Gå til innhold

Hvilken internett leser er best?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
hei!

dette er egentlig ikke noe spørsmål om nettverk, men det beste stedet jeg kunne finne! :thumbup:

det jeg lurer på: hvem internett leser er den beste, i forhold til virus, hastighet o.l.

håper dere har noen erfaringer! :yes:

Hvem? Du mener vel kanskje HVILKEN?

Det skrives Hvilken internett leser er best ...

Hvilken internettleser.......

 

Bruker Opera og Firefox.

Lenke til kommentar

Opera 8.0 er snart klar på Opera.com.

 

Bruker Opera 8.0 beta build 7483 og er storfornøyd med den. Som de fleste andre nettlesere har den god sikkerhet. Det er også utrolig mange kjekke funksjoner innebygd i Opera som mousegestures, mailklient, chatklient, RSS-leser, notisblokk osv. Såklart finner du slikt som plugins til andre lesere, men når Opera allerede er en såpass liten nedlastning, hvorfor skal du laste ned en større nettleser med mindre funksjonalitet?

 

Ser ingen pop-ups med mindre jeg ber om dem. Kombinerer dette med et URL-filter (i Opera) som fungerer perfekt og jeg ser ingen reklame/trackersider heller. Har ingen sider som jeg besøker jevnlig som ikke fungerer i denne nettleseren og jeg er derfor som sagt, storfornøyd. Ser ikke bort ifra at en annen nettleser også fyller samme behov meget bra, men for meg er det altså Opera.

 

Når det gjelder hva akkurat DU skal velge, er det ikke værre enn å prøve seg fram litt. Husk at utseende på de fleste browsere kan gjøres om, så ikke heng deg opp i slike kosmetiske ting når du tester de forskjellige.

 

Ser ytterst sjelden sider som ikke fungerer, men dette er oftest sære browsersniffescript som finner ut at "gud han karen bruker ikke IE, hva gjør jeg nå?" og viser en "oppdater nettleseren din"-dialog. Som eksempel: Ubisoft forumet + Opera 8.0b funker dårlig pga akkurat dette, men f. eks. Opera 7.54 klarer biffen. ActiveXbaserte sider fungerer selvsagt heller ikke, men her er det kun 1 side jeg bruker og det er windowsupdate så det tåler jeg å bruker IE til. :)

Endret av Amnio
Lenke til kommentar

Bruker firefox og synes det er den beste på grunn av:

 

Tab muligheter: Enklere og raskere måte å surfe på internett

 

Download manageren: Slipper masse vinduer og annet tull når jeg laster ned. Har også pause mulighet samt en fin oversikt. Alt dette uten ekstra programmer.

 

Plugins: Det er mange bra, både nyttige og unyttige plugins som passer til FF. Bruker selv adblock blant annet.

 

Få feil: Har brukt Mozilla siden de første milestonene og har fortsatt tilgode å oppleve mange kræsjer. Stabilt og fint.

 

OS: Da jeg selv både bruker Windows, Linux (Ubuntu) og OS X trenger jeg programmer som kan kjøres på alt. Noe FF fint klarer. Passer også bra sammen med Thunderbird.

 

Sikkerhet: Selv om steder som itavisen liker å fremstille FF som fult av sikkerhetshull er det minimalt av disse. Og hos mange kan du en enten slå av funksjonen med feil i, eller laste ned en patch. Du blir også mindre plaget med spyware og annet som er vanlig i IE.

 

Themes: Du slipper å bruke ekstra spyware plugins som i IE for å forandre utseende på browseren da denne funksjonen er innebygget i FF. Enkelt å bruke også.

 

Vising av sider: Her er den etter min mening raskere en IE. Har heller ikke opplevd mange sidene den ikke klarer å vise fint. Funker f.eks. fint med DNB sin nettbank.

 

Google søk: Dette er fint laget inn i selve browseren. Trenger ikke ekstra programmer for å få det til. Har også muligheten til å søke i mange andre søkemotorer.

