Gå til innhold

Malmø, på vei mot det multikulturelle stupet


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Personlig tror jeg, og jeg tror ettersom 'enkelte' i dette samfunnet gjør sitt beste for å kvele all debatt om temaet og dermed gjør det vanskelig å vite noe som helst, at problemet rett og slett er manglende integrering.

 

Det er ikke tvil om at det finnes en god del anti-vestlige holdninger i en del land i bl.a midtøsten. Når mange mennesker med slike holdninger bor på samme sted, så danner det seg en lokal subkultur. Muligens finnes det også sterke meningsbærere innenfor dette miljøet som preker det syndige og negative med vestlig frihet, gudløshet og dekandense. Dette vil uungåelig føre til at spesielt unge mennesker innenfor dette miljøet vil utvikle en disrespekt for den omverdenen de hører så mye negativt om. Og når man mangler respekt og forståelse for andre, da gir det utslag i handlinger av denne typen.

 

Det er viktig å være klar over at i alle lukkede miljø med liten påvirkning fra omverdenen så vil det utvikle seg noe man kan kalle meningsinnavl. Det vil si at man utveksler meninger innand i miljøet, og man er enige med hverandre, og bygger og støtter hverandre opp. Det fører til at meningene forsterkes, og gjerne blir mer ekstreme. Dette gjelder både når det er snakk om fremmedkulturelle subkulturer, men man ser det samme mange andre steder også. Det er akkurat det samme som skjer innenfor lukkede radistiske miljøer der man bygger opp hverandres hat for innvandrerne. Eller på gamlehejemmet for den saks skyld, der gamle mennesker sitter i fellesskap og prater om 'disse fæle utlendingene', og bygger hverandre opp med å fortelle hver sin fæle historie.

 

Derfor er det så fordlmt viktig at man tar problemene med innvandring på alvor, slik at man kan føre en politikk som motvirker dannelsen av subkulturer og som sørger for at innvandringstakten ikke er raskere enn at de som allerede er her kan påvirkes i hovedsak av vår kultur og bli en del av det norske samfunnet i stedet for å bare forbli et fremmedkulturelt innslag i det norske.

 

Det vi trenger er ikke et flerkulturelt Norge. Vi trenger et monokulturelt Norge med enkelte fremmedkulturelle innslag. På mange måter slik det er i USA der det amerikanske dominerer, der alle er amerikanere, men der det også er plass til at folk bevarer noe av sin egenart, og der det også er plass til innslag av andre kulturer. På samme måte må de norske grunnverdiene dominere i Norge, men med plass til mennesker med egenart og med plass til mennesker med andre kulturer. Men disse må være i klart mindretall, slik at de ikke kan danne lukkede subkulturer som er, eller oppleves som å være i konflikt med resten av landet.

Lenke til kommentar

Det er ikke så rart mange har et feil bilde av folk ifra andre land her i vesten, når myndighetene våre stort sett bare slipper inn de som har betydelige psykiske eller fysiske problemer, som flyktninger og asylsøkere. Leser man avisa eller ser på TV skulle man jo tro at særlig afrikanere er riv, ruskende sinnsyke alle sammen, men sannheten er at de fleste som er her er krigsflyktninger, og har selv vært barnesoldater. Og som om ikke det var skremmende nok i seg selv, er mange av dem også krigsforbrytere på rømmen. Det samme er tilfellet fra Irak og flere andre land. Men det er et betydelig tankekors at f.eks pakistanere er en av de gruppene med størst problemer med å integrere seg. Jeg mener det er religionen deres som står i veien.

 

I sverige finnes det også en kultur i staten og media for aktivt å unngå å snakke om problemene samt at rapporter i mediene veldig ofte bærer preg av å være 'sensurert'. Det rapporteres aldri til det svenske folk at den store majoriteten alvorlige lovbrudd begås av innvandrere, flyktninger og asylsøkere. Vi hadde vel aldri fått vite det her i landet heller hvis det ikke var for den forrige KRIPOS sjefen samt at media er blitt flinke til å rapportere gjerningspersonenes opprinnelse og tilstand, hvilket ER kritisk informasjon for at folket skal få velge hvorvidt de vil ha slike tikkende bomber rundt seg eller ikke.

 

Min stakkars kone som er fra Brasil og har doktorgrad i nevrobiologi slet lenge med å få oppholdstillatelse... i samme periode tok norge imot titusenvis av tidligere barnesoldater, terrormistenkte, krigsforbrytere og balkansk mafia. :nei:

Lenke til kommentar

Les også svensk kultur en saga blott? av Hege Storhaug fra Human Rights Service.

 

Utdrag:

 

”Er svensk kultur verneverdig?” Jeg stilte dette spørsmålet til den svenske regjeringens representant for integreringspolitikken, statssekretær Lise Bergh, på en nordisk konferanse om integrering i Stavanger 7. april. ”Ja, hvad är svensk kultur? Och då har jag vel svarad på frågan”, sa Bergh, uten forsøk på å skjule kulturell selvforakt i verken ord eller mimikk. Som man reder ligger man, sies det. I Sverige synes lederskapet å utvise Europas mest omfattende kulturelle selvfornektelse, ja, rett og slett en dyp selvforakt, som mange mener er oppskriften på å kjøre en fredelig nasjonalstat i grøften ...

 

... de fleste vil kunne enes med antropologiens ”far”, Edward B. Tylor, sin karakteristikk av kultur; det komplekse hele som inkluderer kunnskap, tro, kunst, moral, lover, skikker og vaner som folk erverver seg som medlem av et samfunn. Men denne definisjonen gjelder altså ikke svensk kultur. Svensk kultur og verdigrunnlag ble utradert i offentlige dokument i 1997. I følge Lise Bergh, la en ny regjeringsproposisjon i 1997 grunnlaget for en ny innvandrings- og integreringspolitikk, ”et nytt tänksätt”. Det ble slått fast en gang for alle at landet Sverige er en ”mangfoldskultur”. Mangfoldskulturen skal respekteres og utformes videre. Det typisk svenske ble med andre ord erklært for uønsket, for politisk historie. Hovedfokuset ble fra nå av strukturell tilrettelegging for å inkludere innvandrer og systematisk arbeid mot svenskers visstnok udiskutable diskriminering av nye grupper borgere. Den såkalte hverdagsrasismen, for eksempel, bunner i et svensk bilde av hvem som er svenske. Derfor må vi bort fra det som er ansett som svensk, forklarte Bergh.

Endret av farke
Lenke til kommentar
I sverige finnes det også en kultur i staten og media for aktivt å unngå å snakke om problemene samt at rapporter i mediene veldig ofte bærer preg av å være 'sensurert'. Det rapporteres aldri til det svenske folk at den store majoriteten alvorlige lovbrudd begås av innvandrere, flyktninger og asylsøkere.

Kvelning av debatten fører til to ting:

1. Problemene blir ikke diskutert og dermed heller ikke løst

2. Det gir uvitenhet. Utvitenhet skaper frykt. Frykt skaper aggresjon og rasisme

 

Ved å forsøke å bagatelisere situasjonen og drepe debatten så skaper man etter min mening bare mer problemer på lengre sikt. Det er ikke de som tar opp problemen som skaper fremmedfrykt, det er de som står i veien for den sunne debatten som skaper fremmedfrykt.

Lenke til kommentar

Herregud hadde aldri trodd at det var blitt sånne tilstander der, det blir vel bare verre med tiden når de øker i antall. Tenk deg hvordan det blir når det er like mange muslimer som svensker, tror ikke det blir rosenrødt nei.

 

For hver dag som går får jeg dårligere og dårligere inntrykk av muslimer/innvandrere, tror ikke jeg er alene..

Lenke til kommentar
For hver dag som går får jeg dårligere og dårligere inntrykk av muslimer/innvandrere, tror ikke jeg er alene..

 

Det virker som jo fler det blir, jo lenger går de i å følge sin kultur og ukultur og gir f.. i at de bor i norge. Jeg trodde de kom til norge for bla. å unslippe ukulturen sin... men så feil kan man altså ta. De kom nok helst for pengenes skyld, hvilket selvfølgelig er forståelig... men det er skammelig at vestlige verdier som toleranse, ytringsfrihet osv. blir brukt mot oss selv. Jeg er redd vi er nødt til å slutte å være så naive, og sette hardt mot hardt... og da snakker jeg ikke om diskriminering eller rasisme, men konkrete tiltak mot alle ytterlighetene og ukulturen.

 

Noen ting jeg kan tenke meg å se, bare sånn 'off the top of my head'...

 

*Gjør de største religionene statlige... de får uansett masse statsstøtte, slik at vi får en statsmoskè, statssynagoge, statstempler, og kutt støtten til private kirker osv.

*Disse må følge norsk lov, må snakke norsk, har ikke lov å diskriminere kvinner, homofile, sjiamuslimer eller andre

*Obligatorisk helsesjekk av jentebarn fra land der omskjæring er vanlig

*Innstramming av trygde og sosialgoder til alle som ikke har vært norske borgere i 19 år (19 år er også minstealder for ytelser)

*Innstramming av kontantstøtte og barnetrygd, mindre penger for å ha mange barn

*Flere sjekk av skatteforhold i innvandrerbedrifter, og brosjyrer som sendes ut og forklarer hvorfor man i norge betaler skatt og hva som skjer dersom man unlater å gjøre det, samt svart arbeid

*Innstramming av asylpolitikken, bevisbyrden legges på asylanten, norske myndigheter skal ikke lenger slippe inn folk bare fordi de ikke kan bevise at forklaringer ikke er falske, asylanter må bevise hvem de er, og at de er i fare

*Slå hardt ned på tvangsgifte, blodhevn, æresdrap osv.

*Slå ned på de mest kriminelle i samfunnet... mange av de hardest belastede kriminelle her i landet, og særlig Oslo, er innvandrergjenger, som også gir andre innvandrere et ufortjent dårlig rykte

 

Kunne sikkert kommet på mer, men begrenset hvor mye energi jeg legger i ting som aldri vil skje. dvs. om ikke tilfeldigvis en politiker kommer inn og leser og stjeler noen gode ideèr... har mistanke om at det er en del stortingspolitikere som gjør det med VGnett hehe :!:

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...