Gå til innhold

Derfor Skuffer Forza meg!


BearT

Anbefalte innlegg

Heisann, ny på forumet jeg. Måtte bare inn å se hva andre mente og Forza og tenkte jeg skulle lufte litt på mine kommantarer.

 

Har gledet meg til dette spillet i et halvt år, sett alle vidoene og alt.

Igår fikk jeg spillet og satt meg ned som en unge som har kjøpt sin første konsoll.

 

Inntrykket... Begrensa.

 

Hvorfor?

 

Vel, jeg har spilt en del av demoen og syntes den var topp, ingen skal klage på kjørerealismen og alt det der, grafikken er smooth men det er gameplayet det skranter på etter min mening.

 

Når man begynner gamen sin på Karriere begynner man med altfor god bil mener jeg, jeg savner å begynne med en gammel slitt bil fra tidlig 90 tallet istedenfor kjører jeg en Audi TT.

Jeg føler også det er for lett å tjene pengene og før jeg vet ordet av det vil jeg cruise rundt i en Dodge Viper.

 

Lisensene, som er i Gt4 savner jeg også stort, burde absolutt være noe man må ta for å få være med i løpene her, istedenfor hiver man seg rett inn og soper inn penger lett som bare det. Man kan ikke kjøre alle baner fordi de er låst før man får nok level til å kjøre de... Syntes dette også blir for dumt, man får ikke følelsen av at man har kjøpt seg en bil og reiser rundt for å leve av det. Blir litt for arcade mode når man lissom må bygge seg oppover i poeng osv. for å få kjøre nye løp. Burde heller bare stått "Sorry, du harke rett bil eller nok hestekrefter for å kjøre her" eller lignende som det er på Gt4.

 

Kameravinkelen er også helt okej i Forza, men er ennå bedre i Gt4 hvor kamerater justerer seg når man speeder og bremser, noe som gir en enorm fartsfølelse. Har bare spilt Gt4 i millitæret ettersom jeg ikke eier Ps2 selv. Der er X-boxen mye bedre, men vi har sårt savnet et simulator spill.

 

Tuninga av biler er bra, på nivå med GT4, men føler som sagt at man får tilgang til pengene litt for raskt. Har bare kjørt 3-4 race men har allerede omtrent en ny bil. Kunne gjerne spilt et par timer før jeg fikk en bil med over 130 hestekrefter jeg.

 

Har ikke kjørt så utrolig mange løp av andre typer ennå siden jeg ike har høy nok level, idiotisk nok som jeg tidligere har nevnt men skal spille litt til å se om inntrykket mitt forbedrer seg. Håper det=)

 

Håper på tilbakemeldinger, jeg skriver ikke dette for å provosere :)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Da har jeg kjørt noen race til og allerede vunnet 2 nye biler. Dette var tragisk syntes jeg ettersom begge bilene er toppbiler man ikke skal vinne etter 30 minutt foran konsollen, får ikke no inntrykk av at jeg har jobbet meg oppover. Kommer til å kjøre Viperen innen en time omtrent...

 

Propper bilen min med turbo og vinner så og si ALT.

 

Har naturligvis ikke kjørehjelp på, en option jeg syntes er litt idiotisk. SKal man ha Abs bremser burde det være tillatt så lenge bilen har ABS i virkeligheten, kjører man gamlere biler er det rett å slett ikke i disse bilene, så rart det er noe man kan slå av og på osv. Selv tar jeg det selvfølgelig av.

 

Computerns intelligens, heilt grei etter min mening, men har prøvd på demoen å stille meg i den ene sia i veien hvor de vanligvis kjører for å se om de tar hintet og svinger unna meg når de ser meg på god avstand. Men neida, kjører det de kan RETT i meg og står jeg der fortsatt kjører de av og til ikke videre ei gang. Står bare der å gasser og ser dumme ut. Stor AI? Neppe... :mad:

Lenke til kommentar

joda, enig i at man kanskje ender opp med mange biler etter relativt kort tid med kjøring. etter omtrent 8 timers kjøring har jeg 36 biler i garasjen, kun den første bilen er egenkjøpt. noen av bilene trenger man for å komme seg inn i klassespesifiserte løp, men de fleste har jeg ikke prøvd.

fordelen med mange biler er at man kan fikse og mekke på sine egne biler til online-løp slik at man slipper å kjøre standard-biler over hele linja :)

 

edit: jeg savner regnvær i forza! regner det i GT4?