Lenke til kommentar

Bruker firefox med noen optimaliseringer.... men det som er genialt med opera er at den åsså leser WAP sider :yes:

 

Hadde bare ikke opera kræsja så ofte hadde det vært den....

(hater egentlig sånne tråder som dette..alt er bare synsing - man klarte alikevel ikke la være å knåtte litt jeg og :p )

Lenke til kommentar
grunnen til at IE er mest brukt er pågrunn av 2 ting

 

Folk veit ikkje om alternativer.

Ein del av den delen som veit om alternativer orker ikkje å innstallera noko nytt, sjølv om det er gratis.

Tull, med Google Toolbar blir faktisk IE helt grei. Kjører man i tillegg med et greit antivirus-program og MS' beta ad-/spyware-program så er det gull.

Lenke til kommentar
hvorfor kjøre 10 forskjellige ad-aware programmer og en skitten BETA versjon hvis du kan slippe, og få fullversjon?

Fordi du bør kjøre ad-aware eller liknende program uansett om du bruker IE, Opera eller Firefox? Det er ikke bare gjennom IE det installerer seg spyware vet du.

 

Og det er jo ikke snakk om ti forskjellige program, det er snakk om ett.

Lenke til kommentar

bruker opera 8.0 beta,og har prøvd Firefox og de fleste andre men det er bare opera som tilfredstiller mitt behov ;)

prøv opera en uke og bruk litt mouse gestures så skal du se at du ALLTID kommer til å bruke opera... opera er også et norskt selskap og opera er raskere enn firefox mener jeg (egen erfaring)

 

det er VELDIG få sider som ikke funker i opera, og de eneste jeg bruker ie til er windowsupdate og ubisoft forumet (opera støtter det fint men ubisoft folka har begrenset til opera 7.54 og derfor får du ikke komme inn uten 7.54 eller ie :S)

Lenke til kommentar

Nå vil jeg komme med en bastant påstand. Opera og Firefox er de beste nettleserene per dags dato. Begge har mange flotte funksjoner og er veldig sikre mot virus, spyware osv.

 

Personlig liker jeg Firefox best siden smaken er som baken, og jeg har fin rumpe :p

 

At 90% bruker IE tror jeg er fordi at masse familie folk kjøper seg datamaskiner, og for dem finnes det ikke noe annet enn IE. De vet ikke om alternaltiver og tørr ikke å bevandre seg ut i dataverdenes mange mysterier. Det er derfor slike som meg har en jobb å gå til i fremtiden.

Lenke til kommentar

Firefox og Opera (nyeste) er å anbefale. Hvorfor.

  • Bedre funksjonalitet enn IE, tabbed browsing, Live bookmark etc (Opera innebygd/Firefox som tillegg)
  • Bedre sikkerhet (i og med at ActiveX er det store sikkerhersproblemet)
  • Bedre kryssplattform (Opera også på mobile enheter)
  • Følger W3C standarder langt bedre enn IE (avgjørende skal man lage websider)
  • Nyere utviklede produkter (IE 6.0 er et gammelt produkt)

Og ikke minst medfører større bruk av Opera og Firefox konkurranse, noe som også vil gi en bedre IE, og i neste omgang bedre nettlesere totalt.

 

Etter jeg gikk over fra IE til Firefox gikk mengende spyware/adware ned fra ca 10 - 15 nye pr uke, til ca 1 til 2 pr tre uker. Skyldes trolig at jeg må bruke IE en gang i blant, når nye sider testes.

 

Edit: Ellers må det at 90% bruker IE tas med en klype salt. Ulik statistikk fra ulike nettsteder viser at IE varierer fra ca 60% - 95%. Jeg overvåker 3 nettsteder som ikke er laget for IT-freaker. Der har IE en andel på ca 75 - 80 %. Og den faller.

Endret av Bolson
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...