Gå til innhold

Problem med senterhøytaler og suben. Ingen lyd.


Anbefalte innlegg

Hei

 

Jeg har for ikke så lenge siden koplet til et 5.1 anlegg, og tilkoblingen skal være riktig, etter min mening. Eg har prøvd en speaker test fra ”Nvidia nvmixer”, og der fungerer alle høytalerne, men det var noe merkelig under testen. Alle høytalerne laget en sånn skurrende lyd som skulle signalisere at de virket, mens senteren laget en pipelyd. Er litt usikker om den skulle lage en pipelyd eller ikke. Kan det tyde på at den ikke virker, for det er senteren som er problemet midt. At jeg ikke får lyd i senteren og suben. Eg har satt innstillingen på 5.1 og har lagt inn de nyeste driverne til hovedkortet inkludert lyden. Jeg har hovedkortet ”Asus a7n8x-e deluxe”, der lyden er integrert i hovedkortet. Anlegget heter ”Creative inspire t-5900”. Jeg har også prøvd å sette senteren inn i mikrofon utgangen og krysset av for at eg bruke den utgangen, men det fungerte heller ikke da. Er det noe inni maskinen min eg burde endre på, som for eksempel en jumper.

 

Etter testen så får eg kun analog lyd, ikke digital. Hva kan eg gjøre for å få digital lyd?

 

Det som også er så merkelig, er at dersom eg kobler om på anlegget, så vil senteren lage god lyd, men da blir det lyden for en av de bakre høytalerne. Altså er det sånn at både fronthøytaleren og de bakre høytalerne har lyd som snakking, lyd fra omgivelsene osv. Etter min mening, så skal de bakre og fremre høytalerne kun lage lyd fra omgivelsene for å få en god lyd overalt, mens det er senteren som skal ta seg av snakkingen og selvfølgelig lyder fra omgivelsene. Men både de fremre og bakre høytalerne for alt lyden. Er det sant eller er eg på villspor?

 

Kan noen være så snille å gi meg noen tips om hva eg burde gjøre?

Hva skal jeg gjøre for å få lyd i senteren (lyd som snakking), og vanlig omgivelseslyd i de fremre og bakre høytalerne?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Yess, nå fikk eg det til å virke. Alle høytalerne virker, til og med senteren. :D

 

1) Winamp virker fint nå. Eg måtte legge inn en output som har med surround lyd å gjøre. Det hadde eg gjort tidligere også, men da virket den ikke. Eg tolker det med at det er de nye driverne eg la inn som er årsaken til at det virker nå.

 

2) Å spille av dvd-filmer virker også nå. Det var en innstilling i selve avspillings programmet, WinDVD 4, som jeg måtte fikse på.

 

Men å spille av filer i windows media player virker ikke så bra. Da virker ikke 5.1 systemet. Lyden blir bare klonet bak til sorround høytalerne, go senteren virker ikke. Vet dere om det er en innstilling eller om det er en plug-in jeg må laste ned?

 

Takker for svar. Håper det finnes noen som vil hjelpe meg.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...