Gå til innhold

hvordan får du inn kanaler på digital tvkort?


zulo

Anbefalte innlegg

Vi har canal digital hjemme, og jeg har kabel ned på rommet mit, og har lyst til å se på tv ved å bruke et tv-kort for digitaltv. Men hvordan får disse kortene inn tvsignalet?

I en vanlig digitan tuner har vi jo kortet til canal digital f.eks som gjør at vi får sett det, men hvordan vil et software program på en pc kunne dekode de tvsignalene?

 

Må jeg kjøpe en dekoder som jeg kan putte et kort i eller kan tv softwaren dekode?

 

Jeg har veldig liten peil på digital tv i det hele tatt, er det noen som kan forklare hvordan det virker? Eller linke til en guide?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

det var ikke det jeg mente..jeg ville bare vite OM man fikk sett på tvkanalene uten sånn boks du kan putte inn et kort i..for det følger jo ikke med en sånn boks til tvkortet..men da må man altså ta kabelen fra den digitale tuneren i stua og bort til tvkortet slik at signalet er ferdig dekoda? får bare sett på den kanalen som står på på tvn da sikkert men..

Lenke til kommentar

En liten oppklaring på det siste: hvis du trekker en kabel fra en tuner til PC så trenger du egentilg ikke TV kort. I motsetning til hvis du tar TV kabel rett inn i PC, da trenger du TV kort.

Du kan også ta TV kabel fra et uttak på tuner (hvis tuner har slik utgang, det begynner å bli uvanlig), men det gir dårlig kvalitet. Det er bedre å ta video signal ut fra tuner, mange PCer har video inngang på skjermkort.

 

Det finnes TV kort med dekoder, selve dekoder delen med kortleser er da ekstra utstyr.

Slik jeg forstår tråden på AVforum så trengs det endel kunnskap for å sette opp et TV kort, selv om man har CD abonnement. Tror ikke CD vil gi noe hjelp til slikt.

Lenke til kommentar

Har selv et Digitalt satelitt kort uten kort modul. Eneste måten å se canal digital sine sendinger er da å bruke software decoder. Er vel strengt tatt ulovlig, men føler meg ikke så ille, når jeg allerede har et kort og betaler for abonemanget.

 

Med et digitalt kort, får du kjempe bra kvalitet, og kan også gjøre opptak uten noe som helst tap.

 

Men bruker du analog Video inngang på skjermkort( eller tv kort ), med lang kabel fra satelitt tuner, får du mye dårliger kvalitet på bilde og lyd.

 

Edit: Fleste nye satelitt kort til pc, har kort leser.

Endret av Sigurd2
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...