Cilleron Skrevet 23. april 2005 Del Skrevet 23. april 2005 (endret) Forhistorie: Jeg bor på hybel, og deler kjøkken med 4 andre, noe som resulterer i at stekovnen er opptatt HELE tia, i tillegg bruker den 18 minutter fra 20 til 225 grader! Jeg vil lage en pizza-stekovn! Onkelen min lager støpeovner for industrien, og jeg spurte han om det var mulig, og om han kunne hjelpe meg litt. Forberedelse: Krav fra min side: 1. ikke for tung. 2. max 10 A. 3. det skal være plass til en hel big-one inni. Det onkelen min sa at jeg kom til å trenge: 1. Alu eller rustfritt stål til "kabinettet" 2. isolasjon 3. varmetråder 4. termostat + litt diverse el. dill-dall 5. plate eller rist til å plassere pizzaen på 6. dørhengsler og "lås" Planlegging: Jeg står over for noen valg. Skal jeg ha overvarme, undervarme, eller begge deler? Skal jeg bruke rist, slik som det står på asken - eller skal jeg bruke ei plate slik som pizzeriane har? Noen som har noen meninger/tips/råd? Materialer Jeg har fått tak i en del gamle veiskilt (5mm aluminium) til utvendige kassen. Det elektriske og isolasjon skulle onkelen min skaffe. beklager at jeg ikke har noen bilder enda, kameraet er på rep(bytte?). MINI Update Fortsatt ingen kamera...bortsett fra det på tlf... de fleste pizzaer er <32cm Ø, så da ble målene som følger(DxBxH cm): innvendig: 40x40x10 utvendig: 50'x50''x20 ' pluss hengsler og håndtak '' pluss termostat, ledninger og enden på varmetrådene etter mye frem og tilbake, blir det en kamskjell løsning på åpning og stenging av ovnen dvs. ovnen er delt vannrett ca midt på, og man bikker opp hele overdelen digital styring av temperatur blir for dyrt, det er snakk om 3-4 000 kr + moms bare for deler! kommer tilbake i morgen med en update av kapping av plater (får jeg ikke tilbake kameraet mitt, får jeg låne et av en eller annen...) Endret 2. mai 2005 av Cilleron Lenke til kommentar
Zipp0 Skrevet 23. april 2005 Del Skrevet 23. april 2005 Ser stilig ut Jeg tror det blir best med under og over varme, med ei rist.. da får du sprø og fin bunn Håper dette blir 100% igjenomført good luck! Lenke til kommentar
Gjest Slettes-xwByZdFZ Skrevet 23. april 2005 Del Skrevet 23. april 2005 haha konge! kom med bilder om det blir noe da! Lenke til kommentar
crapgame Skrevet 23. april 2005 Del Skrevet 23. april 2005 høres spennende ut, får håpe du snart kan sette en god pizza til livs hva med å prøve å få steinbunn? bare et forslag Lenke til kommentar
Admin'c Skrevet 23. april 2005 Del Skrevet 23. april 2005 sprekker ikke de felste steintyper veldig lett?, kan vel bli dyrt å kjøpe noe som vil tåle det over mange år, og det kommer til å veie en del tenker jeg Lenke til kommentar
lokeland Skrevet 23. april 2005 Del Skrevet 23. april 2005 Driiitkult! Koppvarmern blir jo bare blåbær i forhold til detta.. Lenke til kommentar
sigen Skrevet 23. april 2005 Del Skrevet 23. april 2005 Ser ut som et spennende prosjekt dette ja *GledeSegTilBilder* Lenke til kommentar
AvIOn Skrevet 23. april 2005 Del Skrevet 23. april 2005 Kjøp deg en Pizza Pronto hos expert elle elkjp:) den funker dødsbra Lenke til kommentar
nree Skrevet 23. april 2005 Del Skrevet 23. april 2005 Kjøp deg en Pizza Pronto hos expert elle elkjp:) den funker dødsbra For de om det er billigere og kansje bedre med ein sån må du aldrig komme opp med sånne ting til ein som vil lage noe sjæl.... De er morro og lage ting og i tillegg kunne skryte av den gode ovnen jeg har laget selv til venner og bekjente.. Lenke til kommentar
Cilleron Skrevet 23. april 2005 Forfatter Del Skrevet 23. april 2005 Kjøp deg en Pizza Pronto hos expert elle elkjp:) den funker dødsbra For de om det er billigere og kansje bedre med ein sån må du aldrig komme opp med sånne ting til ein som vil lage noe sjæl.... De er morro og lage ting og i tillegg kunne skryte av den gode ovnen jeg har laget selv til venner og bekjente.. Pizza pronto blir IKKE billigere, med tanke på at jeg får det meste jeg trenger. Etter noen beregninger vil ovnen bli varm iløpet av ca 2-3 minutter, det er raskt nok for meg... Bilder av utstyr? kommer, bare jeg får begynnt. El.sag, drill og masse håndverktøy, ikkenoe fancy greier... KISS! hva med å prøve å få steinbunn? Krav fra min side:1. ikke for tung. Lenke til kommentar
Porsta Skrevet 25. april 2005 Del Skrevet 25. april 2005 Morsom dette as. Keep up the good work man Lenke til kommentar
k-mouse Skrevet 25. april 2005 Del Skrevet 25. april 2005 Morsomt prosjekt. Vi trenger helt klart flere pizzaovner her i verden... Lenke til kommentar
Superslask Skrevet 25. april 2005 Del Skrevet 25. april 2005 hva har tyngden noe å si når den sikkert skal stå på samme sted hele tiden? eller skal den være "LANbar"? Lenke til kommentar
PioUs-JiN Skrevet 25. april 2005 Del Skrevet 25. april 2005 detta blir spennende du må legge et alt av elektro ting osv som du bruker og gjør slik at folk senere kan lage seg noe lignende Lenke til kommentar
DrSilence Skrevet 25. april 2005 Del Skrevet 25. april 2005 Hvis du får laget en liten portabel USB-powered versjon, har du skutt LAN-gullegget Genialt. og med en liten popup på skjermen når pizzaen er ferdig -DrS Lenke til kommentar
Islanbadsj Skrevet 25. april 2005 Del Skrevet 25. april 2005 Tøfft dette da. USB leverer langt i fra nok ampere til å varme noe særlig, du hadde kanskje fått en pizza på 20 grader etter ett par timer. Lenke til kommentar
Cilleron Skrevet 25. april 2005 Forfatter Del Skrevet 25. april 2005 Morsomt prosjekt. Vi trenger helt klart flere pizzaovner her i verden... Uten tvil! hva har tyngden noe å si når den sikkert skal stå på samme sted hele tiden? eller skal den være "LANbar"? om ikke bare LANbar, men hovedsaklig "TrangHybelBar" - jeg bor på en liten hybel, og må ha mulighet til å sette den bort... detta blir spennende du må legge et alt av elektro ting osv som du bruker og gjør slik at folk senere kan lage seg noe lignende Det kommer til å bli grundig dokumentert, men skal man bygge noe sånt, må det følge gjeldende forskrifter, og bygges av fagmann (=onkelen min...) Hvis du får laget en liten portabel USB-powered versjon, har du skutt LAN-gullegget Genialt. og med en liten popup på skjermen når pizzaen er ferdig Siden en USB-kabel leverer noen få Watt, og ovnen jeg lager, blir på ca 2k Watt... Et interface mot data for styring av termostat og timer hadde jo gått an å implementert...men det er noe hverken jeg eller onkelen min kan med...ANYONE??? ( Det hadde jo vært digg!) Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg