Gå til innhold

Dual boot spørsmål


Anbefalte innlegg

jo det er slik at jeg lurer på: om hvis man skal ha linux og windows på forskjellige partisjoner. er det slik at man må kjøre dual boot for at det skal komme opp en meny over hvilket system man vil starte eller hvordan er det. det er litt viktig å vite før man begynner. jeg vet jo at linux har både Gnome, Lilo Grub alle de andre bootloaderne, men jeg bare lurer allikevel.

 

[ Denne Melding var redigert av: wil på 2002-07-07 22:51 ]

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det dual-boot fungerer utmerket. Men du bør nok passe på å installere windows først og deretter Linux. Du vil neppe oppleve problmer med det. installerer du mandrake på en maskin uten andre OS, vil det faktiksk dukke opp en meny med OS-valg allikevel.

 

Men er det ikke på tide å komme igang snart wil?! Jeg kommer snart over og tvinger deg til det :grin:

Lenke til kommentar

Quote:


Den 2002-07-07 22:45, wil skrev:


jeg vet jo at linux har både Gnome, Lilo Grub alle de andre bootloaderne, men jeg bare lurer allikevel.


Gnome er ikke noen bootloader nei!

 

Det er en slags linux-desktop, en samling med bibliotek og core programmer som ser mer eller mindre like ut og har en del interopabilitet. I tillegg er det mengder av tredjeparts-programmer som bruker GTK/GNOME.

 

Forøvrig er Linux veldig snill i dualboot, langt snillere enn f.eks Win9x som du sikkert er vant til fra før.

Lenke til kommentar

jeg ble ikke sur nå,men jeg vil bare spørre om jeg kan få bestemme selv når jeg har tenkt til å installere linux. hvis jeg fikk det så hadde det vært fint. holder meg til windows nå fordi at den maskinen som jeg skal installere linux på ikke er helt klar. selv synes jeg at jeg maser ganske mye på linux forumet, men det er jo ikke noe annen plass jeg kan skrive det. jeg skal gi meg nå egentlig. og jeg trenger ikke å tvinges til å installere linux. jeg skal gi beskjed på linux forumet når jeg har installert linux. jeg må ha et par ting klart før jeg skal installere linux, det er derfor jeg stiller så mange spørsmål.

Lenke til kommentar

Hehe, jo da det er greit å avklare enkelte ting før man installerer linux første gang. F.eks slike ting som partisjoner, noe som ofte skaper litt hodebry for newbies.

 

Men grunnen til at flere etterhvert har begynt å reagere litt på innleggene dine er nok at du spør litt mye om det samme om igjen, slik som X antall poster om alle verdens linux distroer. Til og med Redflag spurte du vel om, selv om det er en KINESISK distro. Hadde du titta innom hjemmesida deres hadde du nok fort skjønt at det ikke er noe for deg - eller er du en røver i kinesisk ? :smile:

 

Poenget er at den beste måten å lære linux på (eller andre progammer for den slags skyld), er å faktisk installere softwaren og fikle rundt. Du trenger mao. ikke lære alt mulig på forhånd, du lærer det du trenger når du trenger det. Som nevnt over, partisjoner og denslags er ting du vite om FØR du installerer, men de fleste andre ting kan du lære/fikse etterhvert. Lykke til!

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...