Gå til innhold
Spørsmål om bil og motor? Still spørsmål her ×

Ettermontering fjernstyrt sentrallås


Anbefalte innlegg

Høres ikke sånn ut ihvertfall, tror nok at det kommer til å gå bra.

Uansett om det ikke går helt perfekt så var det jo bare 298,- for hele sette, ikke sant? Så det er jo ikke allverdens med penger da.

 

Bare kjøp det settet og rapporter til oss her når du har gjort det!

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Den går raskt opp siden det er strøm motor og ikke vakum. Enkleste for deg er å sette en motor ved førerdøra, så den styrer de andre. Men du hadde en dårlig på baksiden, da kan du skifte ut den ene motoren. vet ikke åssen motoren i volvo ser ut, men på de jeg kjøpte var det 4 ledninger foran og to bak.

 

Hvis det ikke passer med det orginale er det jo bare å skifte ut alt, litt mer jobb men dte funker :cool:

Lenke til kommentar

Sant det, funker det ikke i volvoen kan jeg bare prøve å montere det i bobla fra 1974 :p

Men regner med det burde gå bra. Tar og bestille det idag da, er jo ikke mye med 298 for hele settet. Er bare to ledninger på de motorene i bakdøra, så er jo bare å ta en av de motorene som følger med til bakdøra da. Må nok bytte i førerdøren også da, men ikke så veldig mye jobb det. Må bytte i passasjerdøren også hvis jeg skal kunne låse med sentrallåsen der, men dette trenger jeg jo igrunnen ikke. Er fint å ha noe å dille med siden jeg ikke får lappen før til sommeren. Skal rapportere her når jeg har fått det og begynt å montere. Takker for hjelpen så langt!

 

Gjelder bare å finne den gamle sentralen til systemet nå. Tro hvor de kan ha gjemt den da? Får kanskje bare høre med Volvo eller noe.

Lenke til kommentar

Har bestilt det sentrallås-systemet fra mobilsentrum nå, så får jeg se når det kommer. Forventet levering neste fredag, men satse på det går fortere, forventet å få sendt den idag så.

 

Funnet ut at sentrallåsen.motorene jeg har får + 12 V på den ene ledningen når du låser opp og + 12 V på den andre ledningen når du låser igjen. Regner med at det er slik på de fleste systemer slik at når strømen snur, går motoren andre veien. Satser på det er slik på den jeg får også.

 

Virker som det er motoren som har brent seg eller noe på den motoren som ikke virker. Er i hvertfall kontak fra den ene ledningen til den andre, så ikke brudd noen plass da.

Lenke til kommentar

Har ikke fått det fjernstyrte sentrallås-settet enda, men er vist på vei. Men lurer på om det er noen måte jeg kan få blinklysene til å blinke en når jeg låser opp og igjen? Er jo bare å få 12 volt på ledningene til blinklysene en gang etter reléet så de blinker en gang når jeg låser opp og igjen. Går det ann å koble på et relé eller et eller annet som gir strøm til blinklysene i 1 sekund eller noe når jeg låser opp og igjen? Går jo strøm i en av ledningen til motorene i 1 sekund når jeg låser, og strøm i 1 sekund i den andre ledningen når jeg låser opp, menhvis jeg kobler begge disse på den ledningen til blinklyset vil jeg vel bare få kortsluttning? Derfor jeg lurte på om det går ann å bruke et rele eller noe til å styre slik at det kommer strøm til blinklysene akkurat i det jeg låser og slik at det ikke blir kortsluttning? Ikke helt sikker på hvordan rele funker, derfor jeg spør. Kan noen av de som selges på Biltema brukes til noe sånt, eller må jeg bruke noe annet?

