Gå til innhold

Du har en ultraportabel eller monsterbærbar?


Anbefalte innlegg

Jeg sitter her å skal kjøpe en bærbar pc. Etter å ha tittet litt rundt begynner jeg å bli veldig usikker på om jeg skal kjøpe en ultrabortabel pc eller en større og krafigere maskin...

Grunnen til at jeg skal kjøpe pcen er skole og studier, siden jeg skal dra med meg pcen til skolen hver dag kunne det være deilig med en liten og lett pc. Og siden jeg har den stasjonere pcen til å spille på trenger jeg egneltig ikke en så kraftig sak.

Men likevell får jeg så veldig mye mer ytelse for pengene om jeg kjøper en litt større bærbar pc... Og det blir vel til at jeg sitter å spiller på skolen likevell :p

 

Er det noen av dere som har bærbar idag som ville valgt en annen type pc om dere skulle kjøpt på nytt?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg kjøpte en 12" iBook som skolemaskin. Virker utmerket. Heller ikke så mange spill som er noe å spille på denne.

Men seff, skal snart oppdatere Pcen min

 

Personlig ville jeg gått for ultraportabelt. Men det kommer selvsagt ann på hvilke skole du skal gå på, studere osv....

 

 

Har du mye tid så er jo spilling ett fint tidsfordriv :)

Lenke til kommentar

Kjøpte bærbar av akkuratt samme grunn som deg, og satt med samme spørsmålet.

 

Vurderte ultraportabel opp mot "stor" og endte opp med konklusjonen at jeg var villig til å ofre mobilitet for ytelse og muligheten til å spille. :yes:

 

Er i dag en svært fornøyd eier av en 15" Dell Inspiron 6000.

 

Eneste valget jeg ville gjort om igjen var skjermen; bestilte WUXGA+ (1900x1200) for å ha det "beste", kjører nå på ikke-optimal oppløsning for at det skal være behagelig å bruke nett. :blush:

 

På full oppløsning blir alt ørlite og litt hardt på øynene. :whistle:

Lenke til kommentar

Jeg sitter på en Fujitsu Simens basert på 1557 "løsningen", og denne fungerer kjempeflott den. Jeg merker at den ikke fungerer til noe særlig annet enn internett og film, men jeg har som du en stasjonær til aplikasjonene som laptopen ikke strekker til på. Denne bruker jeg til skolebruk, og som msn pc for venner på besøk.

 

Skulle jeg hatt en ny laptop nå, skulle jeg kjøpt meg en Ibook. De er geniale på flere måter; Små, sexy og veldig lette. Et annet pluss, hvis du tenker å bruke den til skolepc, er at det er nesten umulig å spille på denne, da den totalt mangler alt respekt for 3d :p

 

Apple til skolepc, en annen pc til "familielaptop" :)

Lenke til kommentar

Kjøpte en skrivebords-erstatter fordi jeg skal bruke pc-en hjemme rundt i huset, på lan (da funker ultraportabel dårlig), hos venner og på skola (i ro på en pult). Tror jeg klarer fint å bære rundt på en 17" :yes:

 

Eneste valget jeg ville gjort om igjen var skjermen; bestilte WUXGA+ (1900x1200) for å ha det "beste", kjører nå på ikke-optimal oppløsning for at det skal være behagelig å bruke nett.

1920x1200 er litt smått for en 15.4", men tror det blir perfekt på en 17" :)

Endret av Fredrik Larsen
Lenke til kommentar

ville definitivt gått for en ultraportabel.

 

jeg kjøpte en ultraportabel og en desktoperstatter samtidig.

 

idag bruker jeg kun den ultraportable fordi den andre er rett og slett for tung og jeg trenger ikke noe kraftig maskinvare for å bruke den til studier. det er faktisk en fordel for studiene at maskina kun klarer å dra kabal. i tillegg er den utmerket som divx-maskin på farten og selv om den er litt gammel (Dell X200) så vekker den fortsatt oppsikt fordi den er så liten.

