Gå til innhold

Den frie kafeen


Anbefalte innlegg

Du mangler antagelig EPEL repoet, legg inn det.

 

ref. https://fedoraproject.org/wiki/EPEL

EPEL repoet bør være standard for de som bruker RHEL/CentOS. Med EPEL slipper man å tenke på navnekonflikter, da de fleste RHEL-installasjoner bruker EPEL for å få inn tilleggspakker som ofte trengs. EPEL står for Extra Packages for Enterprise Linux. Men med andre repoer som rpmforge kan man risikere navnekonflikter med RHEL/CentOS-pakker.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg bruker rpmforge. Kan EPEL i stor grad erstatte rpmforge, eller kommer EPEL stort sett i tillegg?

Jeg er usikker. Jeg har hatt mye surr med rpmforge generellt, så jeg bruker RPM Fusion istedet, og den går greit sammen med EPEL. Det er mulig det er færre pakker tilgjengelig da. Endret av tomsi42
Lenke til kommentar

Er det noen bra og enkle step-by-step guider til å clean installere Linux over Windows? Har akkurat fått ny PC, og tenkte å kjøre Linux på den gamle. Har brukt såvidt Ubuntu (tror jeg) før, i dual boot. Da brukte jeg GIMP tror jeg, for å lage en dualboot.

 

BTW: Har ikke optisk drev på PCen det er snakk om.

Endret av Knewt
Lenke til kommentar

Det er en personlig preferanse, så spør du uten noen preferanser vil du bare får andres meninger om hva som er en bra distro. Med andre ord er det best om du leser litt om de forskjellige selv eller tester i en VM (VirtualBox), evt. LiveCD. Personlig foretrekker jeg Debian (testing) med KDE.

Endret av Occi
Lenke til kommentar

Harf.. For noen år tilbake (2010/11) gikk Lexmark ut med pingvinemblemer på printereskene sine og proklamerte at de nå skal støtte Linux i tillegg til Windows og Mac med full funksjonalitet. Printerne er faktisk av tålelig god kvalitet (Alle som husker Lexmark fra tidligere tider rynker merkelig nok på nesa når de hører navnet.. ;), og driverne har funket utmerket på samtlige av mine ubuntu-bokser. Vel, utmerket og utmerket. Driveren måtte tidligere installeres via terminalscript, og pakkene er av laber kvalitet, i følge dpkg. Men det har funka problemfritt etter installasjon, trådløs printing, scanning og alt man kan forvente av en moderne skriver..

 

Helt til nå. I driverlistingen til Lexmark, stopper Ubuntu-støtten på 12.04. I tillegg er det en feil i den nyeste driverpakka som gjør man ikke får installert i det hele tatt. Noen har heldigvis tatt på seg å lage et script som løser dette problemet, men noen i et forum hevdet at Lexmarks kundeservice blånektet for at de støttet Linux.. Og det var i fjor.. Ingen oppdateringer til driveren har kommet siden det.

På min 13.04-installasjon fungerer ikke driveren i det hele tatt. Installasjonsprosessen går helt fint, den finner skriveren og alt ser bra ut.. Men så dukker ikke skriveren opp når jeg skal skrive ut noe...

Hvordan er egentlig status hos andre printerprodusenter nå for tiden? HP er vel flinke med åpne drivere i kjernen (for printmodul, ihvertfall?), men hva med alle andre?

Lenke til kommentar

Det er nok heller relatert til en driver(versjon) enn Ubuntu i seg selv.

That being said Ubuntu er ikke ukjent med å release ustabil software, selv om det er LTS fordi de har en deadline å følge (ikke en særlig god modell imo).

Endret av Occi
Lenke til kommentar

Hvordan er egentlig status hos andre printerprodusenter nå for tiden? HP er vel flinke med åpne drivere i kjernen (for printmodul, ihvertfall?), men hva med alle andre?

Canon har vel fått på plass støtte for OSX, i alle fall for noen modeller (antakelig de nyeste?). Så da bør det vel ikke være altfor mye knot å få de modellene til å funke i Linux heller? Men har ingen erfaring, for jeg valgte HP for å gjøre det enkelt. Endret av HawP
Lenke til kommentar

Canon har vel fått på plass støtte for OSX, i alle fall for noen modeller (antakelig de nyeste?). Så da bør det vel ikke være altfor mye knot å få de modellene til å funke i Linux heller? Men har ingen erfaring, for jeg valgte HP for å gjøre det enkelt.

 

Jeg kan bekrefte at Canon MP630 fungerer perfekt i linux. Det er generelt bred støtte for printere i CUPS. Tror derfor at det skal være vel så enkelt å koble en printer til en maskin med linux som en maskin med windows eller osx.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...