Endret av Frikky
Lenke til kommentar

Herregud.. Du velger selv hvor vanskelig du vil spillet skal være. Ikke kjøp den jævla turboen da om det er så lett fra før.

 

I starten kunne du også valgt en VW Corrado, slik jeg gjorde. Antar at den er noe dårligere enn TTen, som vel har 4WD og gode greier.

 

For mange biler for fort? Nå har jeg hørt det og. Er ikke mulig å tilfredstille alle heller. Gjør ikke meg noe om jeg har 500 biler i garasjen ihvertfall. Artig å kjøre litt forskjellig. Man får jo bilene bare for å kunne kjøre i de forskjellige klassene...

 

Og om du vil kan du jo bare selge bilene når du er ferdig med dem.. Men det er kanskje ikke bra å ha for mye penger heller.

Lenke til kommentar

Er ikke noe galt i for mange penger, så lenge man har tjent dem selv litt over tid slik at man føler litt tilfredstillelse over å ha kommet så langt. Er litt gøyere å kjøpe en Ferrari til 500.000 om man har slitt og stått virkelig på over tid, her kan jo en 7 åring kjøre Ferrarien etter en intensiv time.

 

Det jeg mener er at pengene og de fine bilene skal fungere som "den berømte gulroten" slik at man har noe å se frem til, akkurat som i Champions League spillet hvor man sliter seg gjennom 50 oppdrag før man får spille CL finalen til slutt, her er det som å gå rett til finalen!

Har ikke noe å oppnå når jeg har de beste bilene etter noen få timer og har ræva full av penger. Noe av moro går ut for min del!

Du sier at man vinner bilene for å kunne delta i alle klassene, vel. dette syntes jeg er trist for hadde vært gøyere om man måtte slite litt for pengene og dermed innkjøp av nye biler for å få lov til å delta i andre klasser. Syntes Forza gir altfor mye på et gullfat her, burde isåfall vært mulig å slått dette av.

 

I tillegg har jeg ikke X-Box live, så spillet blir veldig begrensa for min del, kanskje derfor de satser så sterkt på Live pga. spillet i seg selv er lite givende etter noen timer.

 

Forza har gjort et godt forsøk, men til min store fortvilelse må jeg konstantere at karrieremodusen (ihvertfall Offline) er mye bedre i Gran Turismo 4, og 3 for den saks skyld :no:

 

Du sier også at jeg burde la være å kjøpe Turbo osv. Det blir akkurat samme argumentet folk bruker når grusomt mange andre klager på at Championshipmanager serien er for lett (sorry å blande inn fotball), men i de spillene vinner man garantert med Liverpool som i virkeligheten aldri vinner selv med en grusomt god manager. Velg et dårligere lag da heter det. Det blir feil forklaring mener nå jeg, at man selv skal begrense seg bevisst med å kjøpe\velge dårligere utstyr for at man ikke skal runde spillet på en dag...

Endret av BearT
Lenke til kommentar
Herregud.. Du velger selv hvor vanskelig du vil spillet skal være. Ikke kjøp den jævla turboen da om det er så lett fra før.

 

I starten kunne du også valgt en VW Corrado, slik jeg gjorde. Antar at den er noe dårligere enn TTen, som vel har 4WD og gode greier.

 

For mange biler for fort? Nå har jeg hørt det og. Er ikke mulig å tilfredstille alle heller. Gjør ikke meg noe om jeg har 500 biler i garasjen ihvertfall. Artig å kjøre litt forskjellig. Man får jo bilene bare for å kunne kjøre i de forskjellige klassene...

 

Og om du vil kan du jo bare selge bilene når du er ferdig med dem.. Men det er kanskje ikke bra å ha for mye penger heller.

Nå var det jo ikke den jævla turboen som er problemet da. hvis du hadde klart å lese, så er det det at man oppnår mye penger på kort tid som er problemet.

 

Så du syns det er artig å kunne ha 10 biler i garasjen etter 1-2 timer?

 

Du forstår jo ikke hva som er problemet her i det hele tatt. Du er bare forbanne fordi det er noen som syns at Forza ikke er et bra spill. Alle de som har kritisert Forza får jo huden full nesten.

Lenke til kommentar

Forza er det beste bilspillet på markedet nå, noe anmeldelsene bekrefter. Hvis man ikke har Live så kan man bare skylde seg selv og ikke klage på spillet. Blir som å klage på TV`en fordi man bare får inn NRK.

