Gå til innhold

Bør man velge Hjemme-PC


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Firmaet leaser maskinen av et selskap da det ikke kan eie maskinen og låne den ut til den ansatte, det vil ikke gi det rette fradraget på skatten , det vil faktisk bety at du har en fordel igjennom jobben og den er skattelagt.

 

Ved leasing eier ikke firmaet eller den ansatte noe, men firmaet viderefører utgiften på maskinen til den ansatte noe som iflg norsk lov om hjemmepc avtale kan gjøres på bruttolønnsystemet, eneste ulempen er at staten ikke tillatterat det gis feriepenger på leasingbeløptrekket (derfor mindre feriepenger)

 

Hjemmepc avtalen er gjort for at de ansatte skal kunne lære seg om data hjemme og der er her at firmaet kan si at det er behov for stønad og det kan som sagt gis uten den ansatte blir skattlagt for det!

Lenke til kommentar

Tegnet hjemmepc avtale for 20 stk for fire år siden, fikk lovverket oversendt og det er faktisk et at den ansatte skulle ha 3 års support og garanti, samt tilgang til internett i perioden. Jeg ser idag at enkelte firmaer driver å selger datamaskiner uten dette og tror nok de beveger seg i utkanten av loven. Tror at staten snart avslutter fordelen med hjemmepc ordningen da folk idagofte har fått flere maskiner gjennom jobben.

Lenke til kommentar

Joda det er da greit, har de endret til at det må være 36 md ?

 

Ellers ser det ut som du har mye rett, men har de satt krav om 36 md, og om internett.

 

PS, i henhold til tolkning av loven så er data en av de få ting som kan direkte utgiftføres dvs pc til ca 20 - 25 k, siden det har økonomisk levetid på under 3 år, eller det også endret.

 

hufff.

Lenke til kommentar

Vel 3 års support og garanti er ikke det samme, og du vleger vitterligen selv vilket utsyr du skal ha, har du internet fra før trenger du ikke å tegne noe nytt abbonomang, det er bare en selgers propaganda. Og vis meg det utsnitet hvor det står at den må være leaset.

Lenke til kommentar

For et kjøp til firma har nok en pc 3 års nedskrivingstid (maks), det er faktisk opp til firmaet om pc'ene skal sendes i retur eller om den ansatte skal få kjøpe den.

Hvis dere hadde lest kontrakten mellom firmaet og den ansatte som skal underskrives hadde dere kunne lest det!

 

Staten har i de senere år satt krav til hvor mye som pc'en skal kunne kjøpes for etter endt leasing 1 - 2 månedsbeløp.

 

Korreksjon:

Firmaet kan visst ha andre alternativer enn leasing, det var nemlig bare leasing som var aktuelt da vi gikk inn i hjemmepc avtalen for 4 år siden

 

Eiendomsrett i og etter låneperioden

Det er arbeidsgiver eller dennes valgte finansieringspartner som eier utstyret i låneperioden. Den ansatte kan ikke låne ut, leie,

selge eller pantsette utstyret i låneperioden. Ved endt låneperiode kan den ansatte kjøpe ut utstyret hvis ønskelig. Dersom kjøpesummen i så fall settes lavere enn Skattedirektoratets regler for taksering vil differansen kunne bli betraktet som skattepliktig fordel og behandles som ordinær lønn.

Endret av eivind04
Lenke til kommentar

Eivind 04 : Skattemessig er det ikke noe som har 3 års avskrivingstid, der går det på %, 30 % for kontormaskiner såvidt jeg husker, derimot kan data utstyr rett over 15000 direkte utgiftsføres ved det grunnlag at økonomisk levetid er under 3 år.

 

Det som nok vil ødelegge ordningen er at plasma skjermer på 42" brukes som dataskjermer.

 

For i henhold til ditt resonomang så må f.eks. komplett lease pc'ene fra f.eks netshop for å kunne tilby denne ordningen, er det det du mener.

Endret av Osse
Lenke til kommentar

Staten setter få krav til hjemme-PCen, men for å forenkle administrasjon velger mange bedrifter hjemme-PCer med få (og dårlige) valg.

 

Jeg har vært så heldig å jobbe steder der jeg har kunnet sette sammen hjemme-PCen helt fritt selv. Da blir selvsagt ordningen utrolig bra! Begrunnede oppgraderinger og utvidelser i 3-årsperioden har heller ikke vært noe problem.

 

Hvis du skal forhandle om vilkår i ny eller eksisterende jobb, sørg for å få avtale om fleksibel hjemme-PC-ordning. Billig for bedriften og lurt for deg som PC-freak!

Lenke til kommentar

Halfedge, der sa du det enkelt og greit, selgere vil si det må være 36 md osv. Hjemmepc ordningen er en fleksibel og meget god gavepakke. Sidne jeg har engasjert meg i denne diskusjonene så skal jeg ta et møte med revisorene, og gjennomgå for å se hva som er lovlig og hva som ikke er lovlig.

 

For det er tydligvis mye tull og "makebelifes" ute å går.

 

en selger vil klart foretrekke at du leaser en maskin det tjener de klart mest på, men jeg nekter å tro at staten har innført "leasingplikt" på hjemmepc ordningen. I såfall er det en gavepakke til leasingselskapene.

Endret av Osse
Lenke til kommentar

ser endel ikke anbefaler slike hjemmePC tilbud, vel ikke kan jeg si annet enn at det tilbudet jeg fikk gjennom jobben var ganske godt. kjøpte dette for litt over et år siden.

