Gå til innhold

Har du kollidert?


Strutsen

Anbefalte innlegg

Det har jeg. Jeg og min mann var så syndige og følge alle trafikkregler. Han kjørte og jeg satt på. Vi lå i 80 vi. Da vi kjørte inn i en tunnel møtte vi plutselig to biler som kom imot. Det var en luring som fant ut han skulle kjøre forbi inni tunnelen, i en sving. Tenk det kom en bil imot ham!!! Det var oss. Vi traff hverandre i tilsamen ca. 200 km/t. Vår bil ble bare en flat liten sammenkrøllet sak. Jeg fikk bare småskader. Mannen min fikk 5 brudd i bekkenet pluss masse greier. Men alt i alt var vi heldige, og han blir helt bra igjen. Folk som tar slike sjanser i trafikken burde aldri ha fått førerkortet...

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Ble kjørt på bak av en gammling når jeg stod stille i et kryss fordi det var rødt. Han påstod at han ikke så bilen min :ohmy: Da begynner man å lure altså.. men heldigvis ble det ikke noe skader på min bil (hengerfeste tok i mot, men fronten hans så ikke så bra ut etter på :p )

 

Bra å høre det gikk bra med dere tross alt, bedre å brekke på 5 steder enn å dø.. Huff ..

Men holdt på noen ganger: (ingen gang min skyld)

Opplevde en tulling engang som skulle kjøre forbi, han kjørte inn like foran meg å brå bremsa :no: Heldigvis var det gode bremser på bilen min slik at jeg fikk stoppet :thumbup:

 

Var også en tulling som holdte på å kjøre inn i sida mi, han skulle skifte fil til der jeg lå, hvis jeg ikke hadde gitt på der hadde han kjørt inn i siden min (eldre gubbe dette også :/ )

 

sist men ikke minst, en tulling som kjørte mot rødt lys når jeg hadde grønt :thumbdown: Han kom i fullfart og hadde ikke jeg gitt på så hadde nok samboeren min vært invalid eller død nå ( han hadde treft hennes side med høy hastighet :hrm: ) mange som ikke skulle hatt lappen :nei:

Lenke til kommentar

Eg og pappa skulle heim i arbeidsbilen til pappa en ford sierra(veteran) for fire år sida. Veien var glatt og snøen lava ned, og de vanskelig og sjå noke som helst..

Etter ei stond kom vi til en litt skarp sving. So kpm det en stor grå Volvo 850 mot oss..

og bremse hjalp ikkje litt en gong, bilen sklei like fint.

istaden for og treffe bilen la pappa Sierraen ut på en liten møteplass, men bilen for vidare uti ei grøft og kvelva over på take.. Då va de stopp .. eg kunne faktisk kjenne bitane til bakruta i nakken min..

 

men de gjekk bra me oss, ikkje ei skramme :hmm: dagen etter blei bilen kjørt på skraperen :cry:

Og Volvo fyren va selføgelig so snill og kjøre oss heim.

Lenke til kommentar

Det nermest jeg selv har kommet kolisjon var da jeg kjørte av ei dør på en Ford Fiesta.

Damen som kjørte bilen hadde stoppa intil brøyteskavelen i et kryss og åpna døra.....pang der var fronten på min bil.

Fiestaen måtte få ny dør, skjedde ingenting med min gamle Datsun 200L.

Vi ble enig på stedet om å ikke varsle forsikringsselskap men 2 uker etterpå fikk jeg en halvt utfylt skademelding i posten som jeg måtte fylle ut resten på.

Noen hadde anbefalt henne å melde det til forsikringsselskapet sitt, var sikkert noen som hadde satt griller i hodet hennes om at kanskje jeg måtte betale for reparasjonen men slik ble det nå ikke.

Fikk faktisk purring fra hennes forsikringsselskap om at jeg måtte få tatt takst på skaden på min bil, desverre var det ingen skader så det ble ikke ny lakk på min bil.

 

Ble forresten rygga på av en lastebil.

Vi sto side om side og begynte begge å rygge ut fra parkeringsplassen.

