GolfBag Skrevet 14. mai 2005 Del Skrevet 14. mai 2005 Vi hadde for en tid til bake en tråd om brygging av øl som var veldig interresant, nå har turen komt til dette fantastiske produktet kalt cider.. - Er det lov å lage cider i Norge? - Hvordan lager man cider? kan man lage det av eplejuice/eplenektar? - Er det lov å destillere cider / eller destillere andre hjemmelagde alkoholprodukter for den saks skyld? - I tilfelle det er lov: Hvor stor er sjansen for at et destilleringsapparat kan gå i lufta. Lenke til kommentar
WonderBjarne Skrevet 14. mai 2005 Del Skrevet 14. mai 2005 er ikke sikker, men jeg tror det er lov......eller?? men det hadde vært fett å prøve. man kan sikker lage det av eplejuice/nektar. da jeg var liten hadde mor og far to svære glassballonger med eplevin i kjelleren...det ble aldri drukket noe av dem og til slutt ble alt kastet. Hvor stor er sjansen for at et destilleringsapparat kan gå i lufta.tror det skal mye til før det skjer, men jeg vet om en det skjedde med!! hele driten sprang oppe på loften, så det rant sprit gjennom taket og ned i stua....men det er mange år siden.fikk et lite tips fra læreren min på skolen: hvis du ikke har tid til å destilere ferdig, så skal solbær-sats smake greit. du blander altså bare satsen med solbær. Lenke til kommentar
Rikky Skrevet 14. mai 2005 Del Skrevet 14. mai 2005 (endret) Mmm, sats med solbær. Da skal du ha det fryktelig travelt, gitt. Et par oppskrifter på cider (Google har som vanlig mange svar): http://www.matoppskrift.no/sider/oppskrift13653.asp http://www.vinlegging.net/cider.shtml Endret 14. mai 2005 av Rikky Lenke til kommentar
x871kx6167ss7 Skrevet 14. mai 2005 Del Skrevet 14. mai 2005 Vi lager masse vin hjemme, så jeg regner med at det er lov å lage alkoholholdige drikker... Lenke til kommentar
paroa Skrevet 14. mai 2005 Del Skrevet 14. mai 2005 (endret) så, vist jeg spretter en flaske med eple nektar (funker det?) og lar den stå åpen i 2 dager så har jeg cider? ikke værst... skrivefeil Endret 14. mai 2005 av paroa Lenke til kommentar
pebbe Skrevet 14. mai 2005 Del Skrevet 14. mai 2005 Det er fulgt lovlig å lage cider, vin og øl hjemme. Det som IKKE er lov er å ta den alkoholen som er i nevnte drikker og separere det fra resten av brygget. (populært kalt hjemmebrenning) Lenke til kommentar
WonderBjarne Skrevet 14. mai 2005 Del Skrevet 14. mai 2005 så, vist jeg spretter en flaske med eple nektar (funker det?) og lar den stå åpen i 2 dager så har jeg cider? ikke værst...hehe. jeg er ikke noe ekspert, men jeg tror ikke du vil få noe særlig effekt. du trenger gjær for å få i gang en skikkelig gjæringsprosess. dessuten smaker det sikkert helt jævelig....... Lenke til kommentar
paroa Skrevet 14. mai 2005 Del Skrevet 14. mai 2005 så, vist jeg spretter en flaske med eple nektar (funker det?) og lar den stå åpen i 2 dager så har jeg cider? ikke værst...hehe. jeg er ikke noe ekspert, men jeg tror ikke du vil få noe særlig effekt. du trenger gjær for å få i gang en skikkelig gjæringsprosess. dessuten smaker det sikkert helt jævelig....... Jeg er langt ifra noe ekspært jeg heller Hva bør jeg bruke da? eple juice? eple nektar? Jeg har masse sånne greier i kjellern her. Og denne gjæren; hvor får jeg kjøpt den? Lenke til kommentar
WonderBjarne Skrevet 14. mai 2005 Del Skrevet 14. mai 2005 har ikke peiling på hvordan man lager cider/øl etc. men sprit er enkelt (har aldri gjort det selv, men har fått instrukser av kompiser). satsen lages av vann, gjær og sukker. dette må stå å gjære en god stund på et varmt sted. etterpå må du destilerer du satsen. gjær kjøpes i vanlig matbutikk.....øl-gjær er fint. PS: hvis du vil at det skal smake litt bedre, så bytter du ut vann og sukker med appelsinjuice og poteter. Lenke til kommentar
paroa Skrevet 14. mai 2005 Del Skrevet 14. mai 2005 har ikke peiling på hvordan man lager cider/øl etc. men sprit er enkelt (har aldri gjort det selv, men har fått instrukser av kompiser). satsen lages av vann, gjær og sukker. dette må stå å gjære en god stund på et varmt sted. etterpå må du destilerer du satsen. gjær kjøpes i vanlig matbutikk.....øl-gjær er fint. PS: hvis du vil at det skal smake litt bedre, så bytter du ut vann og sukker med appelsinjuice og poteter. Ok. Satsen= den guffa du får? Destilerer=? husker ikke, men er det noe koke greier? Og det varme stedet, går det fint med baderomsgulv? Lenke til kommentar
WonderBjarne Skrevet 14. mai 2005 Del Skrevet 14. mai 2005 satsen er vann, sukker og gjær blandet sammen (evt. appelsinjuice, poteter og gjær). destilere er den prosessen hvor alkoholen blir skilt vekk fra vannet. vet ikke om det må kokes helt. det skal i hvertfall varmes opp slik at alkoholen fordamper (tror alkohol fordamper ved lavere temperatur enn vann (eller er jeg helt på jordet?)). alkoholendampen må så kjøles ned igjen til væske. alt dette gjøres med forskjellige beholdere og rør osv. baderommet er forresten et fint sted ja. Lenke til kommentar
GolfBag Skrevet 14. mai 2005 Forfatter Del Skrevet 14. mai 2005 (endret) så, vist jeg spretter en flaske med eple nektar (funker det?) og lar den stå åpen i 2 dager så har jeg cider? ikke værst... Nopes... da får du eddik Endret 14. mai 2005 av GolfBag Lenke til kommentar
pelsdyret85 Skrevet 15. mai 2005 Del Skrevet 15. mai 2005 Kor får eg kjøpt (bentonite-vinenzyme-gjærnæring og gjær) +sitronsyre (50 g.) Lenke til kommentar
WonderBjarne Skrevet 15. mai 2005 Del Skrevet 15. mai 2005 vet ikke...har aldri hørt om gjærnæring. kanskje det er noe som gjør at det blir mer futt i gjæren (?). sitronsyre får man vel i vanlig matbutikk. Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå