Gå til innhold

cpu viften rister, og gnistrer!


Anbefalte innlegg

Jeg sitter f.eks å spiller i ca. 1 time, da det digre bråket kommer fra cpu viften! kan den være skadet, siden dette skjer etter 1 time, og ikke før. Temperaturen ligger på 33-37c når jeg spiller, så den skal ikke skru opp farten pga. det. Noen som har løsningen?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Slå av PC'en -> Skru viften av kjøleribben -> skru viften fra hverandre -> rens opp i det som er der inne -> legg igjen et par dråper med smøreolje før du skrur den sammen og skrur den på kjøleribben.

Og smøre opp en vifte når du ikke vet hvilken olje du skal bruke er vell ikke så lurt, da kan du jo svi av motoren. Er vell ikke så mye og skru opp. En sånn liten motor er det vell ikke så mye annet en børstene som kan gå dritt med. Vill brukt garantien jeg, og surre med det selv.

Lenke til kommentar
For å si det sånn. bestill ny vifte i samme str med Molex kontakt grunnet at det blir fort like dyrt å sende frem og tilbake. Eller du ringer den som leverte kjøleribbe m/ vifte og får de til å sende ny uten å ta den gamle imot.

Hvor får en bestillt vifter som passer til en gammel ribbe? (har en 7700 Cu kjøler der det ene bladet har knekt :\)

Lenke til kommentar

Jeg skjønner ikke helt...

Mener du bokstavelig talt at det gnistrer på/ved viften etter en viss tids spilling, og i så fall hvor på viften?

 

Ettersom du ser både temperatur og turtall på viften, og du sier at når det står 3500-4000 rpm- da begynner bråket, betyr det at turtallet før dette er lavere, og da bråker og gnistrer det ikke?

 

Hva slag system har du forresten. Hvis det faktisk kommer gnister ut av vifta, og du ikke vil skru/ta den ut selv pga garanti, så er jo saken løst, da må du levere den inn på garanti...

 

(Btw min Prescott boxed vifte høres til forveksling lik rusegropa på flyplasser når den runder ca 3700 rpm, det er helt "normalt", men gnistrer..., det høres ikke helt normalt ut nei.)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...