Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Det brenner i pengeboka! Ja ikke riktig så ille, men jeg føler at det begynner å bli på tide med noe annet enn DVD/CD ved TVn.

 

Var en tur på byn her om dagen og fikk øye på en kjekk liten sak ved navn TViX. TViX er noen her kanskje kjennt med, det er rett og slett en harddisk i et skal, med noe kabler og elektronikk som gjør at man kan kople boksen direkte til TVn og spille opp lyd, film og bilder. Omtrent som en DVD spiller, men med laaaaangt større lagringskapasitet. På TViX får man velge harddisk størrelse, men en vanlig størrelse er visstnok 120 GB.

 

Er riktig sugen på å lagre mine filmer og foto i denne boksen. På det viset kan hele slekta se bilder og film , ikke bare den som sitter ved PCn.

 

Dessuten så er husets barn riktige svin mot DVDer så, livslengden på DVD i huset er i mange fall mindre enn en uke... Skulle vært kjekkt å lagre "Bygger Bob" og "Pippi", m. fl. på en harddisk for så å enkelt velge fra en meny hvilken film som man vil se.

 

Vet at det også finns system som via et nettverk kan hente filmer og bilder fra en PC som står i hjuset, f.eks. Pinnacle, men jeg er ikke intressert av denne typen løsning... iaf ikke idag.

 

Foruten TViX så har også Lacie gitt ut noe lignende, Silverscreen kalles mojengen og har en kapasitet på 40 eller 80 GB. Nå ser faktisk Silverscreen noe mer portabel ut enn TViX, så det kjenns nesten rettest å gå for Silverscreen. Men ... det er her mitt spørsmål kommer inn:

 

Har noen erfaring med det ene eller det andre eller begge disse systemene? Jeg er mottagelig for brukererfaringer og ønsker råd...

 

 

Mvh

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det virker som det er få som har noen erfaring med disse spillerne, men jeg drister meg til å rette et mer konkret spørsmål likevel.

 

Kan Lacie Silverscreen og TViX spille opp DVD filmer på samme vis som DVD-spillere?

 

Det jeg mener er at f.eks. Lacie Silverscreen har støtte for MPEG 2 ISO. Jeg er ikke spesielt kjennt med disse formatene, men vil dette gi eksakt avspilling på Silverscreen som man ser det på DVD? Menyer, språkvalg, m.m., m.m. eller er det kun et ripp av selve filmen?

 

 

Mvh

Lenke til kommentar
  • 4 uker senere...
  • 3 uker senere...

TViX har støtte for 400GB disk faktisk. ca 1800 svenske kr (+disk) er jo ikke noe dårlig pris heller dersom den leverer det de sier. Det er for den dyre modellen som har 12V adapter så den brukes i bilen.

 

Vil veldig gjerne høre mere om denne dersom noen kjøper :) Har en ganske fet HTPC ståendes, men den er jo ikke akkurat grei å ta med på tur liksom :)

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...
Tvix`en har igrunn samme videoformat støtte + den får man opptil 250gb på.

Hatt en tvix en god stund selv, med 400gb disk som er maks. Ser enkelte modder dem for ekstern disk evt bygger inn i kabinettet sitt (shuttle), verdt å tenke på kanskje?

 

Du bør forresten kjøre firmware oppgradering så fort du får den i hus, så får du fiksa endel feil og får litt bedre støtte på ymse formater (divx f.eks).

 

Sånn ellers fungerer boksen gull, montert den rett på en hp 23" widescreen lcd skjerm her, pc'n på en inngang og film via pip funksjon, swapper som man vil, digg.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...