Gå til innhold

12V høytalere til båt


Anbefalte innlegg

Jeg lurer litt på hvor jeg kan få tak i relativt gode høytlaere som går på 12V? Planen var å ha disse i båten, for da slipper jeg å mase altfor mye på min far for å lage til et bilstereo-annlegg. Planen er altså å bbruke mp3-spiller eller minidisk'en min, og bare koble disse til høytalerne. på denne måten er det mye enklere å ta med seg høytalere den gangen jeg trenger de, og ikke ha de med den gangen jeg ikke trenger de;)

 

Er det noen som vet hvor jeg får tak i slike høytalere?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hei! har tenkt og gjøre akkurat det samme sjøl, men eg veit ikkje om det e noke som heite 12v høgtalera ;) Du kobla ikkje 12v på høtalerane, du kobla dei til en forsterker som drar 12v :)

 

Sjøl har eg tenkt sett på marine høgtalera på www.eurofritid.com dei billigaste kosta 349 for to stk..

Endret av alexsnader
Lenke til kommentar
men er det mulig, og sett inn fete bill stereo?

og hvordan kan man koble det til en batteri?

Hvis du har 12V DC uttak på motoren er det bare til å kjøpe et batteri og kople det og annlegget til der (på min 15 hk bør det ikke overstige 80W). En sikring er også greit å hive inn.

 

Om du derimot ikke har 12V DC, altså du har variabel AC (f.eks 8 til 30V), trenger du et mye mer avansert elektrisk opplegg som innebærer likeretter, spenningsregulator og andre finurlige saker (noe jeg ærlig talt ikke vil si at du er i stand til å fikse selv).

Lenke til kommentar

Det er ikke noe problem å instalere et bildtereo i en båt, men dette er som sagt en del lettere hvis du har et batteri. Bare sørg for at spilleren sitter 120%fast, da kan du kjøre veldig røft uten at cd-platen vil hoppe eller begynne å tulle seg;) Får også en del "srutsikre" høytalere som er beregnet for båtbruk. Boss har forskjellige typer maritime høytalere.. Det kan være lurt å investere litt i sånne høytalere hvis du HAR hvis du har tenkt å ha musikk i båten..;)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...