Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Nettverket vårt trenger åpenbart et nytt forum. Vi har veldig stor trafikk, og dagens løsning inneholder litt for mye dårlig kode, litt for mange bugs, og er generelt lite innbydene å legge for mye arbeid i.

 

Første tanke var derfor å oppgradere til phpBB 2. Gjorde et forsøk på dette i helgen, men uten hell. Det viktigste av alt er at vi får brukt dagens brukerinformasjon og meldinger i det nye forumet, men oppgraderingen strandet altså halvveis.

 

Til mitt forsvar skal det sies at jeg ikke har brukt veldig lang tid på å debugge, men jeg frykter at ytterligere problemer vil dukke opp utover i oppgraderingsprosessen.

 

Antar at det er en del her på forumet som har peiling på gode forum-løsninger. Er også interessert i å høre om noen vil være med å utvikle et forum fra scratch. Lage det akkurat slik vi selv ønsker.

 

Ja, det er masse jobb, men ser man på antall brukere, og antall timer som legges ned her daglig vil jeg tro det er verdt innsatsen.

 

Kort sagt: Skal vi bytte ut dagens forum med en ferdiglaget versjon (evt. hvilken?), eller ønsker noen å være med på forumutvikling fra scratch?

 

Mvh,

Amund

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Skulle mer enn gjerne hjulpet til med dette Amund, men er sørgelig svak på slike ting.

Hardware-relaterte ting er nok heller det jeg evnt. kan bidra med.

Men forstår problemet, og er samtidig sikker på at du / dere vil få assistanse fra andre her på forumet!

Eller hva, sw-guruer?

Det finnes jo en drøss av slike her. Engasjér dere,

det er jo til alles beste!

Forumet vil jo bare bli enda bedre, og hvem ønsker ikke det?

 

"Pedal to the metal" folkens! Finnes det noe mer tilfredsstillende enn å bruke kunnskapene sine da?

(Bortsett fra sex!)

Man føler seg jo straks mer betydningsfull i så måte, i vår kyniske og overfladiske hverdag.

Så bare pøs på! Det er i allefall en oppfordring fra meg! :grin:

Et "framifrå" innspill Amund!

Lenke til kommentar

Synes du har har gjort mye for forumet jeg Amund ! :smile: *bøye seg takke osv*

 

Synes man skal ha et ferdiglagd system jeg, da slipper man unna bugs osv. Infopop's UltimateBulletinBoard eller vBulletin er mine favoritter. Dette er gode forums som takler en så stor brukermasse som HW.no har samtidig som de mange fine features. Det er også begge forumsystemer som folk flest kjenner og derfor føles de enkle og effektive og bruke.

 

[ Denne Melding var redigert av: Anders Leipsland på 2002-07-15 00:16 ]

Lenke til kommentar

Jeg har kunnskapen til å lage et nytt forum, men det ville ha vært bortkastet tid. Fordi? Det finnes en drøss med gode forum der ute... noen som du må betale for, og noen som er gratis.

 

http://pirate.planetarion.com/forum/ er et forum med mange medlemmer og stor trafikk. Det bruker vBulletin Version 2.2.2. Og jeg føler meg "hjemme" på det forumet.

 

Eller kanskje ezboard?

 

Og en ting til... gjør det enkelt, ikke legg til alt det dillet på sidene... la forumet leve sitt eget liv... og la forum.overklokking.no, forum.hardware.no osv peke til samme IP...

_________________

- Boo

 

[ Denne Melding var redigert av: PsyDe på 2002-07-15 01:07 ]

Lenke til kommentar

Hei Amund!

 

Hva var problemene som oppstod rundt forsøket på konvertering til phpBB2? Det finnes tusenvis av forum konvertert fra phpBB1.4 til phpBB2, det skulle vel la seg gjøre å finne en løsning på dette?

 

Ellers er jeg enig med deg i at HWs forum begynner å bli litt utdatert, teknisk sett. Dersom det blir aktuelt å portere forumet til en annen plattform, ville jeg definitivt styrt unna Ultimate BB, Ikonboard og andre flat-file BB. OK, UBB er ganske brukervennlig. Men med den trafikken HWs forum har, så er det heller å foretrekke en PHP/SQL-løsning fremfor CGI.