Jeg oppdaga at han også begynte å rygge samtidig med meg så jeg stoppa og venta mens han traff bakenden på bilen min med fult hjuloverlegg.

Vi ble begge litt agrivert:mad: og under utfylling av skademelding i lastebilen hans så spør han om ikke jeg skal krysse av på situasjonsfeltet, noe jeg hadde gjort nederst der det står "sto stille".

Da ble han lang i maska fordi da hadde plutselig han all skylda.

 

Og sist men ikke minst satt jeg på med en Toyota Hilux med campingvogn mens den ble kondemnert.

I den første høyresvingen etter Nordlandsporten på vei nordover i desember 1994 mista kompisen min kontrollen over bilen og i panikken ga han gass for å rette opp campingvogna så vi traff ei stor gran i 60km/t.

Bilen traff grana på min side og bråstoppa (60-0 på 30cm) men det hadde ikke campingvogna så den kasta bilen rundt slik at bilen gjor salto med bakenden og landa på sida slik at jeg ble sittende å se ned i lyngen mens vogna til slutt stoppa i understellet på bilen.

Det eneste som var helt på bilen var kupeen der vi satt.

Glemmer aldri situasjonen, kompisen min henger i sikkerhetsselen over meg og kasettspilleren går.

Gikk heldigvis bra med oss da, han fikk noen skrammer på leggene etter pedalene mens jeg var øm i skuldra og magen i noen dager etterpå.

Endret av perpyro
Lenke til kommentar

Har sett mange tullete forbikjøringer i løpet av lange turer på veien. Har ikke hatt en eneste farlig eller betenkelig forbikjøring og syns det er utrolig at folk faktisk ikke klarer å følge enkle prinsipper. For min del handler dette ikke om hva loven sier, er omtrent en refleks i huet, vet hvor mye jeg må ha å gå på med tanke på klar sikt i forhold til bilen jeg kjører.

 

Har så langt klart meg uten store uhell på veien, sklidd opp i en snøfonn uten å skade noe annet enn snøen...

 

Ironisk nok klarte jeg å ødelegge en dør på bilen en kveld uten være inni, dro ikke til brekket sikkelig, kom ikke inn i bilen igjen og løp bare unna siden det ikke var fare for andre(en bil er en bil...kan fikses). Ikke billig, men ingen skader på andre enn min bil og en ved siden av og biler kan som kjent repareres...

Lenke til kommentar

Som nevnt i en annen tråd, kom jeg inni rumpa på en bil foran meg en fredag for ca. en måned siden. Enormt sure penger, men lesson learned.

 

Når det gjelder bilkjøring var det en venn som sa til meg før jeg tok lappen, at de som kjører 100% etter boka, før eller siden vil kræsje. Nå har jeg vært utfor flere situasjoner hvor folk f.eks. ikke overholder vikeplikt, og da må du nok gi opp det med å stå på dine rettigheter, ellers må du nok pent finne deg i å ha bilen på verksted noen uker :)

Lenke til kommentar
Eg og pappa skulle heim i arbeidsbilen til pappa en ford sierra(veteran) for fire år sida. Veien var glatt og snøen lava ned, og de vanskelig og sjå noke som helst..

Etter ei stond kom vi til en litt skarp sving. So kpm det en stor grå Volvo 850 mot oss..

og bremse hjalp ikkje litt en gong, bilen sklei like fint.

istaden for og treffe bilen la pappa Sierraen ut på en liten møteplass, men bilen for vidare uti ei grøft og kvelva over på take.. Då va de stopp .. eg kunne faktisk kjenne bitane til bakruta i nakken min..

 

men de gjekk bra me oss, ikkje ei skramme :hmm: dagen etter blei bilen kjørt på skraperen :cry:

Og Volvo fyren va selføgelig so snill og kjøre oss heim.

Jeg husker at jeg hadde glass i munnen. Kjente det mellom tennene... SYKT! :cry:

Lenke til kommentar

Har ikke kjørt så mye, og derfor ikke kræsjet så mye.