 

Mitt tips er å gå for en ultraportabel (Jeg ville valgt Dell X1) og spart pengene til en kraftigere stasjonær hvis behovet for mer kraft melder seg.

Lenke til kommentar

Jeg har også gått for ultraportabel. Hadde en 15,4" FS som var god og tung, men byttet den ut med en Sony Vaio på 1,4kg og 10,6". Ikke angret et sekund (okay...kanskje litt på prisen da...). Er helt håpløst å ha med seg store pcer på forelesninger osv.

 

Edit: også er det utrolig digg å ha 9 timer batteritid tilgjengelig!

Endret av Hefla
Lenke til kommentar

Kjøpte Dell xps2, og den slår de fleste desktop pc'er, er kjempe fornøyd da, jeg ikke trenger en ultraportabel til annet en surfing, og det kan jeg jo gjøre på P900 mobilen :).....

 

Men seriøst, burde man hatt to, går ikke an å sammenlikne en desktop erstatter med en ultraportabel.... Den en er tung å drasse på, du vil garantert merke vekten, men den kan kjøre grafikk! den andre vil du knapt merke, men er mer en skrive/surfe pc! Så det er fullt opp til deg!

 

Web

Lenke til kommentar

vurderer selv en ultraportabel, men det er ikke så mange å velge mellom til rundt 10000. har en dell500m nå og er meget fornøyd bortsett fra at den kan være litt stor og tung av og til samt batteriet. forresten så kan 12" iBook knapt kalles bærbar pga vekta

Endret av modellmakt
Lenke til kommentar

Jeg ville klart ha ultraportabel, min 1,4 kg 12" notebook har vært på mine reiser, skoledager og arbeid, da den fyller mindre i sekken enn en A4 blokk.

 

Personlig ville jeg nok ha vurdert en Mac skulle jeg valgt igjen idag, men allikevel ikke noe større enn 1,5 kg.

 

En trenger ikke spille spill for å få tiden til å fly, det er mer enn nok å lære seg, html/php/sql/java/vb/.net/photoshop

Lenke til kommentar
Jeg har også gått for ultraportabel. Hadde en 15,4" FS som var god og tung, men byttet den ut med en Sony Vaio på 1,4kg og 10,6". Ikke angret et sekund (okay...kanskje litt på prisen da...). Er helt håpløst å ha med seg store pcer på forelesninger osv.

 

Edit: også er det utrolig digg å ha 9 timer batteritid tilgjengelig!

hvor kjøpte du vaioen din?

Lenke til kommentar
Jeg har også gått for ultraportabel. Hadde en 15,4" FS som var god og tung, men byttet den ut med en Sony Vaio på 1,4kg og 10,6". Ikke angret et sekund (okay...kanskje litt på prisen da...).  Er helt håpløst å ha med seg store pcer på forelesninger osv.

 

Edit: også er det utrolig digg å ha 9 timer batteritid tilgjengelig!

hvor kjøpte du vaioen din?

Min kjære :love: ebay :love:

 

Tilsvarende den jeg kjøpte får du kjøpt her . Aldri vært mer fornøyd med en bærbar pc! Den jeg har linket til vil komme på 13000 og hvis du er heldig og får sendt den som gave så slipper du unna norsk mva også. 13000 er ingen upris, tror tilsvarende i norge vil nærme seg 20000... (Arrester meg hvis jeg tar feil, en stund siden jeg var godt inne i markedet...)

 

Hvis du har lyst på kan jeg godt hjelpe med å ordne osv...

Lenke til kommentar

Ja tror nok dere har klart å overbevise meg om at det er størrelsen som teller ;)

 

Og etter å ha sett litt rundt så stor vel valget mellom

-Dell Latitude X1

-Fujitsu Siemens Lifebook P7010

-ASUS W5A

-ASUS S5N <-noen omtaler av den? Har god pris osv...

 

Ellers har jo de små mac'ene gode speccs og pent design, nesten så det kan friste med noe slikt også...

 

Noen som vet om noe bilde der man ser størreslene opp mot hverandre?

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...