Lenke til kommentar

Fikk sentrallås-settet i går, og har vært ute å prøvd å montere idag. Brukt 5 timer nå, og ikke fått det til å virke som det skal enda. Har også tatt knekken på 5 - 10 sikringer når jeg har prøvd å få det til å virke. Det første store problemet var at de motorene som følger med er veldig vanskelige å få montert i dørene mine, da spesielt bakdøren. Er jo meningen at de skal kobles til et stag som du skyver på når du tar opp og ned låseknotten, men i bakdørene mine er det ingen stag, bare en vaier. Går heller ikke ann å skru dem fast der de originale låsene satt, siden skruehullene ikke passer på noen måte. Men fikk det nå til sånn halvveis. Klarte ikke å få skrudd fast den siste skruen på kanalen til vinduet siden låsemotoren er så stor og sitter derfor i veien.

 

Men det jeg sliter mest med nå er å få den til å låse opp og igjen alle dørene samtidig! Får å få opp alle dørene må jeg låse opp og igjen 2 ganger. Den første gangen jeg låser opp går alle dørene utenom høyre fordør, og når jeg da låser igjen låser ikke høyre bakdør seg. Så må jeg låse opp og igjen og da spretter høyre fordør opp. Kan ikke låse høyre bakdør med sentrallåsen, men kan låse den opp og når denne låses opp går ikke fordøren på samme side opp. Får å låse høyre bakdør må jeg trykke ned låseknappen og den er da veldig tung å dytte ned igjen, og jeg hører at jeg skur motoren tilbake, dette gjorde jeg ikke før. Når jeg låser opp og igjen kan jeg alltid høre at det er reaksjon i alle motorene, men de på høyre siden beveger ikke alltid på seg. Kan det være at de får for lite strøm eller noe? Har ikke skiftet motorene på høyre side og bakluken siden disse virker helt fint fra før av. Bare lagt opp nye ledninger til førerdøren, til de andre har jeg koblet på der releet satt. Noen som har noen annelse om hva som kan være galt? Når jeg kobler fra den fra den nye styreboksen og setter i det gamle releet virker alt helt fint som før. Noen som har noen forslag til en annen måte jeg kan få det til å virke på?

Lenke til kommentar

Har prøvd å finne ut litt mer hva som er galt idag etter skolen, og for meg virker det nå som om problemet er at det ikke kommer nok strøm fra styreenheten til låsemotorene slik at ikke alle vil virke samtidig. Er reaksjon i alle hele tiden, men ikke alltid de klarer å dra opp og ned låsen virker det som. Kobler jeg ut en av motorene ser det ut til at de fire andre virker helt fint. Kan det være siden denne styre-enheten egentlig bare er laget til å drive 4 motorer og jeg har koblet på 5 eller? Hvis det er dette som er problemet er det da noen mulighet slik at jeg kan koble sammen med det gamle releet slik at dette tar seg av strøm til motorene i stede for den som fulgte med det fjernstyrte og at det fjernstyrte bare gir signaler til det gamle reléet om å låse/låse opp dørene? Ingen som har noen forslag eller?

 

Edit: Har fått det til å virke som det skal nå :yes: Fant ut at den styreenheten som fulgte med det fjernstyrte systemet bare gir rundt 5 V når jeg låste, har derfor koblet det sånn at når jeg låser aktiverer den nye styreboksen det gamle reléet til sentrallåsen som gir ca 10 - 12 V til motorene. Er en av de nye motorene som får 12 V i stede for 5 V som den kanskje skulle, men får se hvor lenge den varer, og viser det seg at den ikke tåler dette får jeg heller bytte den ut med en original motor fra volvo som tåler dette.

 

Da er det bare å prøve å få blinklysene til å blinke når jeg låser opp og igjen. Prøvd med et rele fra biltema og koblet det slik at dette slo inn når motorene fikk strøm, men slik som jeg måtte koble det da lyser alle blinklysene når jeg bare skal blinke til en av sidene også, så må prøve å finne på noe annet, ellers kan det bare blinke på den ene siden. Noen som har et forslag til hvordan jeg kan få begge til å blinke når jeg låser opp og igjen uten at det blinker på begge sider når jeg bare skal blinke til en side?

Endret av trondbue
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...