Eneste er vel da jeg skulle rygge delebilen, som stod på henger, inn i garasjen, var litt lavt under taket. :p

 

På bane har jeg "kræsjet" to ganger. En gang da jeg kjørte ca. altfor fort i en sving og rulla rundt en 4-5 ganger. Og en gang da en fyr som kjørt halvparten så fort som meg nektet å legge seg ut i en sving og jeg var på vei til å kjøre på innsiden, makan til idiot.

Lenke til kommentar
  • 9 måneder senere...

Hei, nå har det gått ett år siden vi kolliderte. Vi har vært inni tunnellen det skjedde. Spaserte inn i den. Mange biler, mørkt og ekkelt. Men det måtte til. Egentlig greit for å prøve å skylle alt ut av kroppen. Helt ferdig med en sånn smell blir man nok aldri. Det som følger i etterkant er vel så ille (les: Posttraumatisk stresslidelse). Vel vel, nå er det nytt år og vi venter på at rettsaken skal starte. Har ikke hørt noe enda. Ting tar sinnssykt lang tid.

Lenke til kommentar

Jeg får vel hive inn min lille opplevelse fra i sommer, dette er da en høyst forkortet utgave. Jeg og to kamerater var på bilferie. Vi hadde vært i Danmark og Tyskland, og var på vei hjem gjennom Sverige. Vi skulle av siste avkjørsel før vi kom til den nye Svinesundsbroen. Inn i oppbremsingsfeltet hadde vi alt for stor fart. Vi kjørte av veien, traff et trafikkskilt, før vi kom opp på baksiden av et autovern. Dette autovernet stod litt ovenfor der vi kom fra, så fronten av bilen gled under, og når autovernet var ca. midt på taket, hoppet bilen på kanten av "jordbakken". Har dradde vi autovernet opp fra festene i bakken, ca. 50-100 meter i hver retning. Vi hoppet over akselerasjonsfeltet, og landet med fronten inn i neste autovern (denne gang fra riktig side). Dette flyttet vi en del meter lenger vekk fra kjørebanen, og løsnet en god del meter i bekke retninger (40-70 meter, kanskje).

 

Etter dette var jeg så heldig å få lov å ligge til overvåkning på Fredrikstad sykehus over natten. Har sjekket de alt som går an å sjekke, tror jeg. Det var hvertfall ikke stort masse de ikke gjorde. I hele høst har jeg gått til behandling, og begynner nå å bli bedre i ryggen. Jeg ser visst nok ut som en isjas-pasient (hvordan skrives det?) i ryggen, med manglende støtdempergreier mellom ryggvirvler.

 

I tillegg til dette skulle smarte lille meg ta igjen et halvt år uten trening, og har nå, mest sansynlig, klart å overbelaste knærne. :)

Lenke til kommentar
Dette autovernet stod litt ovenfor der vi kom fra, så fronten av bilen gled under, og når autovernet var ca. midt på taket, hoppet bilen på kanten av "jordbakken". Har dradde vi autovernet opp fra festene i bakken, ca. 50-100 meter i hver retning. Vi hoppet over akselerasjonsfeltet, og landet med fronten inn i neste autovern (denne gang fra riktig side). Dette flyttet vi en del meter lenger vekk fra kjørebanen, og løsnet en god del meter i bekke retninger (40-70 meter, kanskje).

 

Det autovernet ved av- og påkjøringen til Svinesund har stort sett vært ødelagt siden veien åpnet. Er jo en håpløs kurve der - spesielt i påkjøringen som er ekstra krapp rett før man er ute på motorveien (og hvor de fleste har fått opp farten litt).

Lenke til kommentar

Det var hvertfall i orden da vi kom, og ikke fult så i orden da vi dro. Tror ikke det er meningen at man skal kunne klare den svingen i den farten vi hadde. Det var en god del over fartsgrensen der. Vi hadde også med oss GPS, som stoppet i det vi krasjet. Når vi fikk denne i gang igjen, viste den fremdeles fart som var en god del høyere enn fartsgrensen, selv om vi hadde fått bremset en del før vi traff noe.