 

betaler 800,- i 3 år 800x36 = 28800

 

fikk følgende utstyr

 

Fusjitsu siemens 3.0 Ghz bærbar = 22000 var prisen på komplett da

Canon mvx 150i Digital videokamera = 8000 på kjøpstidspunkt

Canon Ixus 3.2 MPix = 5000 på kjøpstidspunkt

Canon mulitfunk skriver/scan/photo = 2000 på kjøpstidspunkt

+ bærevæsker

 

varer for nesten 40 høvdinger, det er 12000 i avslag det.

 

nå skal jeg innrømme at jeg ikke vet hvor mye det koster med i tap av feriepenger og slikt så det er holdt utenfor regnestykket.

 

Ps. prisen er oppgitt fra hukommelsen, så de er ikke nødvendigvis 100% korrekte, men skal stemme sånn noenlunde.

Lenke til kommentar

Dette er hentet fra ¨spørsmål og svar hos skattedirektoratet:

 

Spørsmål 25: Må reduksjonen i lønnen skje månedlig eller kan f.eks. arbeidstaker velge at det foretas ett enkelt trekk for hele utplasseringsperioden?

Svar: Dette er et rent praktisk spørsmål som det er opp til den enkelte arbeidstaker og arbeidsgiver å avtale.

 

Spørsmål 28: Har det noen betydning for arbeidstaker om arbeidsgiver eier eller leaser datautstyret?

Svar: Nei, vilkårene for skattefritaket er det samme enten arbeidsgiver eier eller leaser datautstyret som stilles til disposisjon for arbeidstakeren.

 

 

Spørsmål 27: Kan arbeidstaker overta eiendomsretten til utplassert utstyr kostnadsfritt uten skattemessig virkning?

Svar: Nei. Betaler arbeidstaker mindre enn markedsverdien for utstyret, er differansen mellom markedsverdien og det han faktisk betaler skattepliktig inntekt. Dersom markedsverdi ikke kan påvises, skal datautstyret verdsettes i forhold til arbeidsgivers opprinnelige kostpris for utstyret.

 

Utstyret verdsettes slik:

Utstyr mindre enn 1 år gammelt: 100 % av kostpris

Utstyr mellom 1 og 2 år gammelt: 60 % av kostpris

Utstyr mellom 2 og 3 år gammelt: 30 % av kostpris

Utstyr som er 3 år eller eldre: kr 1 000 (inkl. merverdiavgift

Lenke til kommentar
unnskyld da, men du har en del utalelser ang mva loven, som jeg gjerne skulle hadd deg på kontoret for nærmere diskusjon, Som revisor bør du vite om mange tilfeller hvor det kan forsvares mva fradrag, og ikke bare komme med påstander om at jeg ikke har peiling. Men vel du er ikke første revisoren som har en overvurdert emne til og tolke loven, husk nå bare på at det er kundene som betaler lønna deres, synes særskilt at anngrep på Noraudit var særskilt ille. Etter rundt 16 år som regnskapsfører , og utallige diskusjoner (bokettersyn )med myndighter for å sørge for at de små firma får en ok veiledning og ikke bare godtar pålegg fra de høye herrer mener jeg at jeg har litt peiling, og vel jeg er ikke ønsket regnskapsførerern for en revisor, da jeg gjerne strekker loven så lang jeg mener den kan, så er det opp til myndighter og revisorer og si meg feil, og nei det blir ikke straffeskatt dersom du har begrunnet din tolkning, i værste fall blir føring tilbakeført og ført etter en annen tolkning.

Jeg vet ikke en gang hvor jeg skal begynne. Angrep på Noraudit? Klarer du ikke å lese det jeg skriver? Du hevder at privatpersoner har krav på å fradragsføre inngående mva ved inngåelse av en hjemmepcavtale, og at Noraudit har fortalt deg dette. Står du for det eller har du endret synspunkt her?

 

Jeg er ganske rystet over endel av innleggene dine.

Lenke til kommentar

Flott Eivind , da var vel det mest oppklart :) - Det viser at ordningen er meget gunstig, kjøper utstyret etter 3 år for 1000, dåg vil jeg like å se hvor det står at du i utgangspunktet ikke kan få det kr 1000 rimligere hos din arbeidsgiver slik at summen du betaler er lik prisen på hvilken som helst webutikk.

 

Ps og det er slik som du skrev der jeg hele tiden har tolket loven.

Endret av Osse
Lenke til kommentar

Auditmann: ser ikke ut som du heller leser innlegene, jeg sier og jeg vil like å se at du med loven i hånd kan nekte mva fradrag i endel tilfeller som jeg tidligere har vist til. Og det var du som sa at det var missforståelser hos nordaudit , ikke jeg. Det det heter er å se ting i sammenheng. Du kan gjerne diskutere både mva lovgiving, regnskapslovgivning og skatterådgiving med meg, men det bør du i såfall ta i en egen tråd, lover å komme :)

Lenke til kommentar

Til dere som leser denne tråden: her er det skrevet en masse som er direkte feil om hjemmepcordningen. Jeg anbefaler dere å ta kontakt med selskapets regnskapsfører eller skatteetaten om dere har spørsmål. Ligningskontorene svarer også på slike spørsmål. Eller kan dere lese mer på følgende linker:

Spørsmål og svar om hjemme-pc hos skatteetaten.

Lignings ABC

Flere linker hos skatteetaten

Din side om hjemme pc

Jeg gir meg i denne tråden. Dette vil jeg ikke være en del av.

Lenke til kommentar

Auditman: noe av det morsomset jeg vet er å diskutere med revisorer når det gjelder ting rund bedriftsrådgivning, så gjerne start en egen tråd for det :). mange vil nok lære mye av det - mye kan jeg, mye må jeg lære, og mye kan jeg lære fra meg meg, så sammen blir vi a "hell# of a team, kanskje gå skatteguruene i næringa :)

Endret av Osse
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...