter, er ikke optimalt for dekning over flere etasjer, hvis den samtidig skal dekke en hovedetasje. Dette fordi en rundstråleantenne sender i en ring rundt antennestangen med noen graders spredning, omtrent som dette >|<. For optimal dekning over flere etasjer, bør altså antennen normalt ligge horisontalt. Hvis routeren har uttak for flere antenner, så kan man sette på en ekstra antenne for optimal dekning. Også å løfte antennen i etasjen under nærmere taket med en USB-forlengelseskabel, som nevnt over, kan være det som gjør utslaget. En USB-forlengelseskabel gir ikke signaltap, som en vanlig koaksantennekabel gir.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...