Gå til innhold

Dell Inspiron 9300 - erfaringer


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Driverne 76.50 gir deg muligheten for å bestemme kontraster og farger i et kalibreringsprogram. Det gjør noen farger bedre.

 

Vil bare si noe om Dell som ikke er å skryte av:

 

Den første skjermen jeg fikk hadde 8-9 døde piksler, og jeg ringte til Dell for å få den byttet. Ingen problem. Så når jeg kom hjem fra skolen, var pcen reparert. Men det hadde fått da var en "MATT!!!" drittskjerm. Fargene var helt ræv og jeg hadde heller lyst på døde piksler.

 

Jeg ringte Dell igjen, og da sa de at "Nei, vi har bestilit rett". Problemet er at den skjermen jeg har fått er en 9200 skjerm. De påstår at det er den samme skjermen! Utrolig plagsomt.

 

De skulle ringe meg opp igjen på fredagen, men har ennå ikke gjort det. Har dere noen tips til hva jeg skal si? Han jeg snakket med var han som bestilte skjermen, så han var lite villig til diskusjon... :thumbdown:

Lenke til kommentar

Har et delay på ca 10-15sek fra desktop bagrunnen kommer opp til ikoner og start meny kommer opp. Maskinen virker helt død i dette tidsrommet.  Flere som har dette?

Jeg har det samme, hvis jeg starter med nettverkskabelen i. Da bruker maskinen en evighet. (oppstart ellers er 30 sekunder). Antagelig noen rutiner som kjøres. ( Plugger jeg inn nettverkskabelen etter at maskinen er oppe, virker tilkoblingen med en gang).

En eller annen form for virus scan er en annen mulig årsak i ditt tilfelle, vil jeg tro. Maskinen leveres med mye rart ferdig installert på disken. Mange mener at en nyinstallering av xp er det eneste saliggjørende, men jeg mener at du kommer like langt med en grundig opprydding.

 

Interessant at du fant det der om WOW installasjon. Det var altså folk med andre maskiner som hadde samme problem? Eller gjaldt det bare denne?

 

Velkommen til forumet, sa jeg det?

Det har noe med Windows å gjøre. Liker ikke windows. Det Windows gjør, er å vente på IP-adresse fra evt router fra nettverket. Irriterende, ja. Det kan ta utrolig lang tid om den ikke finner noen DHCP-server. Om du deaktiverer nettverkstilkoblingen om du ikke bruker den, vil det i teorien går fortere å starte Windows.

 

Håper jeg ikke tar feil.

 

-John :)

Lenke til kommentar

Fikk min 9300 idag :dribble:

genial skjerm (wuxga)

1.86 Mhz

1 gb ram (1*1024)

go 6800

80 gb harddisk

dvd brenner

 

Har kun et lite problem.... klare ikke skrive alfakrøll klarer både £$ som er på 3 og 4 tallet virker, men ikke alfakrøll, noen som kan hjelpe. Er faktisk ganske irreterende å måtte kopiere og lime inn fra word der alfakrøll er satt inn som et symbol :hmm:

Håper det er noen der som kan hjelpe :ermm:

Endret av Einar n
Lenke til kommentar

Litt pussig at disse tastene ligger ligger i en klynge helt til venstre. Hva med den ytterste raden, TAB og Caps Lock osv, er de helt i orden?

Uansett: Fabrikasjonsfeil er det første man tenker på.

Hos meg er det ingen merkbare forskjeller, hvis man da ikke sitter og finlytter på hver enkelt tast, da er det mulig at enkelte taster virker mer veldempet i lyden enn andre, men jeg ville aldri ha lagt merke til det av meg selv. Følelsen i fingeren er den samme for alle taster, dvs ingen har et merkbart harderer "knepp").

Lenke til kommentar

Her kommer en liten advarsel til dere som alt har en 9300.

 

Maskinen min hadde 2 feil når jeg fikk den for ca 2 måneder siden. Den ene var en tynn hvinelyd som tiltok ettersom maskinen stod på, og kom skrudd seg av og på litt på samme måte som det høres ut når harddisken jobber. Den andre var at alfakrøll ikke virket (!).

 

Alfakrøll-problemet viste seg å være en hotkey som nvidia-driveren la inn for å bytte mlm skjermoppsett. Lett å fikse bare man visste hva det var. (Men hvem finner på å sjekke skjerm-programvaren når en tast ikke funker?)

