Gå til innhold

Spørsmål til Nikon Coolpix 5200?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Makro, zoming og blits bruk.

Makro får du ved å trykke på "blomst" knappen bak på kameraet. Du kan da gå veldig nær objekter (1-2cm?) og trykke utløserknappen halvveis ned for å fokusere. Prøv så nærme som mulig, og gå lenger unna mens du hele tiden prøver å fokusere på nytt til du får klart bilde. Bør gå på bare 1-3 cm avstand.

 

Zoom gjøres med T og W knappen (tror det står det på de) også bak på kameraet. Da kan også ha symboler som indikerer at det er zoom knapper. Som en regel er det bedre å bevege seg mot motivet i stedet for å zoome om mulig. Om man zoomer mister man litt av lysstyrken til kameraet og bildet kan bli noe forvrengt.

 

Blitsautomatikken kan styres med blits-knappen bak på kameraet. Bruk gjerne tvungen blits ved fotografering av personer ute for å sikre at ansiktet ikke blir for mørkt, noe som kan skje om bakgrunnen er lysere enn personen du tar bilde av. Utendørs er det imidlertid ikke nødvendig å bruke røde-øyne fjerning da denne kan irritere personen og lure den til å tro at bildet er tatt når det bare var blinket som fjerner røde-øyne.

 

Ellers er det en fordel om du kommer med litt mer spesifikasjon på hva du lurer på.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...