Frysedisk Skrevet 21. april 2005 Del Skrevet 21. april 2005 Jeg har hatt litt problemer med en viktig hardware-komponent i det siste, nemlig presskanna. Problemet er at de fem minuttene kaffen skal stå og trekke, er nok til å gjøre kaffen nogenlunde lunken, selv om jeg har forvarmet kanna med varmt vann. Jeg er rimelig old-school og bruker derfor kaserolle og kokeplate til å koke opp kaffevannet (vannkokeren ble knust av en kamerat). Presskanna er av merket "Bodum", og selve glasskolben står i et jernstativ slik at det er ca 1 cm klaring fra glasskoblen til underlaget. Så: Er det risky å sette presskanna på kokeplata (som jo fortsatt er varm etter å ha kokt opp vannet) for å beholde varmen på kaffen, eller kan jeg risikere at hele glasskoblen etterhvert sier takk for seg, dvs. at det blir -for- varmt? Lenke til kommentar
Kenneth Solfjeld Skrevet 21. april 2005 Del Skrevet 21. april 2005 (endret) Jeg er selv garvet presskannebruker, men oppdaget at kaffen ble fort kald. Løsningen på problemet var en ståltermos! Du heller rett og slett kaffen over fra presskanne til ståltermos! termosen holder kaffen varm lenge, den setter ikke smak så kaffen smaker genuin presskannekaffe selv om den har vært i termos. Bare prøv, du vil ikke angre Det er rart at kaffen blir lunken i løpet av 5 min. Kaffen min holder seg kokvarm minst 7 min. Har du micro, kan du varme kaffekoppen i den! Det går fort å varme en kopp kaffe i microen. Tror ikke du skal sette glasskolben direkte på komfyren, jeg prøvde det en gang, da sprakk den. Prøv heller å sette kolben i et vannbad på komfyren! Det funker helt ypperlig! Etterpå har du kaffen på en ståltermos som vist på bildet Endret 21. april 2005 av Vultur Gryphus Lenke til kommentar
el-asso Skrevet 21. april 2005 Del Skrevet 21. april 2005 Er i grunnen enig i at dette er en viktig hardwarekomponent selv om jeg desverre ikke kan hjelpe deg med problemet. Jeg tror likevel dette faller litt utenfor hva kategorien "Annet om hardware" er tiltenkt så jeg flytter likegodt posten til Off-topic-->Annet. Lenke til kommentar
Armitage2 Skrevet 21. april 2005 Del Skrevet 21. april 2005 Jeg ville heller ha satset på sånn som man setter på kokeplaten for å lage kaffen. sånn som man legger vann i bunnen, kaffe i midten og så blir vannet presset opp igjennom kaffen, og inn i toppen, som man da heller i koppen. hmm. men det løser vel egentlig ikke problemet hehe. en smule trøtt nå. Lenke til kommentar
Kenneth Solfjeld Skrevet 21. april 2005 Del Skrevet 21. april 2005 (endret) Du tenker på en slik espressokanne (se bildet) Velvel.. Det er godt med en espresso i ny og ne, men det blir tøft i lengden å pimpe espresso hver dag, tro meg, jeg har prøvd og det er ikke en dans på roser, dessuten er denne type hardware veldig vedlikeholdskrevende med mange deler som skal rengjøres hver dag, så det er bedre å bruke presskanne til hverdagsbruk, den er utrolig enkel å vedlikeholde og kaffen smaker deilig! Endret 21. april 2005 av Vultur Gryphus Lenke til kommentar
larshen12 Skrevet 24. mars 2007 Del Skrevet 24. mars 2007 Det går an å kjøpe en termos-sak til Bodum glasskannene, ellers kan jeg anbefale Bodum Colombia, som er en termoskanne i stål, med termoseffekt. På den måten holdes kaffe varm lenge. Lett! Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå