Gå til innhold

Nikon og programvaren


Anbefalte innlegg

Leste netopp i PC word ekstra at Nikon er vanskelig på programvaren.

Altså at bilder tatt med et Nikon kamera er vanskelig å etterbehandle i f.eks Adobe. Nikon vil at de skal bruke nikons egen programvare som er Nikon Capture.

 

Er det noen som har erfaring på dette her inne?

 

Det sto noe om at hvitbalansen er skjult eller kryptert i Nikons RAWfiler. Nettopp for å hindre at fotografen bruker en tredjeparts programvare.

 

Og hvordan er programvaren til Nikon? Grei å sette seg inn i, lagring av bilder, redigering (røde øyne, beskjæring, farger, kontrast mm)?

 

Har prøvd noen forskjellige programvarer som har fulgt med digitalkameraene og vet at her er det store forskjeller.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg tar for det meste raw-filer og har ikke hatt noen problemer med å etterbehandle hverken hvitbalanse eller eksponering i Photoshop CS sitt raw-konverteringsprogram.

Men hvis formålet kun er å endre eksponering eller hvitbalanse foretrekker jeg faktisk å benytte meg av Nikon Capture, p.g.a. at Capture etter min mening gir bedre raw-konverteringsmuligheter. Har imidlertid så vidt rukket å se litt på CS2, og her ser det ut som raw-konverteringen av NEF filer er blitt betydelig forbedret.

Angående lagring og overføring av bildene syntes jeg Picture Protect er litt vel kronglete, jeg foretrekker derimot å benytte meg av gode gamle copy/paste i windows...

Lenke til kommentar

Jeg sitter på 2.4/512 og synes ikke det er spesielt kjapt. Mye løser seg nok ved å oppgradere på RAM fronten. Har du Photoshop? Hvis du synes det er tregt på din pc så kan jeg fortelle at NC er enda tregere.

Nye programvarerer krever mer og mer motor og så lenge utviklingen ruller så kjapt som den gjør så må man desverre følge med selv på hardware fronten.

Lett og tømme lommeboka ;)

 

Nå kommer Apple med nye G5´er. 2x2,7ghz/8gb RAM :dribble:

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...