 

Pipelyden har hverken jeg eller dell funnet ut av. Jeg har skrudd av viftene med fangui uten at det hjelper. Snakket med et surrehue på supporten som sendte en for å bytte vifta på cpuen allikevel! (etter at jeg forklarte at viftene ikke hadde noe med saken å gjøre)

 

- og her kommer det verste -

 

Pipelyden er der fortsatt. CPUen går nå kanskje to tre grader kaldere. MEN GPUen er nå nesten 10 grader varmere. Med det resultatet at GPUvita går på maks hele tiden.

Når jeg ringte support igjen for å klage klage min nød så sier de at det kan skje og at det ikke er et problem...

 

Mao jeg har fått en maskin som bråker mye mer. Og så sier de at det er som det skal være.

 

Dette blir nå en klagesak.

 

edit: leif

Endret av tha_lode
Lenke til kommentar

tha_lode,

Har du slått av hd i strømstyringsmenyen og sjekket om hvinelyden blir borte?

Ellers kan høyfrekvent støy på disse maskinene i noen tilfellle komme fra inverteren som ligger i lokket, i underkant av selve LCD panelet. En enkel måte å få stadfestet dette på er å vippe opp dekslet bak tastaturet (ingen skruer, bare bruk en liten skrutrekker i sporet til høyre). Maskinen skal sef være avslått. Koble fra alle ledninger til skjermen, ved å dra ut kontakten. (den gjennomgående ledingen er antennen, ikke noe å bry seg om). Slå på maskinen, evt med extern skjerm, og sjekk om lyden er borte.

 

Viften til skjermkortet er den på høyre side. Den skal ikke gå på fullt ved annet enn intensiv bruk, ellers er det sef noe som er feil. Normalt går den på laveste trinn, som du antagelig vet.

Endret av ols
Lenke til kommentar

Hei.

Takker for raskt svar.

 

Hverken å slå av hd eller å plugge ut skjermen hjalp. Men det slo meg at lyden var borte når maskinen jobbet med ting. Det virket litt som om det hadde noe med hd å gjøre, for den var borte stort sett hele tiden når hden jobbet, men var på når det ikke skjedde noe. Dessuten kom lyden ifra midt under tastaturet. Ikke i nærheten av skjerm eller hd.

Så slo det meg at jeg kunne prøve å skru av speedstep i bios, og det gjorde susen.

Kan så vidt høre pipingen, men den er under 20 % av det den var.

 

Tror dere jeg kan få byttet maskin på bakgrunn av dette?

Lenke til kommentar

Kan så vidt høre pipingen, men den er under 20 % av det den var.

 

Tror dere jeg kan få byttet maskin på bakgrunn av dette?

Det skal ikke være noen piping eller annen ulyd! Jeg mener at det er en alvorlig sak, selv om lyden er svak. I værste fall sitter man jo timesvis med den hver dag.

Lenke til kommentar
nå har jeg venta 15 dager på min dell i9300, når jeg ringer dell order support får jeg høre en telefon svarer si at orderern min er forsinket  :no:  Hvor lang tid tokk det ca før dere fikk pcn?

Bestilt 3 juni motatt 13 juni... 7-10 dagers leveringstid stemte fakstisk :p

 

Og takk til tha_lode som sa hvordan jeg fikk min @ til å virke.

Endret av Einar n
Lenke til kommentar

Etter å ha fulgt med på forumet her en periode har jeg solgt min g556e og akkurat bestilt min 9300 med disse spesifikasjonene:

 

Intel® Pentium® M prosessor 750 (1.86 GHz, 2 MB L2 cache, 533 MHz FSB)

Microsoft® Windows® XP Home SP2

17" UltraSharp™ Wide Screen WUXGA (1920 x 1200) TFT med TrueLife™

1 års henteservice (CAR - Collect og Return)

1024MB 533MHz DDR2 RAM (1x1024)

256MB NVIDIA®

60 GB (7200 rpm) IDE harddisk

Fixed intern 8X DVD+/-RW Drv med Software

finsk/norsk - 56.6k V.92 internt modem

Intel® trådløs 2915 802,11a/b/g Mini PCI LAN-kort

Ekstra primært 9-celle 80 WHr batteri

 

Alt dette til den nette sum av 15 561,-. Føler egentlig at jeg har fått en ganske god pris!

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...