 

VirtualBB er et meget godt kommersielt valg. Velprøvd og spekket med finesser, men likevel enkelt i bruk. Det koster litt, men ikke så mye at HW burde ta skrekken av det.

 

Men aller helst bør en vel ta sikte på å holde seg til den plattformen en allerede bruker...

Lenke til kommentar

Quote:


Den 2002-07-15 00:50, PsyDe skrev:

la forum.overklokking.no, forum.hardware.no osv peke til samme IP...



 

enig! La alle sidene ha samme forum ikke slik det er nå hvor hver side har sitt eget forum med mulighet til å lese forumene på de andre sidene.

 

Quote:


Den 2002-07-15 01:12, bok2 skrev:

jeg definitivt styrt unna Ultimate BB, Ikonboard og andre flat-file BB. OK, UBB er ganske brukervennlig. Men med den trafikken HWs forum har, så er det heller å foretrekke en PHP/SQL-løsning fremfor CGI.



 

lenge siden du har sett på http://www.infopop.com/products/ eller? :wink:

Lenke til kommentar

Vi har en del krav til eventuell løsning. Den bør være basert på SQL, og gjerne skrevet i PHP ettersom dette er et skriptspråk jeg (og mange andre) kjenner godt.

 

Videre er vi avhengig av å kunne dele opp i kategorier slik vi gjør idag. Vi ønsker også å fortsette med inndelingen med egne design/templates til hver site. Dette kan virke litt "skrudd" for Overklokking vs. Hardware, men for andre siter er dette svært hendig.

 

Når det gjelder forum-oppgraderingen til phpBB2 skal jeg gi litt mer opplysninger om dette så raskt som mulig. Har ikke søkt hjelp på phpbb.com enda, så det er absolutt mulighet for å få det til. Det som også bekymrer en smule er at den forholdsvis kraftige serveren vår er temmelig tungt belastet med dagens forum. phpBB2 er visstnok enda "tyngre" å kjøre.

 

Forøvrig, takk for alle tilbakemeldinger!

 

Mvh,

Amund

Lenke til kommentar

vBulletin er helt klart et godt alternativ, kan heller ikke se store problemer med aa sette dette opp mot deler av basen som brukes idag, med endel endringer i vbulletin saa klart.

 

Oppgradering fra phpbb1.4 til 2'rn har gaat "knirkefritt" paa mine 2 forsoek.

Lenke til kommentar

Quote:


Booth skrev (2002-07-18 23:53):

vBulletin er helt klart et godt alternativ, kan heller ikke se store problemer med aa sette dette opp mot deler av basen som brukes idag, med endel endringer i vbulletin saa klart.


Oppgradering fra phpbb1.4 til 2'rn har gaat "knirkefritt" paa mine 2 forsoek.


 

Høres bra ut. Skal gjøre et nytt oppgraderingsforsøk. Litt av problemet mitt nå er at jeg har gjort mye endringer rundt omkring i phpBB 1.4 for å tilpasse det til våre behov. Det er mulig dette er skyld i oppgraderingsproblemene.

 

Mvh,

Amund

Lenke til kommentar

Slik som jeg kjenner phpBB, så vil du nok måtte installere eventuelle hacks og egne endringer på nytt ved en oppgradering.

 

Når det gjelder forslag om UBB, så vil jeg anbefale HW.no om å styre unna dette alternativet. UBB baserer seg på flat-file struktur (benytter altså ikke SQL) og er av den grunn en meget stor belastning å kjøre for serveren forumet plasseres på.

 

VBulletin er kanskje det aller beste alternativet. Å konvertere fra phpBB til Vbulletin burde ikke være SÅÅÅ vanskelig. De er begge basert på SQL og phpBB. Finnes kanskje en converter der ute.

 

Mener fremdeles at forumet burde oppgraderes til phpBB2, som teoretisk skal være den letteste oppgraderingen (ut i fra det jeg har lest, har ingen erfaring med konvertering til andre plattformer).

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...