Gå til innhold

Hvem kan registrere et uregistrert kontantkort?


Anbefalte innlegg

Hvordan er prosedyrene for registrering av uregistrerte kontantkort?

 

Grunnen til at jeg spør er følgende:

Min kjære mor får daglig SMS fra en tydelig forstyrret person som har et uregistrert nummer fra NetCom. Hun begynner å komme opp i årene, og klarer ikke helt å se det komiske i at noen faktisk ikke tør å vise sin identitet når de kaster dritt. Jeg synes dette er latterlig, men vil gjerne hjelpe min mor for å få en stopper for dette.

 

Derfor har jeg en plan:

Siden nummeret er uregistrert betyr det at ingen har "hevdet suverenitet" over nummeret. Vi har prøvd å ringe nummeret, men det er vanligvis ikke i bruk, med mindre det brukes til skittkasting. Derfor kan vel jeg i prinsippet hevde at nummeret er mitt, telefonen er stjelt, og at jeg vil ha nytt simkort?

 

Selv om dette er umoralsk, er det vel ikke ulovlig? Jeg mener, har ikke personen registrert nummeret, kan ingen vite hvem som er den oprinnelige eieren.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Tror en registrering må skje ved hjelp av SIM-kortnummer, men om du sier du har blitt frastjålet en mobiltelefon med SIM-kortet i skal det vel ikke være noe i veien med å få det sperret. Med mindre det finnes spesielle regler for uregistrerte SIM-kort. Men hvor mye hjelper det om personen uansett har nummeret hennes?

 

Du kan jo skaffe moren din et hemmelig nummer. Nytt da selvfølgelig.

 

Det finnes også programmer til enkelte telefoner som holder system i anropene, slik at du kan viderekoble, sperre eller lignende bestemte nummer. Kanskje viderekoble den ustabile mannens nummer til en trussel på mobilsvar? :p

Lenke til kommentar

Nå er det jo slik at uregistrerte netcomnr for tiden ikke kan brukes til å ringe ut med, og jeg skulle også tro at det samme gjaldt sms-sending. Men det er jeg faktisk ikke helt sikker på.

 

Om man motar plagsomme sms, så er det bare en vei å gå, det er å anmelde dette. Da kan man ta kontakt med netcom etterpå, og så vil de høyst sannsynlig sperre nret om man viser de meldingene som er mottatt.

 

Ingen vits i å selv "bryte" loven for å ta en idiot ;).

Lenke til kommentar

Politiet mente at det ikke var noen vits å anmelde dette, da sannsynligheten for at det skulle bli henlagt innen 14 dager var imminent. Derfor mener jeg at det er like greit å være slu. Grunnen til at jeg er fristet til å gjøre dette er for å teste systemet :D

 

Slik kontantkortordningen er nå, er at du ikke kan lade kortet før det er registrert. Du kan nok bruke de pengene du har for øyeblikket, og en SMS koster ikke stort.

Lenke til kommentar

Programvare der du kan lage svartelister og lignende. Altså du kan sperre for mottak av bestemte telefonnumre. Skal finne fram noen:

 

Call Control:

Tired of answering phone calls? Just let "Call Control" to hang up the line for you. "Call Control" is a powerful call filtering tool with blacklist and whitelist features.

Men hvis hun ikke blir oppringt hjelper jo ikke det.

 

Det finnes også SMS-kontrollprogrammer

 

Customize your P900/P910's SMS filtering and alerts with FB-4's SMS Guard, a Symbian Signed application that gives you full control of your SMS messages.

 

SMS-spamfilter, svartelisteprogrammer og videre finnes det nok av for de fleste smarttelefoner med henholdsvis Windows-OS, SymbianOS-grensesnitt som Series 60 og UIQ. Har ikke undersøkt om slike programmer finnes til andre telefoner, men mye mulig.

 

Resultatet fra et søk etter ordet "filter" på Handango

 

(Rotete post, men jeg skriver i halvsøvne her :p)

Lenke til kommentar
Slik kontantkortordningen er nå, er at du ikke kan lade kortet før det er registrert. Du kan nok bruke de pengene du har for øyeblikket, og en SMS koster ikke stort.

Det stemmer at man ikke lenger kan lade uregistrerte per i dag, men så vidt jeg vet så kan man heller ikke bruke uregistrerte kontantkort etter august i år. Uansett registrert eller ikke er det fortsatt fullt mulig å ha nummeret sitt skjult i registre som telefonkatalogen.

 

Uansett; jeg ville først og fremst ringt din mors operatør. Om dere forklarer hvor ille saken er for dere er det ikke umulig at de kan sperre meldinger som kommer fra dette nummeret.

 

Om nummeret som du og sier er uregistrert og brukes kun til formålet sjikanering ser jeg heller ikke bort i fra at operatøren til det nummeret vil være noe særlig imot å stenge det, men det er bra gjetting fra min side.

Lenke til kommentar

Ring til operatøren, si at det er ditt nummer og mobilen med simkortet i er stjålet. De stenger det og gir deg en 4-siffret åpningskode. Denne må brukes for å åpne nummeret igjen. Når jeg gjorde dette med min egen telefon etter at den ble stjålet så spurte de aldri etter noe slags ID ifra min side.

 

Dette utsetter riktignok problemet, eieren kan vel kanskje på noe hvis få åpnet nummeret, men da må koden sendes i posten til han.. og hvis han er uregistrert - hvem skal de sende koden til?

 

Forøvrig er det desverre ingenting som hindrer han/hun i å skaffe seg et annet nummer å sende fra..

 

Mulig du bør kanskje få mor di til å bytte nummer først som sist..

Endret av aurstad
Lenke til kommentar

Ring netcom kundeservice og si at du trenger nytt sim kort

de vil da spørre etter data om deg

hvorfor i all verden skulle du ikke da gi dem dine data slik at kortet kommer til deg bare for å bli kvitt problemet en liten stund hvis du gidder

 

jeg hadde ivertfall ikke nølt med å ta en innersving for å bli kvitt en plageånd ivertfall :tease:

Lenke til kommentar
Ring netcom kundeservice og si at du trenger nytt sim kort

de vil da spørre etter data om deg

hvorfor i all verden skulle du ikke da gi dem dine data slik at kortet kommer til deg bare for å bli kvitt problemet en liten stund hvis du gidder

 

jeg hadde ivertfall ikke nølt med å ta en innersving for å bli kvitt en plageånd ivertfall :tease:

Ja, enig.

 

Eler gå til en forhandler, registrer kortet på deg og få utlevrt et nytt SIMkort.

 

Deretter sier du opp kontantkortet. Det vil da ligge i karantene i 6 mnd uten å bli brukt til noe som helst.

 

Er en jæ... jobb å få åpnet det for den fyren igjen og gjør han det, så blir han også registrert. Du risikerer ingenting. Er jo bare å si at du trodde det var ditt.

Lenke til kommentar

Jeg har ringt og snakket med NetCom. De har nå framskyndet registreringen av dette kontantkortet, så det er nå sperret fram til det blir registrert :D

 

De sa det slik at alle kort skulle være registrert innen 1 august, så om det skjer nå eller om 2 måneder hadde ingenting å si.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...