Gå til innhold
Trenger du hjelp med internett og nettverk? Still spørsmål her ×

Filming på dypt vann?


Anbefalte innlegg

Heisann.

 

Jeg øsnker å kjøre et 2,4GHz signal under vann :) (Selvfølgelig)

Vet dere om det går, og isåfall hvilke effekt det har på signalet?

 

 

--------------------------------------------------------------------

Edit:

Endret topic fra tidligere "2,4GHz under vann?".

Det ser nå ut til at det blir en kablet løsning.

--------------------------------------------------------------------

Endret av Cerwell
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Kvier meg for de billigere modellene da de har oppgitt ca halve rekkevidden.

Og ja, det skal på sjøen. Fiskene i akvariet kan jeg se på fra utsiden :)

 

Så om ingen har noen gode innvendinger, så blir det handel. Da gjennstår det bare å bygge ett trykktett kamerahus :)

Lenke til kommentar

om noe skal senkes ned i vannet vha en kabel/tråd/wire så er det vel strengt tatt overkill å planlegge trådløs overføring.. Finnes det ikke kameraalternativer som overfører via cat5 elns?

 

Har man en fjernstyrt ubåt eller en godt dressert selunge så skjønner jeg motivet med trådløst ;)

Lenke til kommentar

Vann sin resonansfrekvens er 60GHz. Grunnen til at microbølgeovner bruker 2.4 er fordi da trenger det lenger inn i maten.

 

Siden vann er H2O som er et dipol molekyl så absorberer det elektromagnetis stråling, som jo er signalet vi sender. Det er veldig sansynlig at rekkevidden ikke blir mange metrene. Det er ikke uten grunn at ubåter har en bøye de slipper til overflaten når de skal sende og motta radiosignaler.

 

Ekkolodd bruker jo lydbølger, så det har ikke noe med saken å gjøre.

 

Eneste måten å få dette til å fungere på er å legge en kabel opp i friluft. Vær veeeelig nøye med å tette alle koblinger langs kabelen. Slipper det inn vann der så synker signalet med flere titalls dB. Har erfart et dropp på over 30 dB (10^(30/10) = 1000 ganger dårligere signalstyrke) på grunn av vann i kabelen, og det var på IF frekvenser (950MHz og oppover til kanskje 1.7GHz). Problemet blir større på 2.4GHz.

 

Utover de åpenbare problemene, så ser dette ut som et spennenede prosjekt. Skal du montere vindusvisker på glasset også? Legg det ut som webcam for oss å se på :thumbup:

 

Du er vel ikke dykker tilfeldigvis?

 

-Ko_deZ-

Lenke til kommentar
Det er ikke uten grunn at ubåter har en bøye de slipper til overflaten når de skal sende og motta radiosignaler.

 

Ubåtene bruker jo også noe som heter ELF (Extremely Low Frequency) -radio , men vet ikke hvor stor rekkevidden på den er under vann... Det er jo også et _helt_ annet frekvensområde enn WLAN, som opererer på UHF (Ultra High Frequency)...

Lenke til kommentar

God ettermiddag :)

Takk for mange innspill.

Jeg skjønner at jeg er litt kjørt på trådløs delen, men skulle gjerne løst det, siden kabel ikke er et alternativ. (Det er jo derfor jeg velger trådløst:) )

 

Ko_deZ og dere andre:

Jeg kan gå for u-båt prinsippet med en liten bøye om det lar seg gjøre å ha en forlenget ledning til rundstråle antennen uten å skade signale for mye, men saken er den at dybden kan bli opptil 20m.

Og nei...Jeg er ikke dykker, men burde kanskje vurdere det nå.

 

Detaljene rundt prosjektet hadde jeg tenkt å holde litt kjeft om til den dagen det funker, men da blir det video, bilder og tegninger på nett.

 

Så...Om tilledningen til antennen kan forlenges så kan dagen reddes. Kanskje en fare for spenningsfall her og?

Lenke til kommentar

Det er ingen problem å koble på en kabel for å lede wlan signalene til en antenne et annet sted. Problemet ditt er at du skal ha det under vann, og det er problematisk. Det er VESENTLIG at det ikke kommer fukt inn i koblingene. På 20 meters dyp er det "litt" trykk som kommer til å hjelpe vannet med å finne en vei inn. Hvis du skal ha kameraet nedi vannet så må det vel ha en form for strømforsyning skulle jeg anta. Da gjør det kanskje ikke noe å legge kabel langs strømforsynings-kabelen da? Isåfall ville jeg gått for et ethernet kamera, og en standard ethernet kabel. Du kan jo alltids sette opp en wlan acesspunkt i enden av ethernet kabelen dersom du absolutt skal ha det wireless.

 

-Ko_deZ-

Lenke til kommentar

Legg WLAN utstyr i bøye med antenne,

Enkleste hadde vel vært en USB -WLAN plugg men 20m med USB overføring er kanskje litt mye?, og isolert USB tror jeg ikke er så enkelt, ethernet derimot er laget for å være isolert.

Antar derfor at du kan kjøre ethernet over de 20m, legg en WLAN router og et stort batteri i bøya (da får du med brannvegg mot innbrudd i ubåten også :-) ).

kjør enkel "TP ?" kabel med signalene du vil ha ned til 20m, (lag glass eller magnetiske gjennomføringer til trykktett system)

Jeg tror ikke det er katastrofalt å få vann på 10Mb TP signaler, det er i tilfelle korrosjonen og vann inntrengning i andre deler av utstyret man er redd for.

Kan kanskje støpe inn ethernet trafoerer i barriere (med epoksy?).

Kikk på et PCI ethernet kort så ser du hvor store de er.

Mulig det finnes "enkelt tråd" gjennomføringer som kan brukes.

 

alterntiv:

lag to plater på hver side av glass barriere (som mobil antenner limt utenpå bil ruter) kjør 20m kabel til bøye med antenne. du får ganske mye tap i 20m kabel på 2.4GHz, men du kan kompensere noe ved å ha større antenner.

 

Uansett tror jeg du får en litt upålitelig link siden vannet vil speile antenne strålingen og gi merkelige antenne lober som variere mye, få den opp i høyden om du kan. Om du kan bruke direktive antenner på den faste siden (1m parabol, og du kan sikte godt) så ordener det seg sikkert. Det beste er vel å ikke ha tapet i 20m kabel på toppen av en shaky antenne.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...