Gå til innhold

Et meget snodig problem...


Anbefalte innlegg

Har en gammel PII 350mhz hjemme, med både windows 98 og Suse 8.0 Professional installert. Problemet ligger i windows (selvsagt), problemet er som følger: 1) kommer opp bluescreens i tider og utider (noe om en modulfeil i VxD...) 2)Maskinen rebooter helt plutselig.

Er det noen som har noen som helt anelse om hva som kan være galt ? Reboot-problemet er som sagt BARE i windows så jeg tviler sterkt på at noe av hardware'n er ødelagt... Noen ideer ?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hmm, helst snodig er det ikke. Hva forårsaker egentlig NOEN bluescreener og plutselige rebooter i Windows? Windows 9x er et ustabilt OS. Tror nok ikke det er noe hardware som er ødelagt nei. Du kunne jo tatt en liten format c: :smile: Må jo spørre.

 

Nei, umulig for meg å si ha som er galt. Å kjøre Win9x innebærer jo visse risikoer. Lykke til!

Lenke til kommentar

takker for raske svar...

 

Fjern Windows 98

-Vurderer det veldig sterkt ja, men det er en negativ ting med fjerning av windowsen, nemlig TTD (husker aller fremdeles dette spillet ?), vet noen forresten om det kan kjøres i wine (i fullscreen selvsagt) ?

 

 

Trodde de som brukte linux hadde peil på windows?

-Jeg tror du har misforstått noe veldig viktig her, man bytter ikke fra windows til linux bare fordi man kan 'alt' i windows.

 

Hva tror du VxD er for noe rart?

-Tja, si det.

Lenke til kommentar

Quote:


Den 2002-07-11 22:56, woohoo skrev:

problemet er som følger: 1) kommer opp bluescreens i tider og utider (noe om en modulfeil i VxD...) 2)Maskinen rebooter helt plutselig.


 

VxD er Virtual Device Drivers. Ved en del tilfeller har jeg hatt problemer med modem, isdn, nettverk o.l. når jeg har fått VxD feil.

Lenke til kommentar

Har nå prøvd å bytte ram, men problemet forsvant ikke :sad:

 

Quote:


Den 2002-07-12 00:43, bruno skrev:


VxD er Virtual Device Drivers. Ved en del tilfeller har jeg hatt problemer med modem, isdn, nettverk o.l. når jeg har fått VxD feil.



 

Takker for svaret, skal prøve ut maskinen uten nettverks-kortet, isdn-kortet og modemet. Håper jeg finner problemet :smile:

 

 

NB: Hvis jeg ikke svarer med det første skyldes det at jeg ikke klarer å få tak i en pc med internett (skal på ferie :smile: )

 

[ Denne Melding var redigert av: woohoo på 2002-07-12 18:27 ]

Lenke til kommentar

en vxd, er som nevnt en virtuell minnedriver/minnemodul.

 

windows 98 bruker både *.drv og *.vxd filer for å loade skikkelig.

 

det kan være at et programm har installert en NT-driver istedet for en win98-driver.

vet at dette er et problem, særlig med bruk av ASPI.

 

har du nok tid til å få notert ned feilmeldingen?

 

forekommer den bare helt random, eller ved noen spesielle hendelser? ved fex bruk av modem/nettverkskort osv...

 

får du noen andre feilmeldinger, under oppstart o.l?

 

prøvd å disable enkelte programmer som kjøres under oppstart? start-kjør-"msconfig" (kan være hva som helst, fjern en og en hake, kjør omstart mellom hver gang)

Lenke til kommentar

Jeg prøvde igår kveld alle tenkelige løsninger, bla annet å unistallere alt jeg hadde installert den siste måneden, tatt ut alle kortene(ikke skjermkortet dah :smile: ), men problemet forsvant ikke. Så i ren frustrasjon tok jeg en full format og la inn Linux på hele disken :smile: Så det er ikke vits i å komme med løsninger lenger...

Lenke til kommentar

Quote:


Den 2002-07-11 23:34, woohoo skrev:

...

-Vurderer det veldig sterkt ja, men det er en negativ ting med fjerning av windowsen, nemlig TTD (husker aller fremdeles dette spillet ?), vet noen forresten om det kan kjøres i wine (i fullscreen selvsagt) ?...



 

TTD (Transport Tycoon Deluxe). Har det spillet liggende på disketter, men har ikke spillt det på år og dager. Morsomt spill en gang i tiden. Morsomt at det er noen som spiller det enda. Hadde det ikke vært for gamle, morsome spill, hadde det ikke vært vits å ha win 98 på marskinen. :wink:

Siden tråden død, tillot jeg meg selv å komme med et innlegg utenom temaet.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...