Gå til innhold

Trenger en statløs mobil!


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Ja, da trenger du tri-band. Men vil du ha dekning i austalia også kan du kjøpe deg en motorola V600 med "fire-band".

I Australia er det 900/1800 nett så hvis telefonen fungerer i Norge så fungerer den der nede også. Behøver mao ikke noen quad-band tlf for å ringe i Australia.

Lenke til kommentar
det som skjer der tar jeg ikke med i beregningen, gulingene har sikkert utviklet sega-band allerede.

 

uansett, hva er forskjellen på quad- og tri-band?

Quad band er: En firebåndstelefon støtter GSM 850, 900, 1800 og 1900 og kan brukes i Nord-amerika såvel som Sør-amerika

 

Tri-band er: GSM-nettverkene, GSM 900, 1800 og 1900. Trebåndstelefoner kan blant annet brukes i Nord-Amerika.

 

Svaret er hentet fra Amobil's ordliste:)

Endret av arehei
Lenke til kommentar

Nå holder vi oss til temaet;

Hva slags nett man bruker i ulike deler av verden, og hva mobilen må ha for å støtte dette.

 

Jeg redigerte noen poster og slettet noen. Vær forsiktig med hva samtalen i tråden dreier seg rundt videre, spesielt når det er snakk om andre folkegrupper.

Lenke til kommentar
- Hva må jeg se etter skal jeg ha en mobil som kan fungere både i USA og Europa (og kanskje helst hele verden) - uavhengig av alt?

 

Holder det at mobilen har tri band?

Det er generelt dårlig med GSM dekning i USA - stort set bare i de aller største byerne, men også der hadde jeg bare middelbra-dekning (L.A., Seattle, San Diego, Las Vegas). Af firmaer som har bygget ut GSM nett kan du sjekke AT&T og Cingular. Jeg kjøpte selv en Cingular kontantkort i L.A., men det funket ikke engang i Las Vegas selvom jeg kunne bruke Cingular's GSM nett der med mit Telenor kort...

 

Mest brugt i USA er CDMA - en teknologi eiet af Quallcomm hvorfra de fleste af oss litt eldre har brukt en epostleser fra engang (Eudora). Ta en titt på Verizon og Sprint. Med Verizon hadde jeg brukbar dekning selv ute i ørkenen i Arizona så det funket greit.

 

WCDMA som en annen nevnte er samme som UMTS.

Lenke til kommentar
skal til boston i sommer på sommerskole der. Noen som har oversikt over gms dekning i usa generelt?

Generellt sett er det faktisk relativt dårlig mobildekning der. Greit i byen, men på landet er det ofte steder uten dekning. Bruken av mobil er også realtivt begrenset sammenlignet med her hjemme

Lenke til kommentar

takk, skal bare henge på campus og i byen ellers. Tror ikke jeg har mye å gjøre på landet, verken i usa eller i norge for den saks skyld.

 

Men muligens tur til new york og las vegas, planlagt å kjøpe meg kontantkort slik at jeg kan ringe så får høre med telefonoperatørene.

Lenke til kommentar

Her finner du oversikt over operatørene i de forskjellige land, samt type nett de bruker...GSM 850 benyttes bla. i Guatemala og Paraguay.

 

Edit: Dette er en liste over alle operatører. Hvis ikke din operatør har roamingavtale i det landet du skal til så vil det ikke fungere

Endret av tbone
Lenke til kommentar

De aller fleste land i Sør-Amerika har gått over til GSM 1900 (som i US) nå, eller har begge deler. Du kommer langt med triband, og jeg kjenner til noen somhar vært i en del sære land i Sør-Amerika... Og det har fungeret bra, bortsett fra høye telefonregninger... Så høye at de ringte fra Telenor og hørte om vi hadde vært der, eller om mobilen var stjålet.

 

Ser det er nevnt Paraguay, det var vel det eneste landet vi ikke fikk dekning... Men de solgte tribandmobiler som T630 der, så tror det hadde mer med roamingavtalen å gjøre.

 

I USA er det som noen her sier veldig dårlig dekning. Grei i byer og på turiststeder, temmelig dårlig ellers. AT &T er den dyreste roamingoperatøren, men den som fungerer best. Har du mulighet, ville jeg kjøpt en Motorola-telefon for Nextel-nettet, har inntrykk av at det gir temmelig god dekning.

 

Cingular er veldig lite, nesten som Teletopia i Norge... Men nå er de vel kjøpt av AT&T?

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...