 

Det teiteste var egentlig behandlingen vi fikk av svenskene. Jeg ringte 112, og fortalte hva som var skjedd. Etter å ha svart at ingen var synlig skadet, fikk jeg nummeret til en bergningsbil, og det var det. Når den var kommet, og vi var så godt som klar til å dra (med bilen på planet), kom det en sivil bil, med to politifolk i. De skulle bare notere hva som var skjedd. Når jeg kom på sykehuset seinere, ble de sint da de fikk høre at det aldri var sendt sykebil etter oss. Vi skulle visst nok ikke ha overlevd, og i den farten skulle det visst nok vært sendt sykebil uansett, fordi man ofte fikk indre skader, eller halvveis brudd i rygg eller nakke (noe vi heldigvis slapp unna).

Endret av sluffy
Lenke til kommentar

For nesten ei uke siden var jeg og en kompis på vei til Kongsvinger. Det var minusgrader, men ikke noe is på veien. Kompisen min kjørte, og vi ble etterhvert forbikjørt av en peugeot stasjonsvogn noen mil sør for Alvdal. Vi fulgte etter et lite stykke og begynte å snakke om hvor fort dette egentlig gikk. Samtalen gikk noe slikt:

 

kompis: "Faen, så fort han skulle kjøre da"

meg: "Du trenger jo ikke kjøre så fort da..."

 

Gløtta bort på speedometeret som viste ca 120. Og idet jeg trekker øynene tilbake ser jeg at det kommer vanndråper på frontruta. Så ser jeg plutselig at bergveggen på innsiden av veien forsvinner og før jeg vet ordet av det ser jeg tilbake den retningen vi kom fra. Bilen roterer videre, én hel runde og skal såvidt til å begynne på neste runde når venstre bak treffer autovernet. Det smalt høyt, fløy gnister og singla i glass. Så ble venstre front trykt inn i autovernet. Her sklei vi langs autovernet til vi stoppet helt opp. Mer eller mindre i sjokk.

 

Vi hadde kommet til en plass med underkjølt regn, og snurra 360 grader rundt (uten å treffe noe) før vi traff autovernet på utsida av svingen, i feil kjørefelt. Bilen fikk overraskende nok bare mindre skader og vi kunne fortsette sørover. Grunnen til at vi berga så bra var at dette skjedde helt i slutten av svingen, så vi traff autovernet når det begynte å rette seg ut. Og det kom heldigvis ingen biler imot! Når man krasjer front mot side i 90 km/t er det nok game over vil jeg tro...

 

Så hvis du kjører RV3, så er autovernet rødt ca 8 mil fra Alvdal når du kjører sørover. Autovernet er på yttersiden av veien, altså venstre side hvis du kjører mot Elverum ;)

Lenke til kommentar

For snart 2 år siden var tysklandsperioden på 3 år ferdig, og vi skulle ta fatt på hjemturen.. Vi flyttet inn på et hotell som lå 20m fra huset mens flyttefolkene gjorde seg ferdige.. Bilen ble og parkert på park. plassen utenfor hotellet.. Så, siste natta (trodde vi) der nede, blir vi oppringt på hotellrommet midt på natta og blir foralt at bilen vår har vært med i ei ulykke. Jeg, som tok telefonen, er fortsatt halvt i søvne, og skjønner ingenting. Gir telefonen til pappa, og han snakker med resepsjonisten litt. Så sier han at vi må gå ned og se, for bilen har blitt påkræsja. Ute er det blålys og bilen vår er smadra i fronten (en 2tonn VW Caravelle) og hadde flytta seg 2m sidelengs inn i bilen som stod ved siden av. Det som hadde skjedd, var at en Amerikaner (mange amerikanere der nede) hadde kjørt en sånn kraftig tavahoe (elns) ganske så fort, og kommet forbi hotellet.. Veien forbi hotellet var som en "S", og han hadde skjært ut i svingen og deisa inn i bilen vår i omkring 80km/h. Kræsjet ødela begge bilene..

 

Lite bilde av fronten på bilen vår:

 

post-34686-1138817630_thumb.jpg

 

Den andre bilen:

 

post-34686-1138817655_thumb.jpg

 

Den hadde og meid ned en 2-3slike kraft saker før den traff bilen vår:

 

post-34686-1138817690_thumb.jpg

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...