Endret av Fedorov
Lenke til kommentar

Så du mener at et spill kun ska være bra med nett spilling?

Høres mer ut som for meg at du har mistet tråden og ikke klarer å argumentere for saken din.

 

Skal Forza danke ut GT4, må det være bedre enn Gt4 offline... Ettersom Gt4 er offline spill! Her ligger vi dessverre langt bak!

 

Kjøre simuleringa er det som tidligere sagt ikke noe galt med, den er topp, på fullt høyde og kanskje bedre enn GT4, hadde vi hatt samme kamera fokus som Gt4 hadde alt vært perfekt!

 

Hadde klagd på TV`en å jeg, om det stod at tv`en skulle underholde like mye som en annen Tv uten kanaler, slik Gt4 gjør ;)

Endret av BearT
Lenke til kommentar
...men selv Gt4 knuser jo Forza selv når det ikek er mulig å spille på nettet!

Hvis du spiller mot klokka kanskje...

 

I mine øyne så er AI'en i GT3 og GT4 så godt som ikke-eksisterende; konkurrentene kjører det samme sporet uansett, noe de (så vidt jeg har lest - ikke fått Forza enda siden jeg ikke gidder å importere) ikke gjør i Forza.

 

Ikke glem at Live og Xbox går hånd i hanske da; samtlige spill jeg spiller på Live er knallvanskelige online i forhold til singleplayer; det er enormt mange flinke folk der ute.

 

Og selv i singleplayer så utnyttes jo Live-mulighetene i Forza ved å vise hvordan du ligger an på de over 1400 scoreboardene som dekker så godt som alle mulige kombinasjoner av baner og biler. At du føler deg overlegen hvis du slår AI'en er en sak (det påståes forøvrig at vanskelighetsgraden stiger betydelig før du er halvveis i singleplayer-kampanjen) , hadde du sett at du var den 49.485 beste i verden med den bane/bil-kombinasjonen du brukte så har man litt mer å sikte mot...

Endret av Shimano
Lenke til kommentar

Endelig et fornuftig argument, takk for at du klarer å svare ordentlig for deg.

Du er sikkert inne på noe, kjenner veldig lite til Live må jeg innrømme, men jeg syntes at spillene skal være like underholdende offline, og nettet skal komme som en bonus, syntes de har tatt lite høyde for det her.

 

Det du sier om AI`en er kanskje rett me tanke på GT4, men den erke mye imponerende i Forza heller, prøv å rygge istedenfor å kjøre fremover når du starter. Så stopper du og ser om idioten kjører forbi deg... Svaret er nei. Det samme om du stiller deg der motstanderen pleier å kjøre på ei lang rett strekning, vent til de tar deg igjen med ei runde og jeg lover deg fyren smeller rett i deg selv om han ser deg på både 100 og 300 meters avstand!

Lenke til kommentar
Så du mener at et spill kun ska være bra med nett spilling?

Høres mer ut som for meg at du har mistet tråden og ikke klarer å argumentere for saken din.

 

Skal Forza danke ut GT4, må det være bedre enn Gt4 offline... Ettersom Gt4 er offline spill! Her ligger vi dessverre langt bak!

 

Kjøre simuleringa er det som tidligere sagt ikke noe galt med, den er topp, på fullt høyde og kanskje bedre enn GT4, hadde vi hatt samme kamera fokus som Gt4 hadde alt vært perfekt!

 

Hadde klagd på TV`en å jeg, om det stod at tv`en skulle underholde like mye som en annen Tv uten kanaler, slik Gt4 gjør ;)

Jeg har skrevet hva jeg synes om spillet før, sjekk denne tråden.

 

http://forum.gamer.no/index.php?showtopic=401264

 

Sjekk også ut hva folk klager å lage i editoren, helt utrolig.

 

wolfwario8nz.jpg

southpark1.jpg

halo14xe.jpg

07CTSVProfile.jpg

batside3.jpg

 

Noe som gjør bil-salg for eksempel ganske mye mer interessant over Live kan jeg tenke meg.

