Manuel Skrevet 10. april 2005 Del Skrevet 10. april 2005 (endret) Karbohydrater er særdeles viktig for folk med høy fysisk aktivitet. Det store problemet med karbohydrater i dagens vestlige samfunn er at veldig mye mat har masse karbohydrater, i tillegg til at de fleste av oss er forholdsvis lite fysisk aktive i de jobbene vi har.Edit: Også har vi en tendens til å ete mye mer enn vi trenger. Underærnering får man av ensidig kosthold, ikke av enkelte matvarer/matproduter. Spiser man variert ellers, så er ikke MacDonalds mat noe farlig. I hvertfall ikke pga. fett og karbohydrater. Edit: Også så lenge man driver fysisk aktivitet selvsagt. Det er ikke noe galt med karbohydrater, men proteiner *er* viktigere: Man dør hvis man får i seg for lite proteiner og proteiner kan fungere som substitutt for karbohydrater. Nå er sannsynligvis soldatene veldig aktive og da blir det enda viktigere å få i seg nok proteiner. Jeg sier ikke at de ikke har godt av alt fettet, men at forholdet mellom fett, karbohydrater og proteiner er svært uheldig. Når det er sagt, så er det fullt mulig å overleve på potetgull: Ulempen er at man må spise jævlig mye for å dekke proteinbehovet, og er man så fysisk aktiv at man forbrenner f.eks 5000-6000 kcal så skal det godt gjøres å få i seg nok proteiner, og hvis man gjør det så har man fått i seg nok fett for å dekke atskillige julaftener. Jeg betviler altså ikke viktigheten av karbohydratene, men kvaliteten på kjøttet. Det er jo en kjent sak at karbonader heller burde vært merket som melboller. edit: Proteinbehovet dekkes av tunfisk og så ordner Coca Cola resten Den store proteinmengden vil tildels kompensere for de enkle karbokjedene i den sukkerholdige leskedrikken vi alle elsker. Endret 10. april 2005 av Manuel Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå