Gå til innhold

EOS 350D eller D70?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Blitzen kan det være noe verre med, da den kan gi fra seg for mye volt (men Nikon tåler mer enn Canon, efter sigende!)
En del Canon kamera har en mekanisk bryter for blitzen som er laget for maksimalt 6V. D70 har elektronisk bryter og tåler garantert 250V. Alle Nikon blitzer skal være trygge, noen studio blitzer har veldig høye spenninger.

 

Det er bare de alle nyeste blitzene som har full støtte for D70. Med gamle blitzer så trenger du lysmåler og kalkulator for å få helt korrekt eksponering.

 

 

Stort minus med D70 er mangel på speillås.
På korte og lange eksponeringtider har jeg aldri hatt bruk for det, men i noen tilfeller så har jeg hatt bruk for det når eksponeringstiden er for kort til at jeg kan bruke hånden til å skjerme for lyset. Endret av Kristallo
Lenke til kommentar
Så stort minus vil jeg vel ikke kalle det, men selvsagt er det negativt.

En annen ting jeg finner mer viktig som D70 stort sett er alene om å ha er blitzsynk på 1/500. Og igjen dette med IR/UV muligheter.

Det kommer an på behovet. Personlig ville jeg aldri kjøpt et kamera uten speillås. Men blitzsynk på 1/500s ... jeg kan ikke se for meg i hvilken situasjon det vil ha noen betydning i forhold til 1/250s.

 

Så det blir et personlig valg. Men det er greit å være klar over denne mangelen på forhånd, så man slipper overraskelsen i ettertid dersom dette er noe man trenger.

Lenke til kommentar

Jeg er ikke så inne på SLR, men har tenkt litt på å anskaffe meg ett av disse kameraene selv (D70 eller 350d). Ser det har vært litt snakk om speillås og D70's mangel på dette i denne tråden. Kunne noen fortalt kort hva speillås er og hva man kan oppnå ved å bruke dette? :dontgetit:

 

-Jostein

Lenke til kommentar

Speillåsen vipper opp speilet og holder det oppe sånn at man ikke får vibrasjoner i kameraet når man tar bilder. De fleste vil aldri få bruk for det eller aldri lære seg hvordan man bruker det. Men for noen så vil det være ganske viktig.

 

Det er spesielt med teleobjektiver på stativ at vibrasjoner kan gjøre bildet uskarpt. Jeg har et billig stativ av dårlig kvalitet og bare en gang hatt problemer med med vibrasjoner.

Lenke til kommentar

Ken Rockwell er nok ikke den eneste som synes dette ;)

 

Ken Rockwell sier også at han ikke vil bytte ut D70 med arvtageren (D80/200) dersom den ikke får sync på 1/500.

For alle som tar bilder med xtern blitz er dette en stor fordel - Enkelt og greit.

 

Finnes det noe annet DSLR med 1/500 og muligheter for IR/UV ?

 

Personelig ser jeg for meg at når tiden kommer for at jeg skal ha nytt DSLR kommer jeg neppe til å kvitte meg med min D70 av nettopp disse årsakene.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...