Lenke til kommentar

Det må være lov å lufte sine negative erfaringer med et spill mange har store forhåpninger til uten at folk skal gå helt av skaftet for å beskytte den hellige kua si. _Alle_ spill er vanskelige mot gode motstandere i flerspiller. Det rettferdiggjør ikke å gjøre enspillerdelen enkel. Jeg er enig i at det er for lett å få tilgang til de bilene en helst burde få jobbe litt for. Det er ikke like tilfredsstillende å få tak i ei god kjerre når du får både ekstrembiler og penger kastet etter deg fra starten av. Å si at du skal la være å bruke belønningene selv blir dumt. Det er å kompensere for manglende vanskelighetsgrad i et spill ved å legge restriksjoner på seg selv. Selv om det er mulig kan det neppe sies å være positivt for spillet om det er nødvendig for å få utfordring.

 

Ja, motstanden blir hardere utover i spillet, men du får tak i veldig heftige saker lenge før den tid.

 

Jeg kjenner meg imidlertid ikke helt igjen i din oppfattelse av AI. Tror deg selvsagt når du sier hva du har erfart, men i mange tilfeller har jeg erfart det motsatte. Om en bil er i ferd med å kjøre forbi deg, og du kaster bilen din i retning av motstanderen (bare et lite kast) kan han mange ganger bremse opp/svinge unna. Har for moroskyld snudd bilen og kjørt mot kjøreretningen også. Da kaster de seg til sidene for å unngå kollisjon.

Lenke til kommentar
men i de spillene vinner man garantert med Liverpool som i virkeligheten aldri vinner selv med en grusomt god manager.

Hei! Ikke bland Liverpool inn her! Vi er tross alt i finalen i Champions League! Tipper du er Man. U fan, haaa, dere vann ikke ligaen selv!

 

Og jeg begynte nå med en Rx7 på GT4, og den bilen gruser TT'n noe kolosalt! Så ser ikke helt hva du mener med at Forza er enklere i starten enn GT4.

 

Det er ikke årstalet som avgjør om en bil er bra eller ikke.... :roll:

Endret av Prebo
Lenke til kommentar
men i de spillene vinner man garantert med Liverpool som i virkeligheten aldri vinner selv med en grusomt god manager.

Hei! Ikke bland Liverpool inn her! Vi er tross alt i finalen i Champions League! Tipper du er Man. U fan, haaa, dere vann ikke ligaen selv!

 

Og jeg begynte nå med en Rx7 på GT4, og den bilen gruser TT'n noe kolosalt! Så ser ikke helt hva du mener med at Forza er enklere i starten enn GT4.

 

Det er ikke årstalet som avgjør om en bil er bra eller ikke.... :roll:

Er ihugga Liverpool fan jeg å, men irriterer meg som en gal at jeg ikke kan spille me de på CM\FM uten noen utfordring. Vil ha noe å jobbe med som i virkeligheten, er da tittelen smaker godt!

 

Jeg har fokusert på de negative sidene ja, ingen tvil om det. Det er jo det jeg legger vekt på når jeg ska forklare hvorfor Forza skuffer meg. Hadde så definitivt sett for meg noe bedre i selve gameplayet. Kjøringa og mekkinga av biler har jeg ingenting å si noe om, den er heilt konge, grafikken trenger man ikke nevne eigang for den er sykt rå! Å kjøre mot kamerater i split screen blir nok heilt topp og utfordrende... Men å sitte å spille det for seg selv offline, trigger ikke meg. Dessverre.

 

Kan noen forklare meg litt ang X-box live? Hvordan anskaffer jeg meg det, hvor går jeg? Hvor mye koster det? Hva av utstyr må jeg kjøpe? Og følger det med 1 års prøve abo. på f.eks Forza slik jeg har hørt det gjorde på Halo?

Lenke til kommentar

Alle xbox spill som kan spilles på nettet krever xbox live for at du gjør det. Du skaffer deg xbox live ved å kjøpe et Xbox Live Starter Kit, som koster 400 eller noe sånt. Da får du med et halvt headset (hehe, det vil si en mikrofon og 1 høyttaler), som du kan bruke til å komminusere med andre som spiller over nett. Xbox live er utrolig bra om det er riktig implementert i et spill. Man har vennelister, claner, kan sende hverandre beskjeder (også voice!), og mye mer.

Mange spill (feks halo 2) har implementert dette på en glimrende måte. Nå skal det sies at jeg ikke har prøvd forza enda (gleder meg til den 13), men jeg har lest flere steder at Live-delen skal være veldig bra.

 

Xbox Live er et must for alle som har Xbox (det er min mening i hvertfall).

 

Løp og kjøp :)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...