Gå til innhold

Norske lover om ringetoner og diverse


Anbefalte innlegg

Lurer veldig på hvordan det norske lov verket er i forhold til å bruke bilder og alt mulig tatt fra filmer og så selge det på foreksempel sider som inpoc.no betaler de noe for dette? Si kunne jeg tatt et iblde fra en film, gjort det kompeltabelt med en telefon og så solgt det uten å betale noe til innehaverne? La si Dreamworks da....

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg regnte med at inpoc/eurobate etc. hadde lisenser/tillatelse til å selge alt innholdet sitt, men ble svært i tvil da jeg oppdaget denne themen til Symbian:

 

17.jpg

 

#MEDIAPLACE er navnet på en stor kanal på IRC som har theme for å promote seg selv eller lignende...

Det er jo ganske åpenbart at de har knabbet denne, for så å selge den.

 

Er godt mulig at det er en beregnet risiko de tar. Sjansen for å bli saksøkt og tape er jo ikke så voldsomt stor... Får vel antagelig en advarsel eller noe slikt først også.

 

edit av Are: Endret litt på noe du skrev, regner med du skjønner hva.

Endret av arehei
Lenke til kommentar
..

Hehe, ja. Glimrende eksempel.

 

1: #Mediaplace beskriver du i posten din.

2: Bildet er tatt fra digitalblasphemy.com hvor man finner følgende sitat:

You may not post them on public or private websites, whether they be not-for-profit or commercial.

 

Noen som orker å sende mail til Eurobate og spørre om forklaring om hvordan det funker?

Lenke til kommentar
1) det er ikke copyright på irc kanaler..

2) den blå soppen har til og meg jeg på mobilen min, da den følgte med, og google er enig i at mange har det bildet (http://images.google.com/images?q=blue+mushroom&hl=en&lr=&start=20&sa=N)

Nei, copyright er det ikke. Men om det er moralskt å ta et slikt theme fra en gratis side / irc kanal for så å selge videre kan diskuteres.

 

Angående det om den blå soppen har jeg ikke annet å si enn igjen å sitere til det som står på digitalblasphemy. Står utdypende der om hvilke regler som skal til for å kunne brukes i ulike former. Noe sier meg at ved "knabbing" av mediaplace-themet har ikke Eurobate noen som helst form for lisens hos Digitalblasphemy som tillater dette.

 

Merk at jeg ikke har mye kunnskap i forhold til loven om dette, men uttaler meg mest etter hva som for meg er sunn fornuft.

Lenke til kommentar
Nei, copyright er det ikke. Men om det er moralskt å ta et slikt theme fra en gratis side / irc kanal for så å selge videre kan diskuteres.

Saken er jo egentlig den at de åpenbart ikke en gang har undersøkt hvorvidt det er kopibeskyttelse eller ei. Det sier jo seg nesten selv at denne har de bare tatt, og lagt ut for salg uten å sjekke noe som helst om copyright. Jeg har vanskelig for å tro at Eurobate ønsker å promotere #Mediaplace :whistle:

 

Så det styrker jo troen på at dette er vanlig praksis - dvs, de pleier ikke å undersøke copyright og slikt.

 

Men å bruke bilder fra en film, og så selge det vil vel bli et veldig klart brudd på kopibeskyttelse. Det står vel i begynnelsen av alle filmer at det ikke er tillatt å kopiere bilder/video/lyd fra filmen. Bilder og slikt som florerer på internett er vanskeligere å finne opphavet/copyright til.

Endret av Lurifaksen
Lenke til kommentar

Jeg jobber i bransjen og vet akkurat hvordan det funker :cool:

 

Når en ny film lanseres er gjerne filmselskapet ute etter mest mulig eksponering på tvers av kanaler. Det hender derfor ofte at filmselskaper betaler spillutviklere for å lage javaspill (som ofte suger big-time) i tillegg til ringetoner/bilder etc. Disse blir så distribuert blant de største content-providere på markedet (Inpoc, Cellus...) med en usannsynlig høy revenue-share - dvs. at innholdsleverandørene faktisk ikke tjener så mye på å selge bilder fra en bestemt film etc.

 

Hva gjelder ringetoner så må en også betale til TONO som er foreningen for alle trubadurer rundt omkring i Norge ;)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...